Päiväkerho

Koronapäivitys 7.1. Päiväkerhot aloitetaan koronaturvallisuus ja kokoontumisrajoitteet(maks.10 henkeä) huomioiden viikolla 2.

Päiväkerho on lapsen kasvupaikka, jossa toimimme kumppanuudessa hänen perheensä kanssa. Yhdessä lapsen kanssa pohdimme, leikimme ja kokeilemme erilaisia asioita, jotka ohjaavat häntä tuntemaan suurta ja rakastavaa Jumalaa ja Jumalan ihania lahjoja.

Toimintatavat päiväkerhoissa

Päiväkerho on yhdessä kasvamista. Tavoitteemme on, että lapsi tulisi nähdyksi ja kuulluksi omanlaisena itsenään. Toiminnassamme tärkeitä asioita ovat  lapsuuden ilon kokemukset ja lapsen hengellisen herkkyyden vaaliminen.

Päiväkerhossa lapsilähtöisyys ohjaa lastenohjaajien toimintaa. Lastenohjaajat miettivät asioita lapsen kehitystasosta ja -vaiheista käsin sekä soveltavat toiminnassaan erilaisia varhaiskasvatuksen menetelmiä. He ottavat aikuisen vastuun sekä asettavat lapselle turvalliset, selkeät rajat, jotta meillä kaikilla olisi hyvä olla yhdessä.

Mitä kerhossa tehdään?

Raamatun kertomukset Jeesuksesta ja Jumalasta, laulut ja rukoukset, sadut, lorut ja riimittelyt, erilaiset kädentaidot ja oman mielikuvituksen käyttäminen, villisti leikkiminen tai hiljainen rauhallinen löhöilytuokio... Tällaista asioita ainakin löytyy tavallisesta kerho-arjestamme.

Miksi päiväkerhoja pidetään?

Päiväkerho on kasteopetusta. Se tarkoittaa, että opettelemme yhdessä elämään ja kasvamaan siinä uskossa, jonka lapsi on kasteen kautta lahjaksi saanut. Päiväkerhoon saa kuitenkin tulla sellainenkin lapsi, joka ei ole seurakuntamme jäsen tai jota ei ole kastettu.

Haluamme olla vanhempien tukena sekä arjen asioissa että uskon kysymyksissä - siis elämässä. Ota rohkeasti yhteyttä, pieneltäkin tuntuva asiasi on tärkeä.

Sydämellisesti tervetuloa mukaan toimintaamme!

Yrjö-Koskisentie 6

Olen Merja Eloranta, lastenohjaaja. Aloitin seurakunnassa syksyllä 1997 tekemällä lastenohjaajan sijaisuuksia. Myöhemmin kouluttauduin lastenohjaajaksi oppisopimuksella ja valmistuin keväällä 2007. Tein kuuden vuoden pätkän vastaavan lastenohjaajan töitä ja palasin perustyöhön syksyllä 2019. Syksystä 2018 olen ollut mukana myös aikuistyössä vetäen Ankkuri-iltoja pariskunnille.

34:n avioliittovuoden jälkeen jäin leskeksi joulukuussa 2020. Elämääni tuovat lohtua aikuiset lapseni sekä kaksi pientä lastenlasta. Myös Jumalan huolenpito, rukoilevat ystävät ja tämä ihana työ lasten ja perheiden parissa auttavat jaksamaan. Pidän kovasti kuntoliikunnasta, lukemisesta, käsitöistä ja lauta- ja korttipelien pelaamisesta (bridge!). Kuuntelen myös mielelläni musiikkia, kokoan palapelejä ja vietän paljon aikaa lastenlasteni kanssa.

Yrjö-Koskisentie 6