Päiväkerho

Päiväkerho on lapsen kasvupaikka, jossa toimimme kumppanuudessa hänen perheensä kanssa. Yhdessä lapsen kanssa pohdimme, leikimme ja kokeilemme erilaisia asioita, jotka ohjaavat häntä tuntemaan suurta ja rakastavaa Jumalaa ja Jumalan ihania lahjoja.

Toimintatavat päiväkerhoissa

Päiväkerho on yhdessä kasvamista. Tavoitteemme on, että lapsi tulisi nähdyksi ja kuulluksi omanlaisena itsenään. Toiminnassamme tärkeitä asioita ovat  lapsuuden ilon kokemukset ja lapsen hengellisen herkkyyden vaaliminen.

Päiväkerhossa lapsilähtöisyys ohjaa lastenohjaajien toimintaa. Lastenohjaajat miettivät asioita lapsen kehitystasosta ja -vaiheista käsin sekä soveltavat toiminnassaan erilaisia varhaiskasvatuksen menetelmiä. He ottavat aikuisen vastuun sekä asettavat lapselle turvalliset, selkeät rajat, jotta meillä kaikilla olisi hyvä olla yhdessä.

Mitä kerhossa tehdään?

Raamatun kertomukset Jeesuksesta ja Jumalasta, laulut ja rukoukset, sadut, lorut ja riimittelyt, erilaiset kädentaidot ja oman mielikuvituksen käyttäminen, villisti leikkiminen tai hiljainen rauhallinen löhöilytuokio... Tällaista asioita ainakin löytyy tavallisesta kerho-arjestamme.

Miksi päiväkerhoja pidetään?

Päiväkerho on kasteopetusta. Se tarkoittaa, että opettelemme yhdessä elämään ja kasvamaan siinä uskossa, jonka lapsi on kasteen kautta lahjaksi saanut. Päiväkerhoon saa kuitenkin tulla sellainenkin lapsi, joka ei ole seurakuntamme jäsen tai jota ei ole kastettu.

Haluamme olla vanhempien tukena sekä arjen asioissa että uskon kysymyksissä - siis elämässä. Ota rohkeasti yhteyttä, pieneltäkin tuntuva asiasi on tärkeä.

Sydämellisesti tervetuloa mukaan toimintaamme!

lastenohjaaja

Olen Anne (Maria) . Toimin lastenohjaajana Hämeenkyrön seurakunnassa. Pidän kovasti lapsista ja heidän kanssaan on mukavaa touhuilla. Lapsityö on lähellä sydäntäni. Olen aiemmin tehnyt hoitoalan töitä mm. vanhusten, vammaisten ja lapsiperheiden parissa. Perheeseeni kuuluu aviomies ja kolme poikaa (18v, 16v, ja 8v.) Perheemme on mukana aktiivisesti urheilutoiminnassa.

lastenohjaaja

Olen Merja Eloranta, lastenohjaaja. Aloitin seurakunnassa syksyllä 1997 tekemällä lastenohjaajan sijaisuuksia. Myöhemmin kouluttauduin lastenohjaajaksi oppisopimuksella ja valmistuin keväällä 2007. Tein kuuden vuoden pätkän vastaavan lastenohjaajan töitä ja palasin perustyöhön syksyllä 2019. Syksystä 2018 olen ollut mukana myös aikuistyössä vetäen Ankkuri-iltoja pariskunnille.

Olen ollut Jarin kanssa naimisissa jo kesästä 1986 ja aikuiset lapsemme Joonas ja Reeta ovat kauan sitten lentäneet kotipesästä ja mummoksi pääsin joulukuussa 2017. Pidän kovasti kuntoliikunnasta, lukemisesta, käsitöistä ja lauta- ja korttipelien pelaamisesta (bridge!). Harrastan myös raamattupiiriä, musiikin kuuntelua ja palapelien kokoamista. Luonnollisesti vietän paljon aikaa lapsenlapseni kanssa.

Vapaaehtoistyön yhteyshenkilö

Olen Minttumaria ja työskentelen seurakunnassa noin kaksi päivää viikossa lapsi- ja perhetyössä. Toimin seurakunnassa vapaaehtoistyön yhteyshenkilönä, joten minuun voit olla yhteydessä jos haluat toimia vapaaehtoisena tai kysyä vapaaehtoisena toimimisesta. Teen myös muutaman tunnin viikossa someen ja nettisivuihin painottuvaa tiedotusta.

Opiskelin lastenohjaajaksi oppisopimuksella ja valmistuin v.2004. Olen opiskellut myös kirjoittamista.

Perheeseeni kuuluu lisäkseni mies ja kolme alakoulu-ikäistä lasta. Yhdessä tykkäämme mm.pelata lautapelejä. Olemme muuttaneet Hämeenkyröön syksyllä 2005. Minulle tärkeitä asioita ovat perhe, luonto, luovat jutut, kirjoittaminen, kirjat, valokuvaaminen ja käsityöt.

Lastenohjaaja

Olen Sari ja toimin lastenohjaajana Hämeenkyrön seurakunnassa.Olen työskennellyt lasten ja perheiden parissa 11 vuotta.  Asun Tampereella ja opiskelen työn ohella ongelmakoirakouluttajaksi. Minulle tärkeitä asioita ovat perhe, käsityöt, luonto, liikunta ja tanssi.