palapeli-karttapallo

Vapaaehtoistehtäviä Hämeenkyrön seurakunnassa

Aikuis-, lähetys- ja diakoniatyö

 • Alfakurssille ryhmänohjaaja, joka itse on käynyt Alfa-kurssin.  Ryhmä keskustelee uskon pääsisällöistä (srk järjestää päivän koulutuksen syksyisin).  Yhdessä ryhmässä on yleensä kaksi ohjaajaa.
 • Alfakurssille lastenhoitaja 10 kurssi-illaksi, esim. 2 hoitajaa voi vaihdella, jos ei ole kuin muutama lapsi, alkaen tammikuussa 2021
 • Naistenkahvilan tarvitaan toisinaan kahvinkeittäjiä 
 • Säestäjiä ja musiikin esittäjiä esimerkiksi juhliin, tapahtumiin, kerhoihin.
 • Myötätuuli-toimintapäivään askarteluryhmän ohjaaja torstait 10.30-11.30, voi tulla vaikka muutamaksi torstaiksi.
 • Apuemännän sijaisia Myötätuuli-toimintapäivään: annosten vientiä liikuntaesteisille, juomien kaato ym.
 • Somistaja/ vastaanottaja Myötätuuleen: Auttaa aamulla klo 9.00 alkaen pöytien koristelussa ja ottaa ikäihmisiä alakerrassa ovella vastaan ja saattaa portaita tarvittaessa.
 • Vierailijoita ikäihmisten kerhoihin ym. Jos sinulla erityistaito tai aihe, jota esittäisit tai josta kertoisit ikäihmisille, tervetuloa yksittäiselle kerhokerralle Jumesniemeen, Sasiin, Kotorinteelle tai Vesalaan vuoden mittaan tai eläkeväen virkistyspäiville. Yhteys diakoniatyöntekijöihin
 • Lähetysmyyjäisiin(marras-joulukuussa) saa tuoda käsitöitä, leivonnaisia, askarteluja. Kaikki myynnistä saatavat rahat ohjataan luotettavien tahojen kautta lähetys- ja auttamistyöhön eri maissa.
 • Joulutervehdysten viejäksi kylille tai taajamiin (vaikka muutama osoite) yli 80 vuotiaille alkaen 1.adventista
 • Yhteisvastuukeräyksen lipaskerääjäksi pe 5.5. ja la 6.5.
 • Ystäväksi yksinäiselle, tai saattoavuksi kirkkoon
 • Messuun avustajaksi: lukemaan tekstejä, avustamaan ehtoollisenjakamisessa, keräämään kolehtia, järjestämään kirkkokahvituksia tai avustamaan jumalanpalveluksen striimaamisessa. Seurakunta järjestää myös messuavustajakoulutuksen tehtävästä kiinnostuneille
 • Nuorehko/nuori aikuinen lähetystyöstä kiinnostunut, joka haluaisi olla mukana ideoimassa ja kehittämässä nuorille/nuorille aikuisille suunnattua lähetysaiheista toimintaa/lähetystyöryhmää… Ideana on alkaa kehittää jotain, joka innostaisi nuorempia ihmisiä mukaan (jotain muuta kuin perinteiset lähetyspiirit).

Varhaisnuorisotyö

 • Vapaaehtoisia aikuisia alakouluikäisille tarkoitettuun Junnu-iltaan: pelailemaan, ohjaamaan leipomista, askartelua, tai ihan vain olemaan läsnä ja juttelemaan lasten kanssa. Voi myös tulla auttamaan iltapalan kanssa, valmistelemaan, mehua kaatamaan jne. Junnu-illat keskiviikko-iltaisin Kyröskoskella.
 • Vapaaehtoisia aikuisia alakouluikäisten leireille. Valvojaksi, läsnä olevaksi aikuiseksi, juttelemaan lasten kanssa, pelikaveriksi, auttamaan käytännön asioissa jne.
 • Vapaaehtoisia aikuisia alakouluikäisten tapahtumiin (1-2 krt vuodessa) valvojaksi, toimintapisteen ohjaajaksi, tarjoilua järjestämään jne.

Varhaiskasvatus- ja perhetyö

 • Päiväkerhoon tai perhekerhoon kerhomummoksi/-vaariksi/kummiksi. Lisäsyliksi pienille, satua lukemaan, peli- ja leikkikaveriksi
 • Perhemessuihin messuavustajaksi: tekstinlukijaksi, tervetuloa toivottamaan tai muihin messun tehtäviin.
 • Yksittäisiin tapahtumiin vapaaehtoiseksi aikuiseksi, valvomaan ja auttamaan toiminnassa.

Joku muu tehtävä?

Emme vielä tunne sinua, tai sinun lahjojasi ja taitojasi. Onko sinulla itselläsi ajatus siitä, miten haluaisit toimia seurakunnan vapaaehtoisena? Kerro ajatuksesi meille, mietitään miten voisimme sen toteuttaa. Voit ottaa myös yhteyttä, vaikka et vielä tietäisi mihin tehtävään haluaisit tulla, mutta tiedät, että jotakin olisi kiva tehdä.

Ota yhteyttä

pastori
Yrjö-Koskisentie 6
39100 Hämeenkyrö

Aikuis-, diakonia ja veteraanityön pappi ja toimituksista (erityisesti hautaukset) ensisijaisesti vastaava pappi, vapaaehtoistoiminta, viestintä ja tiedotus

Täällä Hämeenkyrössä minut on jo opittu tuntemaan avoimena estetiikkona ja kulttuurin suurkuluttajana. Arvostan myös kaikkea vanhaa sekä perinteitä, mutta elän tässä ajassa. Huumorissani ja perusiloisessa luonteessani näkyvät karjalaisjuureni. Harrastan runoja, kirjallisuutta, teatteria, puutarhaa, ruokaa ja kodin hoitoa. Olen myös mukana monissa yhdistyksissä ja järjestöissä. Perheeseeni kuuluu mieheni ja hänen kaksi poikaansa, jotka ovat jo aikuisia.

Minua pappina kuvaa varmaan se, että aika usein minulle sanotaan: "Ei uskoisi, että olet pappi. Sinähän puhut ihan tavallisia asioita ja olet ihan tavallinen ihminen!" Ja oikeasti, niinhän me kaikki papit olemme :)

Olen ollut tässä seurakunnassa töissä vuodesta 2009. Työtehtäviini kuuluvat messut, hartaudet ja toimitukset, kaikki papin perinteiset työt. Erityisesti vastaan seurakunnassamme hautaan siunaamisista. Jokainen toimitus on minulle kunniatehtävä. Olen myös diakoniapappi ja hoidan seurakunnan yhteyksiä paikallisiin hoivayksiköihin. Hoidan myös seurakunnan someasioita. Toimin seurakunnan vapaaehtoistoiminnan yhteyshenkilönä ja pidän asiaa seurakunnassa esillä. Jumalanpalveluselämässä vastuullani on organisoida messuavustajien vapaaehtoistoimintaa ja koulutusta.

Vastaan seurakunnassa veteraanityöstä, sillä sieluni on läpikotaisin sinivalkoinen. Minulle isänmaallisuus on ennenkaikkea sitä, ettei kaveria jätetä, vaan huolehdimme toinen toisistamme - tämä on veteraanien henkinen ja hengellinen perintö, mutta myös diakoniatyön ydin - lähimmäisenrakkaus. Tätä veteraanipolven perintöä olen saanut toteuttaa niin Veteraanien perinnekerhossa, Vanajan varttuneet -kerhossa ja kuin myös diakoniatyössä yleisesti. Lisäksi olen mukana aikuistyössä, johon kuuluvat mm. Sarven lauluillat. Minut tapaa myös somessa Anu-papilla on asiaa -hartauksissa.

t. Anu-pappi