Krito

-kristillisen toipumistyön vertaisryhmä-

Koemme erilaisia kriisejä elämässä, sen muutos- ja murrosvaiheissa.  Krito-vertaistukiryhmä auttaa niissä.

 

 

Syksyllä 2020 alkaa KRITO-ryhmä maanantaina 7.9. jatkuen joka toinen maanantai kuusi kertaa! 

Mukaan mahtuu jo keväällä ilmoittautuneiden (mutta koronan vuoksi keskeytyneen ryhmän osallistujien) lisäksi

muutama muu. Ota pian yhteyttä krito-ohjaaja Pauli Metsähonkalaan puh 040 8411701.

 

Työkirjana käytämme kirjaa Matka valoon - kriisistä voi toipua. (Ulla Halttunen ja Paula Tähtinen Karas-sana 2014)

 

Elämän luonteeseen kuuluvat menetykset, pettymykset, kipu, kärsimys ja murrosvaiheet. Koemme asiat hyvin yksilöllisesti. Usein ne tuovat elämäämme erilaisia kriisejä. Kriisissä on erilaisia vaiheita. Jokaisella niistä on omat piirteensä ja tehtävänsä. Jos tiedämme niistä, asiat sujuvat paremmin. Toipumisen kannalta on tärkeää, että asioista voi puhua. Tunteet voi tuntea sellaisena kuin ne ovat. Tunteita voi ilmaista.

Krito-ryhmä on  kanava, jossa osallistujat toimivat luottamuksella. Ryhmän sääntöihin kuuluu, että emme kerro toisten asioita eteenpäin. Emme arvostele tai kauhistele toisten kertomaa. Emme neuvo emmekä mestaroi toisten elämää. Jokaisella on oikeus edetä omaa tahtiaan ja oppia oman oivalluksensa kautta. Ryhmässä  saa myös rukoustukea.

 

Ryhmän enimmäiskoko on 10 henkilöä. Ryhmänohjaajat ovat koulutettuja Krito-ohjaajia. Syksyn 2020 ryhmänohjaajina toimivat Pauli Metsähonkala ja Tuija Lintunen.

Sydämen muotoinen syksyn lehti.
Vihreä taimi kasvaa vanhan harmaan laudoituksen läpi.

"Sinun tulevat päiväsi Hän turvaa, hetkestä hetkeen. Hänellä on varattuna apua, yllin kyllin viisautta ja tietoa." (Jes. 33:6 )