Isoskoulutukseen

voi ilmoittautua mukaan oman rippikoulun jälkeen. Isoskoulutus antaa sinulle varmuutta ja valmiuksia isosena toimimiseen. Isosen tehtävä on tärkeä!

Isonen toimii linkkinä leiriläisten ja työntekijöiden välillä, järjestää yhdessä muiden isosten kanssa iltaohjelmia, kisoja ja muuta leirin ohjelmaa, ohjaa leirillä raamiksia ja ryhmätehtäviä.

Ihanteellista olisi, jos isonen olisi leiriläisille esimerkkinä uskovasta nuoresta. Mutta sinun ei tarvitse olla kaiken tietävä ja kaikessa omassa etsinnässäsi valmis. Saat kysellä ja itsekin olla vielä etsimässä ja vahvistumassa -  me kaikki olemme. Riittää että olet kiinnostunut uskon asioista ja sinulla on halu ottaa selvää. Isosen tulee kuitenkin sitoutua siihen ettei tahallisesti toimi ja puhu leirillä opetettavia asioita vastaan.

Isoskoulutus sisältää käytännön asioiden opettelua ja hengellisisssä asioissa ja tietämyksessä vahvistumista.

Voit tulla isoskoulutukseen vaikka et vielä ole varma siitä haluatko lopulta hakea isoseksi leirille. Voit miettiä asiaa koulutuksen aikana. Koulutukseen osallistuminen ei velvoita tulemaan isoseksi.

Isoskoulutuksen käytyäsi voit hakeutua isoseksi Hämeenkyrön seurakunnan rippileireille, lastenleireille, diakonialeireille, perheleireille ja niin edelleen. Yhtä aikaa isoskoulutuksen kanssa voit käydä myös kerhonohjaajakoulutusta, joka valmentaa sinua pitämään kouluikäisten kerhoja. Kerhonohjaajakoulutuksesta voit kysellä Tuomakselta

Isoskoulutuksen suorittaneet saavat isoskoulutustodistuksen, joka on kovaa valuuttaa, kun haet kouluihin ja työpaikkoihin. Isoskoulutus on Suomen tunnetuin nuorten vapaaehtoiskoulutus ja sitä osataan arvostaa.

Isoskoulutus

Hämeenkyrön seurakunnan isoskoulutus on vuoden mittainen. Isoskoulutus alkaa isoskoulutusleirillä 25.-27.9.2020 Särkijärven leirikeskuksessa. Ilmoittaudu isoskoulutusleirille tästä linkistä 20.9.2020 klo 24.00 mennessä. Ilmoittaudu isoskoulutukseen (uudet isoset) tästä linkistä.

Uudet isoset, jotka pääsevät leirille ilmoittautuvat sekä leirille että isoskoulutukseen.

Leirien lisäksi isoskoulutukseen kuuluu kasvuryhmät, jotka kokoontuvat joka toinen viikko perjantaisin klo 17-20. Kasvuryhmien syksyn kokoontumiskerrat ovat: 2.10., 30.10, 13.11., 27.11. ja 11.12.

Apariksi?

Aparit eli apuohjaajat toimivat isostoiminnan ohjaajina erilaisilla leireillä ja ovat leirin vetäjätiimin jäseniä. Apariksi voi kouluttautua isoskoulutuksen käynyt ja kahdeksantoista vuotta täyttänyt tai seuraavaana vuonna täyttävä. Seuraava apuohjaajaksi kouluttautuminen on mahdollista syksyn 2020 isoskoulutusleirillä (linkki yllä), ilmoittautuminen tapahtuu linkin kautta. Mikäli olet kiinnostunut apuohjaaja koulutuksesta, ota suoraan yhteyttä Mikkeliin 045-850 2370.

Hae isoseksi kouluikäisten leireille syksylle 2020

Isoshaku syksyn 2020 kouluikäisten leireille on nyt käynnissä. Ilmoittautuminen päättyy elokuun viimeisenä päivänä. Ilmoittautumislomake isoshakuun tästä linkistä.

Isosvalinnat ilmoitetaan viimeistään perjantaina 4.9.

Tervetuloa mukaan tärkeään tehtävään. :)

Nuorten kädet muodostavat ristin.
kädet ympyrässä

Kysy lisää

nuorisotyönohjaaja
045 850 2370
Yrjö-Koskisentie 6
39100 Hämeenkyrö

Tervehdys. Olen nuorisotyön ohjaaja Mikkeli Kivimäki. Kotoisin olen Seinäjoelta. Syntymävuoteni on 1970. Jalkapalloa harrastin aikuisikään asti, joka olikin lempiharrastukseni. Myöhemmin innostuin opettelemaan saksofonin soittoa. Ensimäiseltä ammatiltani olen pianonvirittäjä. 22-vuotiaana muutin Kouvolaan, jossa siirryin harmonikkatehtaan palvelukseen kahdeksi vuodeksi ja toimin harmonikan virittäjänä.

22-vuotiaana tulin uskoon ja Jeesuksesta tuli minun vapahtajani. 31-vuotiaana menin Diakiin Helsinkiin opiskelemaan nykyiseen ammattiini. Haaveeni ja rukoukseni on, että nuoret voisivat löytää Jeesuksen elämäänsä ja tulla Hänen opetuslapsikseen.

Asun perheeni kanssa Karhella (Viljakkalassa), perheeseen kuuluu vaimoni Johanna sekä neljä poikaa joiden syntymävuodet ovat -05, -08, -14 ja -16. Menoa ja meininkiä riittää yhden perheen tarpeiksi ihan riittämiin.

Liikun mielelläni luonossa. Vuonna 2020 innostuin harrastuksesta: Kalastuksesta, ostin virvelin (myös luvan). Ostin kyllä vaimoltani salaa toisenkin virvelin. Vielä ku olis rahaa veneeseen...

varhaisnuorisotyönohjaaja
Yrjö-Koskisentie 6
39100 Hämeenkyrö

Muistan hyvin, kuinka olin ensimmäistä kertaa kouluikäisille järjestetyllä seurakunnan leirillä. Minun ei alunperin pitänyt sille edes osallistua, mutta niin vain kävi. Olin isän, äidin ja sisarusteni kanssa ollut pyhäkoululeirillä ja leirin lopussa leirikeskuksen pihaan saapui bussillinen kouluikäisiä. He olivat tulossa seuraavaksi alkavalle kouluikäisten leirille. Silloin seurakunnan nuorisotyönohjaaja tuli kysymään, haluaisinko minäkin jäädä tuolle leirille ja minä halusin. Sillä leirillä oli kivaa! Siitä lähtien olen tykännyt  lähteä leirille. Ensin leiriläisenä, sitten isosena, apuohjaajana ja lopulta leirin vetäjänä. Toivon että nyt, kun itse järjestän leirejä ja muuta toimintaa kouluikäisille, että joku mukaan tulija voisi saada yhtä hyvän kokemuksen kuin itse lapsena sain.

Tulin töihin Hämeenkyrön seurakuntaan syksyllä 2005. Minut tapaa esimerkiksi lastenleirillä, riparilla, kouluilla, junnu-illassa ja nuorten toiminnassa. Minulta voi kysellä kaikesta seurakunnan kouluikäisten toiminnasta.

Minulla on kolme lasta ja ihana vaimo. Pidän musiikista, soita kitaraa ja tykkään laulaa paljon. Tykkään myös urheilusta, harrastan mm. maratonjuoksua, sählyä, frinbeegolfia ja geokätköilyä.

 

kappalainen
Yrjö-Koskisentie 6
39100 Hämeenkyrö

Kasvatuksen pappi

Olen Hämeenkyrön seurakunnan kasvatuksen pappi. Työhöni kuuluu jumalanpalvelusten ja toimitusten lisäksi koulu- ja päiväkotityötä, eri ikäisten leirejä sekä erilaisia kohtaamisia lasten ja nuorten kanssa kerhoissa, rippikouluissa, nuortenilloissa ja muuallakin. Musiikki, teatteri, tanssi ja kirjallisuus ovat lähellä sydäntäni, minkä saattaa joskus huomata työtavoissanikin.