Uutisia seurakunnasta

Isoja ja pieniä asioita seurakunnasta

Voit lukea koko uutisen otsikkoa klikkaamalla.

Selvitysmies esittää seurakuntaliitoksia

31.1.2018 20.27

Hämeenkyrön kirkko. Kuva: Minttumaria Ukkonen

Seurakuntien yhteistyöselvityksen selvitysmies esittää, että Hämeenkyrön, Ikaalisten, Kihniön ja Parkanon seurakunnat liitetään Ylöjärven seurakuntaan 1.1.2019 lukien.

Tiistai-iltana 30.1. oli seurakuntien yhteistyöselvityksen ohjausryhmä viimeistä kertaa koolla – laajennetussa muodossa tällä kertaa. Kokouksessa esiteltiin selvitysmies Matti Piispasen esitys tuomiokapitulille. Selvitysmiehen laajasti perustelema esitys on, että Hämeenkyrön, Ikaalisten, Kihniön ja Parkanon seurakunnat liitettäisiin Ylöjärven seurakuntaan ensi vuoden alusta. Yhteistyöselvityksen tavoitteena on ollut löytää ratkaisu, joka turvaa elinvoimaisen paikallisen seurakuntaelämän myös tulevaisuudessa.

Asia etenee seuraavaksi siten, että tuomiokapituli tekee selvitysmiehen esityksen pohjalta seurakunnille aloitteen 14.2. istunnossaan. Kunkin seurakunnan kirkkoneuvostot antavat 6.3. kokouksissaan tästä aloitteesta esityksen kirkkovaltuustoille. Kirkkovaltuustot päättävät 14.3. oman seurakuntansa kannan tuomiokapitulin aloitteeseen. Tuomiokapituli antaa päätöksensä seurakuntien vastausten pohjalta 21.3. kokouksessaan, ja jos jonkinlainen seurakuntaliitos lähtee vireille, kirkkohallitus käsittelee ja tekee päätöksen asiasta 24.4.

Hämeenkyrön seurakunnan yhteistyöselvitykseen liittyvä tilaisuus järjestetään Isopappilassa tiistaina 20.2.2018 klo 18-20. Tilaisuus on kaikille avoin ja tarkoitus on antaa tietoa ja kuunnella seurakuntalaisten huolia, kysymyksiä ja toiveita asian tiimoilta. Paikalla on myös kirkkovaltuuston jäseniä.

......

Ylöjärven Uutisten juttu asiasta tässä linkissä.