Kirkkoherran koronaohjeet 1.5. alkaen

28.4.2021 17.39

Kirkkoherran koronaohjeet ( 1.5. alkaen)

Hämeenkyrön kunnan ja Tampereen hiippakunnan ohjeiden mukaan toimimme toistaiseksi seuraavasti:

-Jumalanpalvelukset toimitetaan kirkossa ja striimataan ilman läsnä olevaa seurakuntaa.

-Ehtoollista jaetaan kirkolla striimatun jumalanpalveluksen päätteeksi kolmisen kertaa kuukaudessa n. klo 11.00-12.00.

Ehtoollispöytään tullaan maskin kanssa ja otetaan puhdas pikari keskikäytävällä olevalta tarjottimelta. Tämän jälkeen polvistutaan alttarille odottamaan papin tuloa ja pikari lasketaan alttarikaiteelle.

Maski otetaan pois vasta, kun pappi on antanut leivän ehtoollisvieraan käteen ja kaatanut viinin alttarikaiteelle laskettuun pikariin. Kun ehtoollinen on nautittu, ehtoollisvieras laittaa maskin takaisin suunsa eteen ja palauttaa pikarin tarkoitukseen varatulle pöydälle.

Lisäksi pyydetään ottamaan huomioon perusohjeet: kirkkoon tullaan vain terveinä, huolehditaan käsihygieniasta sekä yli kahden metrin turvaväleistä.

-Kirkollisissa toimituksissa voi olla läsnä enintään 10 henkeä (luku voi muuttua AVI:n määräysten mukaan). Siunaustilaisuuksissa vainajan lähimmät omaiset saavat olla paikalla, vaikka tämä raja ylittyisi.

-Enintään 10 hengen seurakunnalliset tilaisuudet ovat mahdollisia, mikäli turvavälejä ja hygieniaan liittyviä perusohjeita noudatetaan (luku voi muuttua AVI:n määräysten mukaan). Näitä ovat käsienpesu, käsidesi, yskiminen hihaan sekä turvavälit.

-Pyydämme teitä seuraamaan seurakunnan kotisivuja, muuta someviestintää sekä paikallislehden ilmoituksia. Niistä käy ilmi tämän hetken toiminta.

-Pyydän seurakuntalaisia noudattamaan seurakunnan toimitilakohtaisia ohjeita. Haluan kiinnittää huomiota erityisesti eteisissä tapahtuviin kohtaamisiin. Näissä tiloissa on kiinnitettävä huomiota turvaväleihin.  Näin vältytään turhilta riskeiltä.

-Maskin käyttöä suositellaan yli 12-vuotiaille kaikissa seurakunnan tilaisuuksissa. Maskin käyttö on lähimmäisen huomioimista ja yhteisen vastuun kantamista.

Lopuksi. On todennäköistä, että rajoitukset tulevat jossakin muodossa jatkumaan kesänkin aikana, Rohkaiskoon meitä kaiken keskellä Psalmin 3 sana: ”Sinä, Herra, sinä olet minun kilpeni ja kunniani, sinä nostat minun pääni pystyyn. ”

Jorma Pitkänen, kirkkoherra