Jumalanpalvelus on tarkoitettu kaikille

Messu eli ehtoollisjumalanpalvelus on koko seurakunnan yhteinen kokoontuminen. Se on avoin kaikille, myös kirkkoon kuulumattomille. Olet lämpimästi tervetullut!

Messuun kuuluva ehtoollinen on erityinen yhteyden ja anteeksiannon hetki. Ehtolliselle voivat osallistua kaikki kastetut kirkon jäsenet. Muut voivat tulla ehtoollisen aikana alttarille siunattavaksi. (Jos haluat, että sinut siunataan alttarilla, kerro siitä ehtoollista jakavalle papille).

Sanajumalanpalvelus on jumalanpalvelus, jossa ei ole ehtoollista.

Ajankohtaiset tiedot löydät etusivun tapahtumakalenterista.

Jumalanpalvelukset kirkossa

Messuja ja sanajumalanpalveluksia vietetään yleensä joka sunnuntai Hämeenkyrön kirkossa klo 10. Jumalanpalveluksia vietetään myös muina juhlapyhinä. Voit halutessasi jättää etukäteen esirukous-pyynnön. Tämä on mahdollista nettisivujemme kautta tai laittamalla pyyntö kirkon eteisessä olevaan esirukous-laatikkoon.

Olohuone-messu

Olohuonemessu on tavallisesti joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina Torikadun Olohuoneessa Kyröskoskella klo 15. Olohuone-messussa lauletaan toivelauluja Viisikielinen -laulukirjasta.

Olohuone-messuun sisältyy yleensä mahdollisuus jakaa päivän teemasta nousseita ajatuksia muiden kanssa. Olohuoneessa on  esirukouslaatikko, johon voi jättää rukouspyynnön. Olohuone-messun jälkeen on tarjolla kahvia ja mehua.

Tuomasmessu

Musiikkipitoinen Tuomasmessu järjestetään yhteistyössä Ylöjärven seurakunnan Viljakkalan seurakuntapiirin kanssa. Messu pidetään vuorotellen Hämeenkyrön kirkossa ja Viljakkalan kirkossa. Musiikista vastaavat Tuomasbändi ja -lauluryhmä. Messun aikana on mahdollisuus kirjoittaa oma rukousaihe ja sytyttää rukouskynttilä rukousalttareille. Lopuksi on teetarjoilu kirkossa.

Perhemessut, vauvakirkot...

Pitkin vuotta järjestetään muitakin messuja. Löydät niitä koskevat tiedot tapahtumakalenterista, tämän sivun alalaidasta tai etusivulta.

Perhemessut on suunnattu erityisesti lapsiperheille, mutta kaiken ikäiset ovat yhtä tervetulleita. Perhemessuissa lapset ovat keskiössä niin musiikissa kuin puheissa ja toiminnassakin.

Vauvakirkko on tarkoitettu erityisesti vauvoille perheineen. Vauvakirkko pidetään keväällä. Sen yhteydessä jaetaan kirkon kastetauluun vuoden aikana kiinnitetyt kastetähdet. Lopuksi on kahvi- ja mehutarjoilu.

Ajankohtaiset tiedot tapahtumakalenterissa. Erityisesti kesäaikana muutoksia saattaa tulla.

Ehtoollinen on anteeksiannon hetki.

Yrjö-Koskisentie 6

Kasvatuksen pappi

Olen Hämeenkyrön seurakunnan kasvatuksen pappi. Työhöni kuuluu jumalanpalvelusten ja toimitusten lisäksi koulu- ja päiväkotityötä, eri ikäisten leirejä sekä erilaisia kohtaamisia lasten ja nuorten kanssa kerhoissa, rippikouluissa, nuortenilloissa ja muuallakin. Musiikki, teatteri, tanssi ja kirjallisuus ovat lähellä sydäntäni, minkä saattaa joskus huomata työtavoissanikin.

Raamattuopetusta

Kun haluat oppia lisää Raamatusta, tarjolla on Raamattu-iltoja. Niihin voi osallistua yksittäisillä kerroilla tai joka kerta. Raamattu-illat ovat kaikille avoimia. Tulevat tilaisuudet löytyvät tapahtumakalenterista.