Kirkkoherran uudet koronaohjeet 3.2.2021

3.2.2021 17.54

Kirkkoherran koronaohjeet

Hämeenkyrön kunnan ja Tampereen hiippakunnan ohjeiden mukaan toimimme toistaiseksi seuraavasti:

-Jumalanpalvelukset toimitetaan kirkossa ja striimataan ilman läsnäolevaa seurakuntaa.

-Ehtoollista jaetaan kirkolla striimatun jumalanpalveluksen päätteeksi kolmisen kertaa kuukaudessa n. klo 11.00-12.00.

Ehtoollispöytään tullaan maskin kanssa ja alttarialueella olevalta saarnatuolin puoleiselta pöydältä otetaan pikari. Tämän jälkeen polvistutaan alttarille odottamaan papin tuloa ja pikari lasketaan alttarikaiteelle. Maski otetaan pois vasta, kun pappi on antanut leivän ehtoollisvieraan käteen ja kaatanut viinin alttarikaiteelle laskettuun pikariin. Kun ehtoollinen on nautittu, ehtoolllisvieras laittaa maskin takaisin suunsa eteen ja palauttaa pikarin lukupulpetin puolella olevalle pöydälle.

-Kirkollisissa toimituksissa voi olla läsnä enintään 10 henkeä. Siunaustilaisuuksissa vainajan lähimmät omaiset saavat olla paikalla, vaikka tämä raja ylittyisi.

-Enintään kymmenen hengen seurakunnalliset tilaisuudet ovat mahdollisia, mikäli turvavälejä ja hygieniaan liittyviä perusohjeita noudatetaan (käsienpesu, käsidesi, yskiminen hihaan turvavälit).

-Pyydämme teitä seuraamaan seurakunnan kotisivuja, muuta someviestintää sekä paikallislehden ilmoituksia. Niistä käy ilmi tämän hetken kokoava toiminta.

-Nettitarjontaa kannattaa seurata muutenkin aktiivisesti. Toivomme, että voitte löytää seurakuntamme nettisivuilta ja muualta verkosta itsellenne sopivia tilaisuuksia.

-Haluan kiinnittää huomiota myös seurakunnan tilojen eteisissä tapahtuviin kohtaamisiin. Näissä tiloissa on muistettava säilyttää maltti ja välttää kiirettä. Näin turvavälit voidaan säilyttää ja vältytään turhilta riskeiltä.

-Maskin käyttöä suositellaan yli 12-vuotiaille kaikissa seurakunnan tilaisuuksissa. Maskin käyttö on lähimmäisen huomioimista ja yhteisen vastuun kantamista.

Lopuksi. On syytä varautua siihen, että rajoitukset tulevat jatkumaan talven ja kevään aikana, sillä rokotukset ovat vasta alkamassa. Rohkaiskoon meitä kaiken keskellä profeetan sana:  ”Hiljainen luottamus on teidän voimanne.” (Jes. 30:15)

Jorma Pitkänen, kirkkoherra