Kirkkoherran koronaohjeet 20.5. alkaen

21.5.2021 09.46

Kunnan ja Tampereen hiippakunnan ohjeet sekä työntekijöiden työturvallisuus ja tarpeelliset mukautukset huomioiden toimimme 20.5. alkaen seuraavasti:

-Jumalanpalvelukset  kirkossa tai Mäntyrinteen kappelissa (Anu Mätäsniemi). Ne striimataan noin kaksi kertaa kuukaudessa.

-Kirkkoon voi kokoontua enintään 50 ja Mäntyrinteen kappeliin 30 seurakuntalaista.

-Kirkolliset toimitukset pidetään kirkossa, kappeleissa tai hautausmailla ja niitä koskee edellä esitetyt rajoitukset. Hautausmaalla pidettävään siunaukseen voi  osallistua 50 henkeä, vanhan hautausmaan kappeliin 10.

-Kirkossa ja kappelissa asetutaan istumaan 2 metrin turvavälein (ei koske saman perheen jäseniä). Hygieniaan liittyviä perusohjeita noudatetaan edelleen. Näitä ovat käsienpesu, käsidesi, yskiminen hihaan sekä turvavälit. Seurakunnan tilaisuuksiin tullaan vain terveinä.

-Pyydän seurakuntalaisia noudattamaan seurakunnan toimitilakohtaisia ohjeita. Haluan kiinnittää huomiota erityisesti eteisissä tapahtuviin kohtaamisiin sisältyviin riskeihin.

-Maskin käyttöä suositellaan yli 12-vuotiaille kaikissa seurakunnan tilaisuuksissa. Maskin käyttö on lähimmäisen huomioimista ja yhteisen vastuun kantamista.

-Ehtoollisen vietossa noudatetaan seuraavaa käytäntöä:

Ehtoollispöytään tullaan maskin kanssa ja otetaan puhdas pikari keskikäytävällä olevalta tarjottimelta. Tämän jälkeen polvistutaan alttarille odottamaan papin tuloa ja pikari lasketaan alttarikaiteelle.

Maski otetaan pois vasta, kun pappi on antanut leivän ehtoollisvieraan käteen ja kaatanut viinin alttarikaiteelle laskettuun pikariin. Kun ehtoollinen on nautittu, ehtoollisvieras laittaa maskin takaisin suunsa eteen ja palauttaa pikarin tarkoitukseen varatulle pöydälle.

-Kesän kynnyksellä julkaistaan kesätoiminnan esite. Pyydämme teitä seuraamaan lisäksi seurakunnan kotisivuja, muuta someviestintää sekä paikallislehden ilmoituksia, jotka täydentävät esitteen tietoja.

Lopuksi. Koronatilanne on kehittynyt viime aikoina parempaan suuntaan, mutta siitä huolimatta on varauduttava tilanteiden nopeisiinkin muutoksiin.

”Yhä uudelleen sinä virvoitat minut, syvyyksistä sinä minut nostat” Psalmi 71:20

Jorma Pitkänen, kirkkoherra