Yhteisvastuu 2019 tukee lasten ja nuorten koulutusta

Suomessa on yhä enemmän lapsia, jotka elävät vähävaraisissa perheissä. Vanhempien pienituloisuus vaikuttaa lasten ja nuorten elämään ja opiskeluun. Monien kohdalla unelmien ammatti saattaa jäädä vain haaveeksi, jos perheellä ei ole varaa maksaa opinnoista aiheutuvia kustannuksia kuten lukiokirjoja, tietokonetta tai ammatillisissa opinnoissa tarvittavia välineitä.

Maailman katastrofialueilla elävät lapset ja nuoret ovat menettäneet lähes kaiken tutun ja turvallisen. Tulevaisuus näyttää toivottomalta jos koulut ovat keskeytyneet konfliktien ja luonnonkatastrofien seurauksena.

Yhteisvastuu teema Koulu ei oo köyhäle

Miten keräyksen tuotto käytetään?

Suomessa vuoden 2019 yhteisvastuuvaroilla tuetaan vähävaraisten lasten ja nuorten opiskelua esimerkiksi avustamalla maksullisten opiskeluvälineiden hankinnassa Kirkon diakoniarahaston kautta. Ulkomailla autetaan katastrofien ja konfliktien aiheuttamissa hätätilanteissa eniten kärsineitä ihmisiä, tänä vuonna erityisesti nuoria, muun muassa maksamalla koulumaksuja, kouluttamalla päteviä opettajia sekä rakentamalla turvallisia kouluja. Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

Keräysvaroista 20 % jää omaan seurakuntaan. Hämeenkyrössä näillä keräysvaroilla on tarkoitus hankkia kouluille tarvikkeita, esimerkiksi pelejä ja kirjoja, uskonnonopetuksen tukemiseen ja elävöittämiseen.

Yhteisvastuu-lipaskerääjiä

Miten voin osallistua?

Hämeenkyrön seurakunnassa kerätään yhteisvastuukeräystä lipaskeräyksenä huhtikuussa. Vapaaehtoisia lipaskerääjiä otamme ilolla vastaan!  Kinkereillä voi antaa lahjoituksensa kolehtiin, ja osallistua Yhteisvastuu-arpajaisiin Myötätuuli-päivässä Koskilinnassa torstaina 21.2.

Koko kevään voi myös osallistua keräykseen maksamalla pankkisiirrolla haluamansa summan lahjoitustilille. Kun laskuun merkitsee seurakunnan oman viitenumeron, niin siitä jää 20 % oman seurakunnan alueella tehtävään auttamistyöhön.

Hämeenkyrön seurakunnan viitenumero on 302122.

Lahjoitustilinumerot ovat:

Aktia FI82 4055 0010 4148 41
Nordea FI16 2089 1800 0067 75
Pohjola pankki FI14 5000 0120 2362 28

Lisää tietoa ja erilaisia tapoja osallistua löydät osoitteesta www.yhteisvastuu.fi

Lisää tietoa sekä ilmoittautuminen kerääjäksi: diakoniatyöntekijä Suvituuli Messi

diakoniatyöntekijä, lähetyssihteeri

Mikä Yhteisvastuu?

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

60 % tuotosta ohjataan vuosittain Kirkon Ulkomaanavun välityksellä katastrofiapuun, 20 % Kirkon diakoniarahaston kautta myönnettävään taloudelliseen apuun hädässä oleville Suomessa ja 20 % paikallisseurakuntien tekemään avustustyöhön.

Joka kevät Yhteisvastuun tuhannet vapaaehtoiset lähtevät liikenteeseen keräyslippaiden ja -listojen kanssa. Keräykseen osallistuvat kaikki Suomen ev. lut. seurakunnat. Keräyksen suojelijana toimii tasavallan presidentti. Keräyksen esimies vuonna 2019 on Lapuan hiippakunnan piispa Simo Peura.