Isoskoulutukseen

voi ilmoittautua mukaan oman rippikoulun jälkeen. Isoskoulutus antaa sinulle varmuutta ja valmiuksia isosena toimimiseen. Isosen tehtävä on tärkeä!

Isonen toimii linkkinä leiriläisten ja työntekijöiden välillä, järjestää yhdessä muiden isosten kanssa iltaohjelmia, kisoja ja muuta leirin ohjelmaa, ohjaa leirillä raamiksia ja ryhmätehtäviä.

Ihanteellista olisi, jos isonen olisi leiriläisille esimerkkinä uskovasta nuoresta. Mutta sinun ei tarvitse olla kaiken tietävä ja kaikessa omassa etsinnässäsi valmis. Saat kysellä ja itsekin olla vielä etsimässä ja vahvistumassa -  me kaikki olemme. Riittää että olet kiinnostunut uskon asioista ja sinulla on halu ottaa selvää. Isosen tulee kuitenkin sitoutua siihen ettei tahallisesti toimi ja puhu leirillä opetettavia asioita vastaan.

Isoskoulutus sisältää käytännön asioiden opettelua ja hengellisisssä asioissa ja tietämyksessä vahvistumista.

Voit tulla isoskoulutukseen vaikka et vielä ole varma siitä haluatko lopulta hakea isoseksi leirille. Voit miettiä asiaa koulutuksen aikana. Koulutukseen osallistuminen ei velvoita tulemaan isoseksi.

Isoskoulutus kaudella 2017-2018

Isoskoulutus käydään leirimuotoisena ja se kestää noin puolitoista vuotta. Leirit järjestetään Särkijärven leirikeskuksessa. Isoskoulutuksen läpi pääsemiseksi sinun tulee olla läsnä kaikilla neljällä leirillä.

Leirien lisäksi isoskoulutuksen käymiseen kuuluu isospassi, jota varten osallistutaan nuorteniltoihin, messuihin ja raamiksiin, sekä toimitaan erilaisissa palvelutehtävissä.

Isoskoulutuksesta kiinnostuneet voivat olla yhteydessä nuorisotyöntekijöihin.

Apariksi?

Aparit eli apuohjaajat toimivat isostoiminnan ohjaajina erilaisilla leireillä ja ovat leirin vetäjätiimin jäseniä. Apariksi voi kouluttautua isoskoulutuksen käynyt ja kahdeksantoista vuotta täyttänyt tai seuraavaan kesään mennessä täyttävä.

Aparikoulutus toteutetaan isoskoulutusleirien yhteydessä hyvinkin käytännönläheisesti. Apariksi haluava, ilmoittaudu mukaan huhtikuun isosleirille yllä olevasta linkistä.

Nuorten kädet muodostavat ristin.
Ilta-aurinko leirikeskuksen rannassa

Isoskoulutusleirin ilmoittautumisen voit tehdä tästä linkistä.

Tervetuloa mukaan tärkeään tehtävään. :)

Ilmoittautumiset lokakuun 19. päivä mennessä.

Hae isoseksi kouluikäisten leireille syksyllä 2018

Nyt on ilmoittautuminen isoseksi/apuohjaajaksi syksyn kouluikäisten leireille alkanut. Ilmoittautumiset tulee tehdä netin kautta viimeistään 31. elokuuta.

Ilmoittautumislomakkeen pääset täyttämään tästä linkistä.

Tervetuloa mukaan tärkeään tehtävään.  :)

varhaisnuorisotyönohjaaja

Muistan hyvin, kuinka olin ensimmäistä kertaa kouluikäisille järjestetyllä seurakunnan leirillä. Minun ei alunperin pitänyt sille edes osallistua, mutta niin vain kävi. Olin isän, äidin ja sisarusteni kanssa ollut pyhäkoululeirillä ja leirin lopussa leirikeskuksen pihaan saapui bussillinen kouluikäisiä. He olivat tulossa seuraavaksi alkavalle kouluikäisten leirille. Silloin seurakunnan nuorisotyönohjaaja tuli kysymään, haluaisinko minäkin jäädä tuolle leirille ja minä halusin. Sillä leirillä oli kivaa! Siitä lähtien olen tykännyt  lähteä leirille. Ensin leiriläisenä, sitten isosena, apuohjaajana ja lopulta leirin vetäjänä. Toivon että nyt, kun itse järjestän leirejä ja muuta toimintaa kouluikäisille, että joku mukaan tulija voisi saada yhtä hyvän kokemuksen kuin itse lapsena sain.

Tulin töihin Hämeenkyrön seurakuntaan syksyllä 2005. Minut tapaa esimerkiksi lastenleirillä, riparilla, kouluilla, junnu-illassa ja nuorten toiminnassa. Minulta voi kysellä kaikesta seurakunnan kouluikäisten toiminnasta.

Minulla on kolme lasta ja ihana vaimo. Pidän musiikista, soita kitaraa ja tykkään laulaa paljon. Tykkään myös urheilusta, harrastan mm. maratonjuoksua, sählyä, frinbeegolfia ja geokätköilyä.