Vapaaehtoisten tehtävät Hämeenkyrön seurakunnassa

 

palapeli-karttapallo

Tällä hetkellä vapaaehtoisia etsitään esimerkiksi näihin tehtäviin:

 

Jouluvaellus 2019

Seurakunta järjestää viikolla 50 jouluvaelluksen, siis joulun sanomasta ja ensimmäisen joulun tapahtumista kertovan näytelmän, jossa yleisö saa itse osallistua vaeltamalla tapahtumapaikalta toiselle ja kohdaten joulukertomuksen keskeisiä henkilöitä. Vaellus alkaa Isopappilan pihasta ja päättyy kirkkoon. Se toteutuu siis pääosin ulkona. Vaellus alkaa "Jerusalemin torilta" ja matkalla kohtaat esim. keisarin sanansaattajan, paimenet oikeine lampaineen,  enkelin, Marian ja Joosefin ja tietysti Jeesus-lapsen. Aikaisempina vuosina vaellus on voitu tarjota vain varhaiskasvatuksen väelle, mutta tulevana jouluna osallistumismahdollisuus halutaan tarjota kenelle tahansa joka haluaa tulla. Siksi tarvitsemme nyt suuren joukon vapaaehtoisia seurakunnan työntekijöiden avuksi. Tehtävään voi tulla yhtenä tai monena päivänä ja tehtäviä on jo nyt, ennen vaellusta, sekä sitten vaellusviikolla. Tehtäviä esimerkiksi:

-Näyttelijöitä erilaisiin rooleihin (myös sellaisia rooleja joissa ei ole vuorosanoja). Tarvitaan aikuisten lisäksi myös joitakin lapsinäyttelijöitä. Harjoitukset järjestetään viikolla 48 ja 49.

-Laulajia taivaalliseen sotajoukkoon(=enkelit). Enkelit voivat olla aikuisia tai lapsia.

-Vaatteiden  ompelijoita. Vaatteet ovat kaapumaisia, yksinkertaisia.

-Lavasteiden (esim. torille myyntikojuja tms.) rakentajia

-Näytelmärekvisiitan valmistajia

-Joku huolehtimaan vaelluspäivinä lampaista

-Joku huolehtimaan näyttelijöiden ja muiden tekijöiden "taustahuollosta", siis laittamaan teetä, kahvia, pientä purtavaa.

-Vaelluksen rakentajia (rakennetaan viikon 49 su-iltapäivänä tai viikon 50 maanantai-aamuna)

-vaelluksen purkajia (viikolla 50 perjantai-iltana)

-Roolivaatteiden/kankaiden lahjoittajia. Kankaat mieluiten yksivärisiä tai raidallisia, värit maanläheisiä. Luonnonmateriaalia(pellava, puuvilla, villa) tai luonnonmateriaalilta näyttäviä. Vaatteet pääosin kylpytakkimaisia/mekkomaisia kaapuja joiden kanssa käytetään mahdollisesti hihatonta päällyskaapua, punottua vyötä ja reilunkokoisia kankaita huiveina. Huom! Lahjoitathan vain puhtaita ja hajuttomia kankaita/vaatteita(ei kylmillään olevissa rakennuksissa/tiloissa säilytettyjä) jotta sisäilmasairastuneille osallistujille/ompelijoille ei koidu ongelmia vaatteiden käyttämisestä.

-Rekvisiitan/lavasteiden/lavastemateriaalin lahjoittajia Tarvitaan esim. lautoja, rimaa, yms.puutavaraa, pieniä heinäpaaleja,  lainaksi tai lahjoituksena annettavia paimensauvoiksi sopivia isohkoja puukeppejä, käsittelemättömästä/luonnonläheisillä väreillä käsitellystä puusta valmistettuja jakkaroita, pöytiä, rakennelmia, joita voi pitää viikon ulkona "torilla" ja jotka sopisivat esim. torin/torikauppiaiden tms. rekvisiitaksi.

-Ulos sopivien valaisimien lainaajaa ja paikoilleen asentajaa.

-Voit myös ilmoittua vapaaehtoiseksi vaikka et vielä tiedä mitä haluaisit tehdä. Jaetaan tehtäviä tarkemmin sitten syksyllä. Kaikille riittää tekemistä!

Voit kysyä lisää tai ilmoittautua vapaaehtoiseksi olemalla yhteydessä Minttumaria Ukkoseen(yhteystiedot alempana tällä sivulla)

 

Aikuistyö, lähetystyö, diakonia

 

*Alfakurssille ryhmänohjaaja ryhmään joka keskustelee uskon pääsisällöistä (srk järjestää päivän koulutuksen syksyllä)

*Alfakurssille Lastenhoitaja 10 kurssi-illaksi, esim. 2 hoitajaa voi vaihdella, jos ei kuin muutama lapsi, alkaen tammikuussa 2010.

*Naistenkahvilan apuemäntä (seurakunnan emännän apuna)

*Säestäjiä ja musiikin esittäjiä esimerkiksi juhliin, tapahtumiin, kerhoihin.

*Kotorinteen seurakuntakerhoon kahvinkeittäjä

*Myötätuuli-toimintapäivään askarteluryhmän ohjaaja torstait 10.30-11.30, voi tulla vaikka muutamaksi torstaiksi.

*Apuemännän sijaisia Myötätuuli-toimintapäivään: annosten vientiä liikuntaesteisille, juomien kaato ym.

*Somistaja/ vastaanottaja Myötätuuleen: Auttaa aamulla klo 9.00 alkaen pöytien koristelussa ja ottaa ikäihmisiä alakerrassa ovella vastaan ja saattaa portaita tarvittaessa.

*Vierailijoita ikäihmisten kerhoihin ym. Jos sinulla erityistaito tai aihe, jota esittäisit tai josta kertoisit ikäihmisille, tervetuloa yksittäiselle kerhokerralle Jumesniemeen, Sasiin, Kotorinteelle tai Vesalaan vuoden mittaan tai eläkeväen virkistyspäiville toukokuussa 2019 . Yhteys diakoniatyöntekijöihin.

*Lähetysmyyjäisiin(marras-joulukuussa) saa tuoda käsitöitä, leivonnaisia, askarteluja. Kaikki myynnistä saatavat rahat ohjataan luotettavien tahojen kautta lähetys- ja auttamistyöhön eri maissa.

*Joulutervehdysten viejäksi kylille tai taajamiin (vaikka muutama osoite) yli 80 vuotiaille alkaen 1.adventista

*Yhteisvastuukeräyksen lipaskerääjäksi kevät 2020

*Ystäväksi yksinäiselle, tai saattoavuksi kirkkoon

*Messuun avustajaksi: lukemaan tekstejä tai muihin avustustehtäviin. Seurakunta järjestää myös messuavustajakoulutuksen tehtävästä kiinnostuneille.

*Nuorehko/nuori aikuinen lähetystyöstä kiinnostunut, joka haluaisi olla mukana ideoimassa ja kehittämässä nuorille/nuorille aikuisille suunnattua lähetysaiheista toimintaa/lähetystyöryhmää… Ideana on alkaa kehittää jotain, joka innostaisi nuorempia ihmisiä mukaan (jotain muuta kuin perinteiset lähetyspiirit.)

 

Varhaisnuorisotyö

(alakouluikäisten parissa tehtävä työ)

 

*Vapaaehtoisia aikuisia alakouluikäisille tarkoitettuun Junnu-iltaan: pelailemaan, ohjaamaan leipomista, askartelua, tai ihan vain olemaan läsnä ja juttelemaan lasten kanssa. Voi myös tulla auttamaan iltapalan kanssa, valmistelemaan, mehua kaatamaan jne. Junnu-illat keskiviikko-iltaisin Kyröskoskella.

*Vapaaehtoisia aikuisia alakouluikäisten leireille. Valvojaksi, läsnä olevaksi aikuiseksi, juttelemaan lasten kanssa, pelikaveriksi, auttamaan käytännön asioissa jne.

*Vapaaehtoisia aikuisia alakouluikäisten tapahtumiin (1-2 krt vuodessa) valvojaksi, toimintapisteen ohjaajaksi, tarjoilua järjestämään jne.

 

Varhaiskasvatus ja perhetyö

 

*Päiväkerhoon tai perhekerhoon kerhomummoksi/-vaariksi/kummiksi. Lisäsyliksi pienille, satua lukemaan, peli- ja leikkikaveriksi.

*Perhemessuihin messuavustajaksi: tekstinlukijaksi, tervetuloa toivottamaan tai muihin messun tehtäviin.

*Yksittäisiin tapahtumiin vapaaehtoiseksi aikuiseksi, valvomaan ja auttamaan toiminnassa.

 

*Joku muu tehtävä 

*Emme vielä tunne sinua, tai sinun lahjojasi ja taitojasi. Onko sinulla itselläsi ajatus siitä, miten haluaisit toimia seurakunnan vapaaehtoisena? Kerro ajatuksesi meille, mietitään miten voisimme sen toteuttaa. Voit ottaa myös yhteyttä, vaikka et vielä tietäisi mihin tehtävään haluaisit tulla, mutta tiedät, että jotakin olisi kiva tehdä.

lastenohjaaja

Tiedottaja. Vapaaehtoistyön yhteyshenkilö.

Olen Minttumaria ja työskentelen seurakunnassa noin kaksi päivää viikossa lapsi- ja perhetyössä. Toimin seurakunnassa vapaaehtoistyön yhteyshenkilönä, joten minuun voit olla yhteydessä jos haluat toimia vapaaehtoisena tai kysyä vapaaehtoisena toimimisesta. Teen myös muutaman tunnin viikossa someen ja nettisivuihin painottuvaa tiedotusta.

Opiskelin lastenohjaajaksi oppisopimuksella ja valmistuin v.2004. Olen opiskellut myös kirjoittamista.

Perheeseeni kuuluu lisäkseni mies ja kolme lasta. Yhdessä tykkäämme mm.pelata lautapelejä. Olemme muuttaneet Hämeenkyröön syksyllä 2005. Minulle tärkeitä asioita ovat perhe, luonto, luovat jutut, kirjoittaminen, kirjat, valokuvaaminen ja käsityöt.