Kuvassa ehtoollispikareita Hämeenkyrön kirkon alttarikaiteella

Ehtoolliskäytäntö messuissa 16.1.2022 alkaen

13.1.2022 18.31

Seurakunnan ehtoollisen vietossa siirrytään jälleen siihen käytäntöön, että ehtoollista jaetaan kirkon etuosassa – ei enää alttarilla.

Ehtoollisvierasta pyydetään tulemaan kirkon keskikäytävää pitkin kirkon etuosaan ja ottamaan pikari keskikäytävän päässä olevalta pöydältä. Sen jälkeen pappi antaa ehtoollisleivän ja avustaja kaataa viinin pikariin. Omalle paikalle palataan lukupulpetin puoleiselta kirkon sivustalta. Pikari jätetään lähellä lukupulpettia olevalle pöydälle.

Ehtoollisvieraita pyydetään pitämään kohtuullista etäisyyttä toisiin seurakuntalaisiin ehtoolliselle mentäessä ja sieltä palattaessa. Maskia pyydetään pitämään koko ajan lukuun ottamatta itse ehtoollisen vastaanottamista. Kirkosta poistuttaessa on vältettävä kiirettä, jotta eteisiin ei synny ruuhkaa.