Suuri salaisuus

Usko on Jumalan meille antama lahja, jota ei voi silmin nähdä. Kyseessä on yksityinen suhde ihmisen ja Jumalan välillä. Syvimmältään usko on suuri salaisuus, jota on mahdoton täysin ymmärtää. Kautta aikojen kristityt ovat yrittäneet luoda oppijärjestelmiä hahmottaakseen hengellisiä asioita. Erilaisista näkemyksistä on voinut syntyä uusia kirkkokuntia tai hengellisiä liikkeitä. Uskomisen tapa on jokaisella ihmisellä ja kirkkokunnalla erilainen, mutta kohde on sama, Kolmiyhteinen Jumala. 

Oletko kiinnostunut pohtimaan uskon asioita? Seurakunnassa voit tutkia uskonasioita yhdessä muiden kanssa esimerkiksi Alfa-kurssilla. Alfa -kurssista löydät lisätietoa täältä. Raamattuopetuksen kautta voi myös etsiä vastauksia uskonasioihin. Aina voit myös olla yhteydessä seurakunnan työntekijöihin.

Hämeenkyrön seurakunnan uskon oppi perustuu Raamattuun, kristillisten kirkkojen yhteiseen kolmeen vanhaan tunnustukseen sekä luterilaisen kirkon Tunnustuskirjoihin. Kirkkomme uskoa voit tutkia myös Katekismuksen, Virsikirjan tai Kirkkokäsikirjan kautta.

Monille kristityille uskon syvin olemus ei löydy kirjoista ja kansista, vaan elämällä Jumalan lähellä. Useat kokevat, että vaikkapa pyhäaamun rauha, kirkon alttaritaulu, ehtoollisen nauttiminen ja palavat kynttilät pimeydessä kertovat enemmän kuin tuhat sanaa. Jumalanpalveluksen liturgian, virsien ja sanan sekä ehtoollisen kautta toiset kokevat tavoittavansa paremmin uskon salaisen luonteen ja olevansa lähellä pyhyyttä, Jumalan todellisuutta. Tänä päivänä seurakunta toimii myös somessa ja on aivan yhtä todellista olla Jumalan lähellä myös verkossa. Kokeile sinäkin, tervetuloa kirkkoon ja seurakunnan toimintaan!

Avoin kirja, kahvikuppi ja kukkasia pöydällä.

Ikoni, jossa Maria ja Jeesus-lapsi.

Hiljaisuuden retriitit

Hiljaisuuden retriitissä tavoitat hiljaisuuden, jossa voi avautua arjen vaateisiin peittyneitä näköaloja. Saat olla tässä ja nyt, kutsuttuna Luojan myötätuntoiseen ja rakastavaan läsnäoloon. Retriitissä syvennyt myös hengellisiin teksteihin ja saat aikaa ajatuksillesi sekä omalle hengellisyydellesi. Retriitti on voimaa antava ja omaa uskoa vahvistava kokemus.

Ikaalisten Metsäkestilän hiljaisuuden talon toiminta alkaa talven lepokauden jälkeen lumien sulettua ja jatkuu aina lokakuun puoliväliin.  Olisiko nyt sopiva aika osallistua hiljaisuuden retriittiin? Metsäkestilän retriittiaikataulun löydät täältä.

Ota yhteyttä

pastori
Yrjö-Koskisentie 6
39100 Hämeenkyrö

Viestintä, vapaaehtoistoiminta, hautaan siunaaminen, aikuis- ja diakoniatyö sekä sotiemme sukupolvien perinnetyö.

Olen ollut tässä seurakunnassa töissä vuodesta 2009. Työtehtäviini kuuluvat messut, hartaudet ja toimitukset, kaikki papin perinteiset työt. Erityisesti vastaan seurakunnassamme hautaan siunaamisista.

Olen diakoniapappi ja hoidan seurakunnan yhteyksiä paikallisiin hoivayksiköihin. Vastaan seurakunnassa sotiemme sukupolvien perinnetyöstä, sillä sieluni on läpikotaisin sinivalkoinen. Minulle isänmaallisuus on ennenkaikkea sitä, ettei kaveria jätetä, vaan huolehdimme toinen toisistamme - tämä on sotiemme veteraanien sekä sotiemme sukupolvien henkinen ja hengellinen perintö, mutta myös diakoniatyön ydin - lähimmäisenrakkaus. Vastaan yhdessä monien paikallisten yhdistysten kanssa Veteraanien perinnekerhon toiminnasta sekä isänmaallisten seppeleenlaskujen jne tilaisuuksien järjestämisestä.

Toimin seurakunnan vapaaehtoistoiminnan yhteyshenkilönä ja organisoin esimerkiksi messuavustajien, Jumalan kämmenellä -kirjoittajien sekä kirkkoväärtien toimintaa. Lisäksi olen mukana aikuistyössä, johon kuuluu Laulu- ja soitinyhtye Mamma, Pappi ja Pappojen toiminta Sarven lauluilloissa. Vastaan myös seurakunnan viestinnästä.

Täällä Hämeenkyrössä minut on jo opittu tuntemaan avoimena estetiikkona ja kulttuurin suurkuluttajana. Arvostan myös kaikkea vanhaa sekä perinteitä, mutta elän tässä ajassa. Huumorissani ja perusiloisessa luonteessani näkyvät karjalaisjuureni. Harrastan runoja, kirjallisuutta, teatteria, puutarhaa, ruokaa ja kodin hoitoa. 

Minua pappina kuvaa varmaan se, että aika usein minulle sanotaan: "Ei uskoisi, että olet pappi. Sinähän puhut ihan tavallisia asioita ja olet ihan tavallinen ihminen!" Ja oikeasti, niinhän me kaikki papit olemme :)

diakoniatyöntekijä, aikuistyö
Yrjö-Koskisentie 6
39100 Hämeenkyrö

Olen Pirjo Järvinen, diakoniatyöntekijä, jonka työhön kuuluu sekä diakoniaa että aikuistyön asioita.
Minuun voi olla yhteydessä toivoessaan keskusteluapua tai kotikäyntiä, tietoa esim. pienpiireistä, Naistenkahviloista ja Alfa-kurssista.
Vapaa-ajallani viihdyn kävelylenkeillä, luen, maalaan akvarelleja sekä hoidan perhettä, kissoja ja pihaa.