Kuvassa on ehtoollispikareita alttarikaiteella

Kirkkoherran uudet ohjeet ehtoollisenviettoon (päivitetty 12.3.21)

29.1.2021 10.33

Tarkennuksia ehtoollisenviettoon

Kirkossamme on mahdollisuus viettää ehtoollista korona-aikana. Ylilääkäri Tuomas Parmasen kanssa käydyn keskustelun pohjalta ohjeistan ehtoollisvieraita toimimaan toistaiseksi seuraavasti:

Ehtoollispöytään tullaan maskin kanssa ja otetaan puhdas pikari keskikäytävällä olevalta tarjottimelta. Tämän jälkeen polvistutaan alttarille odottamaan papin tuloa ja pikari lasketaan alttarikaiteelle.

Maski otetaan pois vasta, kun pappi on antanut leivän ehtoollisvieraan käteen ja kaatanut viinin alttarikaiteelle laskettuun pikariin. Kun ehtoollinen on nautittu, ehtoolllisvieras laittaa maskin takaisin suunsa eteen ja palauttaa pikarin tarkoitukseen varatulle pöydälle.

Lisäksi pyydetään ottamaan huomioon perusohjeet: kirkkoon tullaan vain terveinä, huolehditaan käsihygieniasta sekä yli kahden metrin turvaväleistä.

Hämeenkyrössä 12.3. 2021

Jorma Pitkänen, kirkkoherra