Hyvää leipää tarjolla!

Kirkkoherran tervehdys

Olen saanut kutsun työhön paikkakunnalle, joka ei ole minulle entuudestaan tuttu. Uusia asioita tulee vastaan kuin liukuhihnalta. Kylät, koulut, erilaiset työpaikat ja asuinalueet, nähtävyydet. Opeteltavaa riittää. Toivon myös voivani tutustua mahdollisimman moneen teistä.

Uudelle paikkakunnalle muutettaessa eräs ensimmäisistä asioista on selvittää, missä on kauppa. Kauppareissut ovat olennainen osa arkeamme. Me tarvitsemme jokapäiväisen leipämme – ilman energiaa pysähtyvät sekä ihminen että koneet.

Ihminen ei elä kuitenkaan ainoastaan leivästä, vaan myös Jumalan sanasta. Sielukin tarvitsee ravintoa. Tämän vuoksi seurakunta on olemassa. Jeesus sanoi kerran:

”Minä olen elämän leipä. Joka tulee minun luokseni, ei koskaan ole nälissään.”

Eräs ensimmäisistä tehtävistäni Hämeenkyrössä oli leivän jakaminen, kun jalkauduimme työntekijöiden ja vapaaehtoisten kanssa  jakamaan leipiä eri puolille Hämeenkyröä. Se muistutti minua perustarpeisiin vastaamisen tärkeydestä. Samalla näen siinä symboliikkaa: tehtäväni on jakaa teille hämeenkyröläisille elämän leipää, joka ravitsee sydämen.

Näillä kotisivuilla olevia tapahtumailmoituksia voidaan pitää listana tarjolla olevista leivistä, miksei myös tuoteselosteena. Siinä kerrotaan, minkälaisia tilaisuuksia seurakunnassamme järjestetään. Kattaus on runsas ja se on sinuakin varten.

Tervetuloa mukaan!

Jorma Pitkänen, Hämeenkyrön seurakunnan kirkkoherra

Hämeenkyrön seurakunta tänään

Hämeenkyrön seurakunnan väkiluku on tällä hetkellä  8 299. Hämeenkyrön kunnassa asukkaita on noin 10 600.

Kirkkoherra on Jorma Pitkänen ja talouspäällikkö Karolina Puuska.  Henkilöstöä yhteensä 45, vakinaisia 21.

Veroprosentti vuonna 2019 on 1,7%.  Jäseniä kirkkovaltuustossa on 23.

Hämeenkyrön seurakunta kuuluu Hämeenkyrön rovastikuntaan ja Tampereen hiippakuntaan.

Lisätietoja saat seuraavista linkeistä:

Seurakunnan jäsenmäärä

Seurakunnan ikäjakauma

Seurakuntaan liittyneet ja seurakunnasta eronneet jäsenet

Historiaa

Hämeenkyrön seurakunnan ystävyysseurakunta