Tervetuloa jouluun!

Oikea, ihana ja kultainen joulu syntyy joulun sanomasta. Tutut joululaulut, kynttilöidet liekit illan hämärässä, pyhä ja samalla iloinen tunnelma,  ikiaikainen joulun evankeliumi - siitä on joulu tehty! Adventin ja joulun aikana ammennat upean joulun tunnelman mitä erilaisemmista seurakunnan tapahtumista.

Tältä sivustolta löydät kaikki seurakunnan joulunajan tapahtumat. Tietoa on olemassa myös painetun kausiesitteen muodossa. Kausiesitettä saa Hämeenkyrössä kauppojen eteisten hyllyköistä, sekä kirjastosta, Kehäkukasta ja Marjan Kukasta. Käy nappaamassa itsellesi joulunajan tietopaketti!

YouTube-video
Kuvassa tiedot kauneimmat joululaulut -tilaisuuksista, samat tiedot löytyvät tämän sivun tapahtumalistauksesta

Joulun odotus

Ennen joulua viettämme adventtipaaston aikaa. Adventti tarkoittaa joulun odotusta ja paasto hengellistä valmistautumista suureen juhlaan.

Kirkoissa adventtipaasto näkyy esimerkiksi adventtijumalanpalvelusten violetissa tai sinisessä liturgisessa värissä, joka kuvaa katumusta ja parannuksentekoa. Aivan kuin siivoamme kotimme ennen suurta juhlaa, on siivottava myös sydämen huoneet. Adventtipaasto kutsuu paastoamaan pahasta ja suuntautumaan omassa elämässä kohti hyvyytä ja lähimmäisenrakkautta.

Adventtiaika kestää neljä viikkoa. Kristittyjen joulukalenteriin eli adventtikynttelikköön sytytetään yksi kynttilä lisää jokaisen adventtiviikon sunnuntaina. Mitä useampi kynttilä palaa, sitä suurempi on valo ja sitä lähempänä on Kristuksen syntymä, joulun juhla.

Lisätietoa adventista saat täältä.

Kauneimmat joululaulut ja koronarajoitukset

Seurakunnan yhteislaulutilaisuudet järjestetään koronaturvallisesti ja voimassa olevia rajoituksia noudattaen. Säännösten mukaisesti Hämeenkyrön kirkossa 12.12. järjestettävissä Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksissa sisäänpääsyn ehtona on koronapassi. Muissa Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksissa ei edellytetä koronapassin käyttöä.

Kuvassa tiedot Itsenäisyyspäivän juhlajumalanpalveluksesta, tarkemmat tiedot löytyvät tapahtumalistauksesta.

Jouluaaton juhlallisuuksia

Perinteiseen tapaan Hämeenkyrön Seudun Reserviupseerikerho ry järjestää kunniavartion Hämeenkyrön kirkon sankaripatsaalle. Parivartion voi jouluaattona nähdä sankarihaudalla aamupäivästä aattoillan hämärään saakka. Näky on juhlallinen ja puhutteleva elämys kaikenikäisille.

Jouluaaton klo 15 hartauden jälkeen kirkkoväki voi viedä veteraanien perinnekerhon sytyttämiä kynttilöitä sankarihaudoille. Kynttilöitä on tarjolla hartauden jälkeen kirkkopihassa.

Joululaulujen ilta Sarvessa 9.12.2021 klo 19. Mamma, Pappi ja Papat sekä Anu Mätäsniemi.

Milloin on joulu?

Joulun juhla-aika kirkkovuodessa alkaa adventtipaaston jälkeen, tarkkaanottaen jouluyönä, jolloin muistamme Jeesuksen syntymää. Jouluaika kestää loppiaiseen saakka Pidä siis hyvällä mielellä joulukoristeet, kuusi ja kynttilät vielä pitkälle aaton jälkeen, nauti tunnelmasta ja lue Raamatusta joulun sanomaa, kuuntele joululauluja ja tule seurakunnan tilaisuuksiin!

Vanha kansa sanoi, että vielä kynttilänpäivänä joulu katsoo taakseen. Kynttilänpäivänä muistetaan Kristusta, joka syntyi valoksi maailmaan. Monessa perheessä on tapana pitää joulukuusi pirtissä aina Kynttilänpäivään saakka, sillä se on viimeinen jouluun liittyvä pyhäpäivä. Vanhan sanonnan mukaan kynttilänpäivänä vasta katkeaa joulun viimeinen jalka.

Kauneinta on, jos joulu on joka päivä. Jeesus syntyy tänäkin jouluna tuomaan meille armon, rakkauden ja toivon sanoman. Joululahjat, hyvät sanat ja onnentoivotukset jouluna muistuttavat kaikki joulun suurimmasta lahjasta, Jeesuksesta, ja siitä miten hyvä Jumala on meille. Jokaisen ihmisen tulee olla myös hyvä toiselle. Voisinko antaa läheiselleni joululahjan joka päivä?

Lisätietoa joulusta saat täältä.