Vapaaehtoisten tehtävät Hämeenkyrön seurakunnassa

palapeli-karttapallo

Tällä hetkellä vapaaehtoisia etsitään esimerkiksi näihin tehtäviin:

Aikuistyö, lähetystyö, diakonia

*Alfakurssille ryhmänohjaaja ryhmään joka keskustelee uskon pääsisällöistä (srk järjestää päivän koulutuksen syksyllä)

*Alfakurssille Lastenhoitaja 10 kurssi-illaksi, esim. 2 hoitajaa voi vaihdella, jos ei kuin muutama lapsi, alkaen tammikuussa 2020)

*Naistenkahvilan apuemäntä (seurakunnan emännän apuna)

*Säestäjiä ja musiikin esittäjiä esimerkiksi juhliin, tapahtumiin, kerhoihin.

*Kotorinteen seurakuntakerhoon kahvinkeittäjä

*Myötätuuli-toimintapäivään askarteluryhmän ohjaaja torstait 10.30-11.30, voi tulla vaikka muutamaksi torstaiksi.

*Apuemännän sijaisia Myötätuuli-toimintapäivään: annosten vientiä liikuntaesteisille, juomien kaato ym.

*Somistaja/ vastaanottaja Myötätuuleen: Auttaa aamulla klo 9.00 alkaen pöytien koristelussa ja ottaa ikäihmisiä alakerrassa ovella vastaan ja saattaa portaita tarvittaessa.

*Vierailijoita ikäihmisten kerhoihin ym. Jos sinulla erityistaito tai aihe, jota esittäisit tai josta kertoisit ikäihmisille, tervetuloa yksittäiselle kerhokerralle Jumesniemeen, Sasiin, Kotorinteelle tai Vesalaan vuoden mittaan tai eläkeväen virkistyspäiville toukokuussa 2019 . Yhteys diakoniatyöntekijöihin.

*Lähetysmyyjäisiin(marras-joulukuussa) saa tuoda käsitöitä, leivonnaisia, askarteluja. Kaikki myynnistä saatavat rahat ohjataan luotettavien tahojen kautta lähetys- ja auttamistyöhön eri maissa.

*Joulutervehdysten viejäksi kylille tai taajamiin (vaikka muutama osoite) yli 80 vuotiaille alkaen 1.adventista

*Yhteisvastuukeräyksen lipaskerääjäksi kevät 2020

*Ystäväksi yksinäiselle, tai saattoavuksi kirkkoon

*Messuun avustajaksi: lukemaan tekstejä tai muihin avustustehtäviin. Seurakunta järjestää myös messuavustajakoulutuksen tehtävästä kiinnostuneille.

*Nuorehko/nuori aikuinen lähetystyöstä kiinnostunut, joka haluaisi olla mukana ideoimassa ja kehittämässä nuorille/nuorille aikuisille suunnattua lähetysaiheista toimintaa/lähetystyöryhmää… Ideana on alkaa kehittää jotain, joka innostaisi nuorempia ihmisiä mukaan (jotain muuta kuin perinteiset lähetyspiirit.)

Varhaisnuorisotyö

(alakouluikäisten parissa tehtävä työ)

*Vapaaehtoisia aikuisia alakouluikäisille tarkoitettuun Junnu-iltaan: pelailemaan, ohjaamaan leipomista, askartelua, tai ihan vain olemaan läsnä ja juttelemaan lasten kanssa. Voi myös tulla auttamaan iltapalan kanssa, valmistelemaan, mehua kaatamaan jne. Junnu-illat keskiviikko-iltaisin Kyröskoskella.

*Vapaaehtoisia aikuisia alakouluikäisten leireille. Valvojaksi, läsnä olevaksi aikuiseksi, juttelemaan lasten kanssa, pelikaveriksi, auttamaan käytännön asioissa jne.

*Vapaaehtoisia aikuisia alakouluikäisten tapahtumiin (1-2 krt vuodessa) valvojaksi, toimintapisteen ohjaajaksi, tarjoilua järjestämään jne.

Varhaiskasvatus ja perhetyö

*Päiväkerhoon tai perhekerhoon kerhomummoksi/-vaariksi/kummiksi. Lisäsyliksi pienille, satua lukemaan, peli- ja leikkikaveriksi.

*Perhemessuihin messuavustajaksi: tekstinlukijaksi, tervetuloa toivottamaan tai muihin messun tehtäviin.

*Yksittäisiin tapahtumiin vapaaehtoiseksi aikuiseksi, valvomaan ja auttamaan toiminnassa.

*Joku muu tehtävä

*Emme vielä tunne sinua, tai sinun lahjojasi ja taitojasi. Onko sinulla itselläsi ajatus siitä, miten haluaisit toimia seurakunnan vapaaehtoisena? Kerro ajatuksesi meille, mietitään miten voisimme sen toteuttaa. Voit ottaa myös yhteyttä, vaikka et vielä tietäisi mihin tehtävään haluaisit tulla, mutta tiedät, että jotakin olisi kiva tehdä.