Kirkkoherran koronaohjeet 15.9.2021

29.7.2021 17.17

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto ei ole jatkanut alueensa kokoontumisrajoituksia rajoitusten päätyttyä. Aluehallintovirasto katsoo, että kokoontumisrajoitusten jatkaminen ei ole välttämätöntä, sillä alueen terveydenhuollon kantokyky ei ole tällä hetkellä vaarassa. Pirkanmaan osalta rajoitukset päättyivät 12.9.

Seurakunnallisissa tilaisuuksissa – myös kodeissa järjestettävissä - on kuitenkin edelleen syytä kiinnittää huomiota yleisiin terveysturvallisuusohjeisiin.
Hygieniaan liittyviä perusohjeita on siis syytä noudattaa. Näitä ovat käsienpesu, käsidesi, yskiminen hihaan. Ja kuten tähänkin asti, tiloihin tullaan vain terveenä.
Maskin käyttöä suositellaan edelleen, kunnes asiasta annetaan valtakunnallinen tai alueellinen uusi ohjeistus. Maskin käyttö on lähimmäisen huomioimista ja yhteisen vastuun kantamista.

Seurakunnan tilaisuuksissa asetutaan istumaan väljästi. Metrin väli toisiin seurakuntalaisiin on suositeltavaa (ei koske saman perheen jäseniä). Myös kodeissa järjestettävissä tilaisuuksissa on syytä suhteuttaa toisiinsa käytettävissä oleva tila ja kutsuttavien määrä.

Seurakunnan tiloissa suositeltavat enimmäismäärät ovat: Kirkko 150, Mäntyrinteen kappeli 50 ja vanhan hautausmaan kappeli 25  seurakuntalaista. Torikadulla määrä on 25 ja Isopappilassa 20/ 30 (lisähuoneet käytössä).

Huomiota on kiinnitettävä erityisesti eteistiloissa tapahtuvien kohtaamisten tuomiin riskeihin. Turha kiire siis pois tilaisuuksien päätyttyä!

-Ehtoollisen vietossa noudatetaan edelleen seuraavaa käytäntöä:

Ehtoollispöytään tullaan maskin kanssa ja otetaan puhdas pikari keskikäytävällä olevalta tarjottimelta. Tämän jälkeen polvistutaan alttarille odottamaan papin tuloa ja pikari lasketaan alttarikaiteelle. Maski otetaan pois vasta, kun pappi on antanut leivän ehtoollisvieraan käteen ja kaatanut viinin alttarikaiteelle laskettuun pikariin. Kun ehtoollinen on nautittu, ehtoollisvieras laittaa maskin takaisin suunsa eteen ja palauttaa pikarin tarkoitukseen varatulle pöydälle.

Työturvallisuussyistä papisto ja kanttori voivat arvioida tapauskohtaisesti, voivatko he osallistua kirkollisia toimituksia seuraaviin juhliin.

”Hyvyyden voiman ihmeelliseen suojaan olemme kaikki hiljaa kätketyt”

Jorma Pitkänen,  kirkkoherra