Rippikoulu

Rippikoulu on osa seurakunnan toteuttamaa kasteopetusta. Rippikoulussa yritetään ottaa selvää, mistä uskossa, armossa, Jeesuksen kuolemassa ja ylösnousemuksessa, sekä Jumalan rakkaudessa on oikein kyse.

Rippikouluun kutsutaan syksyisin kirjeellä seuraavana vuonna 15 täyttävät seurakunnan jäsenet. Rippikoulun voi käydä myös vaikkei kuuluisi kirkkoon tai vaikka viidentoista vuoden virstanpylväs olisikin jo mennyt ohi. Sivun alaosassa olevista linkeistä saat tietoa erilaisista rippikouluvaihtoehdoista.

Jos et kuulu kirkkoon mutta haluat osallistua rippikouluun

Rippikoulutiedotteen saavat automaattisesti vain ne jotka kuuluvat seurakuntaan. Jos haluat tulla rippikouluun, mutta et ole seurakunnan jäsen, ota yhteyttä rippikoulusta vastaavaan pappiin ja kysy kuinka voit ilmoittautua mukaan. Olet erityisen tervetullut joukkoon!

raamattu ja muistiinpanovihkot

Rippikoulu on puolen vuoden mittainen tutustuminen seurakuntaan ja kristilliseen uskoon. Usein rippikoulu käydään sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä myös aikuisena.

Rippikoulu edeltää rippijuhlia

Rippikoulut Hämeenkyrössä 2022

Vuoden 2022 rippikouluihin ilmoittautuminen on päättynyt. Jos haluat vielä mukaan rippikouluun, ota yhteyttä Mikkeli Kivimäkeen tai Varpu Miettunen-Hukariin, joiden yhteystiedot ovat sivun alalaidassa.

Rippikouluun kutsutaan erityisesti seuraavana vuonna 15 vuotta täyttäviä seurakunnan jäseniä. Rippikouluinfo pidetään aina syksyisin. Infotilaisuudessa jaetaan rippikoulun infopaketti. Jos et pääse infotilaisuuteen, infopaketti lähetetään sinulle kotiin. Jos et ole seurakunnan jäsen tai et täytä seuraavana vuonna 15 vuotta, saat silti tulla riparille mukaan siinä missä muutkin! Ota yhteys Mikkeli Kivimäkeen, niin saat infopaketin kotiin.

Kaikkiin rippikouluihin sisältyy ennakkotapaamisia. Lisää tietoa näistä saat rippikouluinfopaketista sekä sähköpostitse sitten, kun ryhmäjaot on tehty.

Pienryhmärippikoulu on tarkoitettu niille nuorille, joilla on sosiaalisia tai oppimisen haasteita. Ryhmän maksimiosallistujamäärä on kahdeksan nuorta, ja siihen pääseminen edellyttää perusteluja.

Kehitysvammaisille nuorille suosittelemme Tampereen seurakuntien kehitysvammaisten rippikoulua. Lisätietoja kehitysvammaisten rippikouluista löydät täältä.

Vuoden 2022 rippikouluryhmät

Kaikki leiririppikoulut pidetään Särkijärven leirikeskuksessa. Päivärippikoulu kokoontuu Isopappilassa ja pienryhmärippikoulu Torikadun olohuoneella.

• Hiihtolomaleiri 27.2.-5.3.2022, konfirmaatio 6.3.2022 klo 10
  • SJ1 16.6.-23.6.2022, konfirmaatio 26.6.2022 klo 10
  • SJ2 2.7.-9.7.2022, konfirmaatio 10.7.2022 klo 10
  • SJ3 24.7.-30.7.2022, konfirmaatio 31.7.2022 klo 10
  • Päiväkoulu hiihtolomalla 27.2.-4.3.2022, konfirmaatio 6.3.2022 klo 13
  • Pienryhmäripari 27.6.-1.7.2022, konfirmaatio 3.7.2022 klo 13

Yrjö-Koskisentie 6

Tervehdys. Olen nuorisotyön ohjaaja Mikkeli Kivimäki. Kotoisin olen Seinäjoelta. Syntymävuoteni on 1970. Jalkapalloa harrastin aikuisikään asti, joka olikin lempiharrastukseni. Myöhemmin innostuin opettelemaan saksofonin soittoa. Ensimäiseltä ammatiltani olen pianonvirittäjä. 22-vuotiaana muutin Kouvolaan, jossa siirryin harmonikkatehtaan palvelukseen kahdeksi vuodeksi ja toimin harmonikan virittäjänä.

22-vuotiaana tulin uskoon ja Jeesuksesta tuli minun vapahtajani. 31-vuotiaana menin Diakiin Helsinkiin opiskelemaan nykyiseen ammattiini. Haaveeni ja rukoukseni on, että nuoret voisivat löytää Jeesuksen elämäänsä ja tulla Hänen opetuslapsikseen.

Asun perheeni kanssa Karhella (Viljakkalassa), perheeseen kuuluu vaimoni Johanna sekä neljä poikaa joiden syntymävuodet ovat -05, -08, -14 ja -16. Menoa ja meininkiä riittää yhden perheen tarpeiksi ihan riittämiin.

Liikun mielelläni luonossa. Vuonna 2020 innostuin harrastuksesta: Kalastuksesta, ostin virvelin (myös luvan). Ostin kyllä vaimoltani salaa toisenkin virvelin. Vielä ku olis rahaa veneeseen...

kappalainen (virkavapaalla)

Kasvatuksen pappi

Olen Hämeenkyrön seurakunnan kasvatuksen pappi. Työhöni kuuluu jumalanpalvelusten ja toimitusten lisäksi koulu- ja päiväkotityötä, eri ikäisten leirejä sekä erilaisia kohtaamisia lasten ja nuorten kanssa kerhoissa, rippikouluissa, nuortenilloissa ja muuallakin. Musiikki, teatteri, tanssi ja kirjallisuus ovat lähellä sydäntäni, minkä saattaa joskus huomata työtavoissanikin.

varhaisnuorisotyönohjaaja
Yrjö-Koskisentie 6

Muistan hyvin, kuinka olin ensimmäistä kertaa kouluikäisille järjestetyllä seurakunnan leirillä. Minun ei alunperin pitänyt sille edes osallistua, mutta niin vain kävi. Olin isän, äidin ja sisarusteni kanssa ollut pyhäkoululeirillä ja leirin lopussa leirikeskuksen pihaan saapui bussillinen kouluikäisiä. He olivat tulossa seuraavaksi alkavalle kouluikäisten leirille. Silloin seurakunnan nuorisotyönohjaaja tuli kysymään, haluaisinko minäkin jäädä tuolle leirille ja minä halusin. Sillä leirillä oli kivaa! Siitä lähtien olen tykännyt  lähteä leirille. Ensin leiriläisenä, sitten isosena, apuohjaajana ja lopulta leirin vetäjänä. Toivon että nyt, kun itse järjestän leirejä ja muuta toimintaa kouluikäisille, että joku mukaan tulija voisi saada yhtä hyvän kokemuksen kuin itse lapsena sain.

Tulin töihin Hämeenkyrön seurakuntaan syksyllä 2005. Minut tapaa esimerkiksi lastenleirillä, riparilla, kouluilla, junnu-illassa ja nuorten toiminnassa. Minulta voi kysellä kaikesta seurakunnan kouluikäisten toiminnasta.

Minulla on kolme lasta ja ihana vaimo. Pidän musiikista, soita kitaraa ja tykkään laulaa paljon. Tykkään myös urheilusta, harrastan mm. maratonjuoksua, sählyä, frinbeegolfia ja geokätköilyä.