Tervetuloa jouluun!Kullan värisiä, palavia kynttilöitä

Oikea, ihana ja kultainen joulu syntyy joulun sanomasta. Tutut joululaulut, kynttilöidet liekit illan hämärässä, pyhä ja samalla iloinen tunnelma,  ikiaikainen joulun evankeliumi - siitä on joulu tehty! Upean joulun tunnelman ammennat mitä erilaisemmista seurakunnan tapahtumista. Jouluaaton klo 15 hartauteen sekä Loppiaisen messuun voit osallistua myös YouTube -kanavamme kautta.

Tältä sivustolta löydät kaikki seurakunnan joulunajan tapahtumat. Tietoa on olemassa myös painetun kausiesitteen muodossa. Kausiesitettä saa Hämeenkyrössä kauppojen eteisten hyllyköistä, sekä kirjastosta, Kehäkukasta ja Marjan Kukasta. Käy nappaamassa itsellesi joulunajan tietopaketti!

Siunattua ja rauhaisaa Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen syntymäjuhlaa!

Tulkoon Joulu -seurakunnan työntekijöiden joulukonsertti ke 30.11.2022 klo 18 Hämeenkyrön kirkossa.

Kauneimmat joululaulut

Tervetuloa laulamaan iki-ihania kauneimpia joululauluja! Joululaulutilaisuuksiin voi osallistua seuraavissa paikoissa:

• Pe 9.12. klo 18 Vesajärven Vesalassa (Vesajärventie 1710, Vesajärvi)
  • Ma 10.12. klo 18 Hämeenkyrön kirkossa, mukana puhallinorkesterit Puhallica ja INO
  • Su 11.12. klo 13 Lavajärven Päivölässä (Komintie 215, Komi)
  • Ma 12.12 klo 18 Jumesniemen kirkossa (Jumesniementie 411, Jumesniemi)

Joululaulutilaisuuksissa kerätään vapaaehtoinen kolehti Suomen Lähetysseurakun kautta maailman lasten hyväksi. Vastalahjaksi saat itsellesi Kauneimmat joululaulut -vihkon! Lisätietoa Kauneimmat joululaulut -keräyksestä saat täältä.

Neljä punaista adventtikynttilää palavat joulukoristeiden keskellä. Kynttilöissä on numerot 1,2,3 ja 4.
Adventtikynttelikkö on kristittyjen joulukalenteri.

Joulun odotus

Ennen joulua viettämme adventtipaaston aikaa. Adventti tarkoittaa joulun odotusta ja paasto hengellistä valmistautumista suureen juhlaan. Kirkoissa adventtipaasto näkyy esimerkiksi adventtijumalanpalvelusten violetissa tai sinisessä liturgisessa värissä, joka kuvaa katumusta ja parannuksentekoa. Adventtipaasto kutsuu paastoamaan pahasta ja suuntautumaan omassa elämässä kohti hyvyyttä ja lähimmäisenrakkautta.

Adventtiaika kestää neljä viikkoa. Adventtikynttelikköön sytytetään yksi kynttilä lisää jokaisen adventtiviikon sunnuntaina. Mitä useampi kynttilä palaa, sitä suurempi on valo ja sitä lähempänä on Kristuksen syntymä, joulun juhla. Joka adventtisunnuntai Hämeenkyrössä järjestetään adventtijumalanpalvelus, jossa on mahdollisuus hiljentyä joulupaastoon.

Lisätietoa adventista saat täältä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Jouluaaton juhlallisuuksia

Perinteiseen tapaan Hämeenkyrön Seudun Reserviupseerikerho ry järjestää kunniavartion Hämeenkyrön kirkon sankaripatsaalle jouluaattona. Parivartion voi nähdä sankarihaudalla aamupäivästä aattoillan hämärään saakka. Näky on juhlallinen ja puhutteleva elämys kaikenikäisille.

Jouluaaton klo 15 hartauden jälkeen kirkkoväki voi viedä veteraanien perinnekerhon sytyttämiä kynttilöitä sankarihaudoille. Kynttilöitä on tarjolla hartauden jälkeen kirkkopihassa.

Joulu jatkuu

Joulun juhla-aika kirkkovuodessa alkaa adventtipaaston jälkeen, tarkkaanottaen jouluyönä, jolloin muistamme Jeesuksen syntymää. Jouluaika kestää loppiaiseen saakka. Pidä siis hyvällä mielellä joulukoristeet, kuusi ja kynttilät vielä pitkälle aaton jälkeen, nauti tunnelmasta ja lue Raamatusta joulun sanomaa, kuuntele joululauluja ja tule seurakunnan tilaisuuksiin!

Vanha kansa sanoi, että vielä kynttilänpäivänä joulu katsoo taakseen. Kynttilänpäivänä muistetaan Kristusta, joka syntyi valoksi maailmaan. Monessa perheessä on tapana pitää joulukuusi pirtissä aina Kynttilänpäivään saakka, sillä se on viimeinen jouluun liittyvä pyhäpäivä. Toisen perinnesanonnan mukaan kynttilänpäivänä vasta katkeaa joulun viimeinen jalka.

Jeesus syntyy tänäkin jouluna tuomaan meille armon, rakkauden ja toivon sanoman. Joululahjat ja hyvät sanat muistuttavat joulun suurimmasta lahjasta, Jeesuksesta, ja siitä miten hyvä Jumala on meille. Jokaisen ihmisen tulee olla myös hyvä toiselle. Voisinko antaa lähimmäiselleni jotain hyvää myös arjessa, ei vain jouluna? Kauneinta on, jos joulu on joka päivä.