Kirkkoherran koronaohjeet 24.11.2021

24.11.2021 16.34

Maanantaina 22.11. julkaistu aluehallintoviraston määräys rajoittaa seurakunnan toimintaa kauneimpien joululaulujen osalta. Kolmantena adventtina 12.12. kirkossa pidettävissä tilaisuuksissa edellytetään tämän vuoksi koronapassia.

Seurakuntalaisia kehotetaan seuraamaan aktiivisesti kunnan koronatiedotusta sekä muiden viranomaisten ohjeita. Tilanne saattaa muuttua nopeastikin.

Seurakunnallisissa tilaisuuksissa – myös kodeissa järjestettävissä – on edelleen syytä kiinnittää huomiota yleisiin terveysturvallisuusohjeisiin.

Hygieniaan liittyviä perusohjeita on siis syytä noudattaa. Näitä ovat käsienpesu, käsidesi, yskiminen hihaan. Ja kuten tähänkin asti, tiloihin tullaan vain terveenä.

Maskin käyttöä suositellaan edelleen, kunnes asiasta annetaan valtakunnallinen tai alueellinen uusi ohjeistus. Maskin käyttö on lähimmäisen huomioimista ja yhteisen vastuun kantamista.

Seurakunnan tilaisuuksissa asetutaan istumaan väljästi. Metrin väli toisiin seurakuntalaisiin on suositeltavaa (ei koske saman perheen jäseniä). Myös kodeissa järjestettävissä tilaisuuksissa on syytä suhteuttaa toisiinsa käytettävissä oleva tila ja kutsuttavien määrä.

Huomiota on kiinnitettävä erityisesti eteistiloissa tapahtuvien kohtaamisten tuomiin riskeihin. Turha kiire siis pois tilaisuuksien päätyttyä!

Ehtoollispöytään tullaan maskin kanssa. Maski otetaan pois vasta, kun pappi on antanut leivän ehtoollisvieraan käteen ja kaatanut viinin alttarikaiteelle laskettuun pikariin. Kun ehtoollinen on nautittu, maski laitetaan takaisin. Pikari jätetään pöydälle.

Työturvallisuussyistä papisto ja kanttori voivat arvioida tapauskohtaisesti, voivatko he osallistua kirkollisia toimituksia seuraaviin juhliin, esim. muistotilaisuuksiin.

”Käyköön myöten  taikka vastaan, eipä Isä hylkää lastaan. Herra ohjaa parhaaksemme kaikki vaiheet päiviemme.”

Jorma Pitkänen,  kirkkoherra