palapeli-karttapallo

Vapaaehtoistehtäviä Hämeenkyrön seurakunnassa

Jouluvaellus viikolla 50 

 • Näyttelijöitä eri rooleihin. Näytelmässä on monenlaisia rooleja, myös sellaisia, jotka eivät vaadi monien vuorosanojen ennalta opettelua, esimerkiksi sanansaattaja (joka lukee tekstin paperista) tai Jerusalemin torimyyjä, jonka vuorosanat voivat vaihdella näyttelijän mukaan. Torille kaivataan myös torimyyjää, joka jakaa koululaisille mehua ja pipareita, kun he odottavat torilla vuoroaan. Oppaan sekä enkelin rooleihin kuuluu myös lauluosioita. Voit toivoa roolia, jota esität yhtenä tai useampana päivänä, tai kokeilla eri rooleja. Toivomme, että jokainen näyttelijä sitoutuisi kerrallaan vähintään kolmeen esitykseen (eli noin 1,5 h tunniksi) jottei vaihtelua tulisi liikaa. Pyrimme huomioimaan roolitoiveet, mutta rooleja jaetaan myös sen mukaan, kuka on milloinkin käytettävissä. Mitä aikaisemmin ilmoitat käytettävyytesi, sitä paremmin pystymme ottamaan roolitoiveesi huomioon.
 • Vaellukseen ilmoittautuvien vastaanottajia vaelluspaikalle (ulkona).
 • Ruokahuollon/näyttelijöiden avustajia. Tehtäviin kuuluu mm. kahvinkeittoa, ruoan lämmitystä yms. Isopappilassa näyttelijöiden käydessä tauoilla, sekä näyttelijöiden avustamista roolivaatteiden vaihdossa.
 • Pukujen ompelijoita etukäteen kotona. Mallin/ohjeet sekä kankaat saat meiltä.
 • Lavasteiden rakentajia sekä etukäteen että sunnuntaina 10.12.
 • Lavasteiden purkajia ja siivoojia perjantaina 15.12.
 • Ensiapuvastaavia. Toimii roolivaatteissa ylimääräisenä paimenena, mutta on tarvittaessa käytettävissä ensiaputehtäviin.
 • Liikenteenohjaajia ohjaamaan autojen parkkeerausta hautausmaalle iltaesityksissä.
 • Askartelijoita rekvisiitan tekoon (leipien, kalojen yms askarteluun torimyyjille paperimassasta) hyvissä ajoin etukäteen erikseen sovittuna aikana.

Lisätietoa jouluvaelluksesta saat tästä linkistä.

Aikuis-, lähetys- ja diakoniatyö

 • Alfakurssille ryhmänohjaaja, joka itse on käynyt Alfa-kurssin.  Ryhmä keskustelee uskon pääsisällöistä (srk järjestää päivän koulutuksen syksyisin).  Yhdessä ryhmässä on yleensä kaksi ohjaajaa.
 • Alfakurssille lastenhoitaja 10 kurssi-illaksi, esim. 2 hoitajaa voi vaihdella, jos ei ole kuin muutama lapsi, alkaen tammikuussa 2024
 • Naistenkahvilaan tarvitaan toisinaan kahvinkeittäjiä 
 • Säestäjiä ja musiikin esittäjiä esimerkiksi juhliin, tapahtumiin, kerhoihin.
 • Myötätuuli-toimintapäivään askarteluryhmän ohjaaja torstait 10.30-11.30, voi tulla vaikka muutamaksi torstaiksi.
 • Apuemännän sijaisia Myötätuuli-toimintapäivään: annosten vientiä liikuntaesteisille, juomien kaato ym.
 • Somistaja/ vastaanottaja Myötätuuleen: Auttaa aamulla klo 9.00 alkaen pöytien koristelussa ja ottaa ikäihmisiä alakerrassa ovella vastaan ja saattaa portaita tarvittaessa.
 • Vierailijoita ikäihmisten kerhoihin ym. Jos sinulla erityistaito tai aihe, jota esittäisit tai josta kertoisit ikäihmisille, tervetuloa yksittäiselle kerhokerralle Jumesniemeen, Sasiin, Kotorinteelle tai Vesalaan vuoden mittaan tai eläkeväen virkistyspäiville. Yhteys diakoniatyöntekijöihin
 • Lähetysmyyjäisiin(marras-joulukuussa) saa tuoda käsitöitä, leivonnaisia, askarteluja. Kaikki myynnistä saatavat rahat ohjataan luotettavien tahojen kautta lähetys- ja auttamistyöhön eri maissa.
 • Joulutervehdysten viejäksi kylille tai taajamiin (vaikka muutama osoite) yli 80 vuotiaille alkaen 1.adventista
 • Ystäväksi yksinäiselle, tai saattoavuksi kirkkoon
 • Messuun avustajaksi: lukemaan tekstejä, avustamaan ehtoollisenjakamisessa, keräämään kolehtia, järjestämään kirkkokahvituksia tai avustamaan jumalanpalveluksen striimaamisessa. Seurakunta järjestää myös messuavustajakoulutuksen tehtävästä kiinnostuneille
 • Emännäksi lauantai-kahvilaan. Lauantai-kahvilaa pidetään Majakassa kerran kuussa, aina kuun viimeinen lauantai. Kahvilan tuotto kerätään avustus- ja lähetystyöhön maailmalla lähetysjärjestöjen kautta. Kahvilaan voit leipoa etukäteen tai tulla paikan päälle myymään kahvilatuotteita tai paistamaan vohveleita.

Varhaisnuorisotyö

 • Vapaaehtoisia aikuisia alakouluikäisille tarkoitettuihin Donkkis Big Night iltoihin kerran kuukaudessa. Vapaaehtoisten tehtävä on pitää toimintapistettä, jossa lapset kiertävät kisailemassa ja visailemassa. Kokoontumiset ja paikat näet painamalla tästä linkistä.
 • Vapaaehtoisia leirikummeja alakouluikäisten leireille. Valvojaksi, läsnä olevaksi aikuiseksi, juttelemaan lasten kanssa, pelikaveriksi, auttamaan käytännön asioissa jne.
 • Vapaaehtoisia aikuisia alakouluikäisten tapahtumiin (1-2 krt vuodessa) valvojaksi, toimintapisteen ohjaajaksi, tarjoilua järjestämään jne.

Varhaiskasvatus- ja perhetyö

 • Päiväkerhoon tai perhekerhoon kerhomummoksi/-vaariksi/kummiksi. Lisäsyliksi pienille, satua lukemaan, peli- ja leikkikaveriksi
 • Perhemessuihin messuavustajaksi: tekstinlukijaksi, tervetuloa toivottamaan tai muihin messun tehtäviin.
 • Yksittäisiin tapahtumiin vapaaehtoiseksi aikuiseksi, valvomaan ja auttamaan toiminnassa.
 • Sato messuyhteisön toiminta koostuu pitkälti vapaaehtoisista seurakuntalaisista. Olet tervetullut mukaan Satotiimiin yhteisön toimintaa suunnittelemaan ja toteuttamaan tai yksittäisiin Sato-iltojen messujen tehtäviin. Lue lisää painamalla tästä linkistä.

Rippikoulu- ja nuorisotyö

 • Leirikummeja rippikoulutyöhön nuorten kanssa keskustelemaan, pelailemaan tai leirin ohjelmasta vastuuta kantamaan.
 • Saapas toiminta kerää vapaaehtoisten tiimia kohtaamaan nuoria järjestämissämme katuilloissa kerran kuukaudessa. 

Joku muu tehtävä?

Emme vielä tunne sinua, tai sinun lahjojasi ja taitojasi. Onko sinulla itselläsi ajatus siitä, miten haluaisit toimia seurakunnan vapaaehtoisena? Kerro ajatuksesi meille, mietitään miten voisimme sen toteuttaa. Voit ottaa myös yhteyttä, vaikka et vielä tietäisi mihin tehtävään haluaisit tulla, mutta tiedät, että jotakin olisi kiva tehdä.

Ota yhteyttä

pastori
Yrjö-Koskisentie 6
39100 Hämeenkyrö

Aikuis-, diakonia ja veteraanityön pappi ja toimituksista (erityisesti hautaukset) ensisijaisesti vastaava pappi, vapaaehtoistoiminta, viestintä ja tiedotus

Täällä Hämeenkyrössä minut on jo opittu tuntemaan avoimena estetiikkona ja kulttuurin suurkuluttajana. Arvostan myös kaikkea vanhaa sekä perinteitä, mutta elän tässä ajassa. Huumorissani ja perusiloisessa luonteessani näkyvät karjalaisjuureni. Harrastan runoja, kirjallisuutta, teatteria, puutarhaa, ruokaa ja kodin hoitoa. Olen myös mukana monissa yhdistyksissä ja järjestöissä. Perheeseeni kuuluu mieheni ja hänen kaksi poikaansa, jotka ovat jo aikuisia.

Minua pappina kuvaa varmaan se, että aika usein minulle sanotaan: "Ei uskoisi, että olet pappi. Sinähän puhut ihan tavallisia asioita ja olet ihan tavallinen ihminen!" Ja oikeasti, niinhän me kaikki papit olemme :)

Olen ollut tässä seurakunnassa töissä vuodesta 2009. Työtehtäviini kuuluvat messut, hartaudet ja toimitukset, kaikki papin perinteiset työt. Erityisesti vastaan seurakunnassamme hautaan siunaamisista. Jokainen toimitus on minulle kunniatehtävä. Olen myös diakoniapappi ja hoidan seurakunnan yhteyksiä paikallisiin hoivayksiköihin. Hoidan myös seurakunnan someasioita. Toimin seurakunnan vapaaehtoistoiminnan yhteyshenkilönä ja pidän asiaa seurakunnassa esillä. Jumalanpalveluselämässä vastuullani on organisoida messuavustajien vapaaehtoistoimintaa ja koulutusta.

Vastaan seurakunnassa veteraanityöstä, sillä sieluni on läpikotaisin sinivalkoinen. Minulle isänmaallisuus on ennenkaikkea sitä, ettei kaveria jätetä, vaan huolehdimme toinen toisistamme - tämä on veteraanien henkinen ja hengellinen perintö, mutta myös diakoniatyön ydin - lähimmäisenrakkaus. Tätä veteraanipolven perintöä olen saanut toteuttaa niin Veteraanien perinnekerhossa, Vanajan varttuneet -kerhossa ja kuin myös diakoniatyössä yleisesti. Lisäksi olen mukana aikuistyössä, johon kuuluvat mm. Sarven lauluillat. Minut tapaa myös somessa Anu-papilla on asiaa -hartauksissa.

t. Anu-pappi