Messu on tarkoitettu kaiken ikäisille

Messu eli ehtoollisjumalanpalvelus on koko seurakunnan yhteinen kokoontuminen. Se on avoin kaikille, myös kirkkoon kuulumattomille. Olet lämpimästi tervetullut!

Messuun kuuluva ehtoollinen on yhteyden ja anteeksiannon hetki, johon voivat osallistua kaikki kastetut kirkon jäsenet. Muut voivat tulla ehtoollisen aikana alttarin luo siunattavaksi (tule muiden mukana alttarikaiteen luokse ja kerro ehtoollista jakavalle papille haluavasi että sinut siunataan).

Sanajumalanpalvelus on jumalalnpalvelus jossa ei ole ehtoollista.

Erilaisia messuja ja Jumalanpalveluksia

Hämeenkyrön seurakunnassa järjestetään säännöllisesti erilaisia messuja. Niistä jokainen on avoin kaikille. Ajankohtaiset tiedot löydät etusivun tapahtumakalenterista. Messu on Jumalanpalvelus jossa on ehtoollinen. Sanajumalanpalveluksessa ei ole ehtoollista.

Messu kirkossa

vietetään harvoja poikkeuksia lukuunottamatta joka sunnuntai Hämeenkyrön kirkossa klo 10. Juhlapyhinä voi olla myös ylimääräisiä messuja. Voit halutessasi jättää etukäteen esirukous-pyynnön seurakunnan nettisivun kautta tai kirkon eteisessä olevaan esirukous-laatikkoon.

Olohuone-messu

on tavallisesti joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina Torikadun Olohuoneessa Kyröskoskella klo 15. Olohuone-messussa laulamme Viiskielinen-laulukirjasta ja lauluja on useimmiten säestämässä työntekijöistä ja vapaaehtoisista koostuva porukka. Olohuoneessa ei ole urkuja, ja soittimina käytetään mm.kitaraa ja kosketinsoitinta.

Olohuone-messuun sisältyy yleensä mahdollisuus jakaa päivän teemasta nousseita ajatuksia muiden kanssa. Olohuoneessa on  esirukouslaatikko johon aiheen voi kirjoittaa lapulle. Olohuone-messun jälkeen on tarjolla kahvit/mehut.

Tuomasmessu

Musiikkipitoinen Tuomasmessu järjestetään yhteistyössä Ylöjärven seurakunnan Viljakkalan seurakuntapiirin kanssa. Messu pidetään vuorotellen Hämeenkyrön kirkossa ja Viljakkalan kirkossa. Musiikista vastaavat Tuomasbändi ja -lauluryhmä, johtajanaan Heidi Olkinuora. Messun aikan on mahdollisuus kirjoittaa oma rukousaihe ja sytyttää rukouskynttilä rukousalttareille. Lopuksi iltateet kirkossa.

Perhemessut, pikkumessut, vauvakirkot...

Pitkin vuotta järjestetään yksittäisiä, erikoisempia messuja. Niistä löydät tiedon tapahtumakalenterista, tämän sivun alalaidasta tai etusivulta.

Pikkumessut ovat tavallista lyhyempiä messuja. Sana, arkeen, ehtoollinen ja siunaus. Pikkumessua ennen tarjolla kahvit kirkossa.

Perhemessut on suunnattu erityisesti lapsiperheille, mutta kaiken ikäiset ovat yhtä tervetulleita. Messun jälkeen on ollut usein tarjolla maksuton lounas(ilmoittautuminen etukäteen).

Vauvakirkko on tarkoitettu erityisesti vauvoille perheineen. Vauvakirkko on keväällä, ja sen yhteydessä jaetaan kirkon kastetauluun vuoden aikana kerätyt kastetähdet. Lopuksi kirkkokahvit/mehut.

Ajankohtaiset tiedot tapahtumakalenterissa. Erityisesti kesäaikana muutoksia saattaa tulla.

Ehtoollinen on anteeksiannon hetki.
kappalainen

Olen vuoden 2018 loppuun asti Hämeenkyrön seurakunnan kirkkoherrana. Hallinnollisen työn lomassa yritän myös näkyä seurakuntalaisille messuissa, hartauksissa ja välillä vaikka koulun käytävillä.  Musiikki, teatteri, tanssi ja kirjallisuus ovat lähellä sydäntäni, minkä saattaa joskus huomata työtavoissanikin.

Raamattuopetusta

Kun haluat oppia lisää Raamatusta, tarjolla on Raamattu-iltoja. Niihin voi osallistua yksittäisillä kerroilla tai joka kerta. Raamattu-illat ovat kaikille avoimia. Tulevat tilaisuudet löytyvät tapahtumakalenterista. Kevään 2019 Raamattu-illoissa on aiheena Jumalan suunnitelma halki aikojen. Aiheeseen johdattelee Mikkeli Kivimäki.