Kirkkoherran koronaohjeet 26.6.. alkaen

21.5.2021 09.46

Viranomaisten ja hiippakunnan ohjeet sekä työntekijöiden työturvallisuus ja tarpeelliset mukautukset huomioiden toimimme 26.6. alkaen seuraavasti:

• Kokoontumisrajoitukset on kumottu, mutta tartuntalain mukaista huolellisuutta ja väljyyttä edellytetään edelleen. Tästä syystä koolla olevan joukon max määrää säätelee tilan koko (2 metrin turvavälin pitäminen).
  • Jumalanpalvelukset  toimitetaan kirkossa tai Mäntyrinteen kappelissa (Anu Mätäsniemi). Ne striimataan noin kaksi kertaa kuukaudessa.
  • Kirkkoon voi kokoontua enintään 100, Mäntyrinteen kappeliin 30 ja vanhan hautausmaan kappeliin 15 seurakuntalaista. Torikadulla max. määrä on 20 ja Isopappilassa 15/ 25 (lisähuoneet käytössä).
  • Kirkossa ja kappelissa asetutaan istumaan 2 metrin turvavälein (ei koske saman perheen jäseniä). Hygieniaan liittyviä perusohjeita noudatetaan edelleen. Näitä ovat käsienpesu, käsidesi, yskiminen hihaan sekä turvavälit. Tiloihin tullaan vain terveenä.
  • Pyydän seurakuntalaisia noudattamaan seurakunnan toimitilakohtaisia ohjeita. Ne löytyvät kustakin toimitilasta. Huomiota on kiinnitettävä erityisesti eteistilojen  kohtaamisiin sisältyviin riskeihin.
  • Maskin käyttöä suositellaan yli 12-vuotiaille kaikissa seurakunnan tilaisuuksissa. Maskin käyttö on lähimmäisen huomioimista ja yhteisen vastuun kantamista.
  • Ehtoollisen vietossa noudatetaan seuraavaa käytäntöä:
    • Ehtoollispöytään tullaan maskin kanssa ja otetaan puhdas pikari keskikäytävällä olevalta tarjottimelta. Tämän jälkeen polvistutaan alttarille odottamaan papin tuloa ja pikari lasketaan alttarikaiteelle. Maski otetaan pois vasta, kun pappi on antanut leivän ehtoollisvieraan käteen ja kaatanut viinin alttarikaiteelle laskettuun pikariin. Kun ehtoollinen on nautittu, ehtoollisvieras laittaa maskin takaisin suunsa eteen ja palauttaa pikarin tarkoitukseen varatulle pöydälle.
  • Työturvallisuussyistä papisto ja kanttorit eivät toistaiseksi osallistu kirkollisia toimituksia seuraaviin juhliin, esim. muistotilaisuuksiin.
  • Kesätoiminnan esitettä on saatavissa paikallisista kaupoista. Pyydämme teitä seuraamaan lisäksi seurakunnan kotisivuja ja paikallislehden ilmoituksia

”Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä.”

Jorma Pitkänen, kirkkoherra