Kuvassa näkyy kynttilä jäisen huurteen keskeltä

Kirkkoherran koronaohjeet 8.1.2022 alkaen

9.1.2022 21.22

Aluehallintoviraston määräys 7.1. ja hiippakunnan ohje rajoittavat seurakunnan toimintaa merkittävästi.

Jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset voidaan pitää, mutta osallistujia voi olla vain viidesosa max. määrästä. Tämä merkitsee kirkon osalta 120, Mäntyrinteen kappelin osalta 30 osallistujaa.

Muu kokoava toiminta (ei koske 2003 syntyneitä ja sitä nuorempia) keskeytetään toistaiseksi.

Tästä johtuen monet seurakunnan tiedotteessa  7.1. - 27.2. mainitut tilaisuudet peruuntuvat. Tämä koskee erityisesti aikuistyön tilaisuuksia. Lähtökohtaisesti on syytä seurata kotisivuilla ja lehdessä olevaa ilmoittelua.

Seurakuntalaisia kehotetaan seuraamaan aktiivisesti kunnan koronatiedotusta sekä muiden viranomaisten ohjeita. Tilanne on osoittautunut nopeasti muuttuvaksi.

Seurakunnallisissa tilaisuuksissa – myös kodeissa järjestettävissä – on edelleen syytä kiinnittää huomiota yleisiin terveysturvallisuusohjeisiin.

Hygieniaan liittyviä perusohjeita on syytä noudattaa. Näitä ovat käsienpesu, käsidesi, yskiminen hihaan. Tiloihin tullaan vain terveenä.

Maskin käyttöä suositellaan vahvasti. Maskin käyttö on lähimmäisen huomioimista ja yhteisen vastuun kantamista.

Seurakunnan tilaisuuksissa asetutaan istumaan väljästi. Metrin väli toisiin seurakuntalaisiin on suositeltavaa (ei koske saman perheen jäseniä). Myös kodeissa järjestettävissä tilaisuuksissa on syytä suhteuttaa toisiinsa käytettävissä oleva tila ja kutsuttavien määrä. Tämä on huomioitava esim. kotikasteita harkittaessa.

Huomiota on kiinnitettävä erityisesti eteistiloissa tapahtuvien kohtaamisten tuomiin riskeihin.

Työturvallisuussyistä papisto ja kanttori eivät toistaiseksi osallistu toimituksia seuraaviin juhliin, esim. muistotilaisuuksiin tai kastekahveihin.

”Anna meille rauhasi, Herra tänäänkin. Älä hylkää kansaasi koskaan vaaroihin.”

Jorma Pitkänen,  kirkkoherra