Päiväkerho

Päiväkerho on lapsen kasvupaikka, jossa toimimme kumppanuudessa hänen perheensä kanssa. Yhdessä lapsen kanssa pohdimme, leikimme ja kokeilemme erilaisia asioita, jotka ohjaavat häntä tuntemaan suurta ja rakastavaa Jumalaa ja Jumalan ihania lahjoja.

Toimintatavat päiväkerhoissa

Päiväkerho on yhdessä kasvamista. Tavoitteemme on, että lapsi tulisi nähdyksi ja kuulluksi omanlaisena itsenään. Toiminnassamme tärkeitä asioita ovat  lapsuuden ilon kokemukset ja lapsen hengellisen herkkyyden vaaliminen.

Päiväkerhossa lapsilähtöisyys ohjaa lastenohjaajien toimintaa. Lastenohjaajat miettivät asioita lapsen kehitystasosta ja -vaiheista käsin sekä soveltavat toiminnassaan erilaisia varhaiskasvatuksen menetelmiä. He ottavat aikuisen vastuun sekä asettavat lapselle turvalliset, selkeät rajat, jotta meillä kaikilla olisi hyvä olla yhdessä.

Mitä kerhossa tehdään?

Raamatun kertomukset Jeesuksesta ja Jumalasta, laulut ja rukoukset, sadut, lorut ja riimittelyt, erilaiset kädentaidot ja oman mielikuvituksen käyttäminen, villisti leikkiminen tai hiljainen rauhallinen löhöilytuokio... Tällaista asioita ainakin löytyy tavallisesta kerho-arjestamme.

Miksi päiväkerhoja pidetään?

Päiväkerho on kasteopetusta. Se tarkoittaa, että opettelemme yhdessä elämään ja kasvamaan siinä uskossa, jonka lapsi on kasteen kautta lahjaksi saanut. Päiväkerhoon saa kuitenkin tulla sellainenkin lapsi, joka ei ole seurakuntamme jäsen tai jota ei ole kastettu.

Haluamme olla vanhempien tukena sekä arjen asioissa että uskon kysymyksissä - siis elämässä. Ota rohkeasti yhteyttä, pieneltäkin tuntuva asiasi on tärkeä.

Sydämellisesti tervetuloa mukaan toimintaamme!

lastenohjaaja

Olen Anne (Maria) . Toimin lastenohjaajana Hämeenkyrön seurakunnassa. Pidän kovasti lapsista ja heidän kanssaan on mukavaa touhuilla. Lapsityö on lähellä sydäntäni. Olen aiemmin tehnyt hoitoalan töitä mm. vanhusten, vammaisten ja lapsiperheiden parissa. Perheeseeni kuuluu aviomies ja kolme poikaa (18v, 16v, ja 8v.) Perheemme on mukana aktiivisesti urheilutoiminnassa.

vastaava lastenohjaaja

Olen Merja Eloranta, vastaava lastenohjaaja. Aloitin seurakunnassa syksyllä 1997 tekemällä lastenohjaajan sijaisuuksia. Myöhemmin kouluttauduin lastenohjaajaksi oppisopimuksella ja valmistuin keväällä 2007. Vastaavana lastenohjaajana olen toiminut elokuusta 2013 alkaen. Nimikkeeni mukaisesti vastaan seurakuntamme varhaiskasvatus- ja perhetyöstä.

Minuun voi ottaa yhteyttä lasten ja perheiden asioissa: päiväkerhot, perhekerhot, kesäkerhot ja perheleirit.

Olen ollut Jarin kanssa naimisissa jo kesästä 1986 ja aikuiset lapsemme Joonas ja Reeta ovat kauan sitten lentäneet kotipesästä ja mummoksi pääsin joulukuussa 2017. Pidän kovasti kuntoliikunnasta, lukemisesta, käsitöistä ja lauta- ja korttipelien pelaamisesta (bridge!). Harrastan myös raamattupiiriä, musiikin kuuntelua ja palapelien kokoamista.

lastenohjaaja

Olen Mirva ja työskentelen lastenohjaajana Hämeenkyrön seurakunnassa . Sydäntäni  lähellä ovat lapset ja perheet. Olen myös toiminut tukihenkilönä ja vapaaehtoistyössä. Valmistuin lastenohjaajaksi 2017. Perheeseeni  kuuluu  aviomieheni ja 18 vuotias tytär, muut lapseni ovat jo lentäneet pesästä. Harrastuksiini kuuluu liikunta, lukeminen sekä vapaaehtoistyö.

pappi

Varhaiskasvatuksen pappi