Kuvassa ehtoollisvälineet Hämeenkyrön kirkon alttarilla

Ovi ehtoollispöytään on aukeamassa...

15.1.2021 16.49

Ehtoollista tarjolla jälleen 24.1. alkaen!

Hämeenkyrön kirkon jumalanpalvelusten striimaaminen jatkuu edelleen, mutta ilman läsnäolevaa seurakuntaa. Monilla on kuitenkin jo kaipuu ehtoollispöytään ja piispamme on antanut siihen mahdollisuuden siten, että ehtoollista jaetaan kirkolla striimatun jumalanpalveluksen päätteeksi. Ehtoollista vietetään tällä muotoa ensimmäisen kerran sunnuntaina 24.1.2021. Striimattu jumalanpalvelus kestää tavallisesti n. tunnin ajan ja sen jälkeen ehtoollista jaetaan kirkossa n. klo 11.00-12.00.

Ehtoollispöytään tullaan maskin kanssa ja alttarialueella olevalta saarnatuolin puoleiselta pöydältä otetaan pikari. Tämän jälkeen polvistutaan alttarille odottamaan papin tuloa ja pikari lasketaan alttarikaiteelle.

Maski otetaan pois vasta, kun pappi on antanut leivän ehtoollisvieraan käteen ja kaatanut viinin alttarikaiteelle laskettuun pikariin. Kun ehtoollinen on nautittu, ehtoolllisvieras laittaa maskin takaisin suunsa eteen ja palauttaa pikarin lukupulpetin puolella olevalle pöydälle.

Ehtoollisenvietto on kiireetön pyhä hetki, jossa on mahdollisuus pysähtyä ja hiljentyä. Kanttori soittaa musiikkia ehtoollisenjaon ajan ja kirkossa on mahdollisuus myös sielunhoidolliseen keskusteluun. Kerralla kirkossa voi olla läsnä enintään 10 henkilöä voimassa olevien rajoitusten mukaisesti.

Lisäksi pyydetään ottamaan huomioon perusohjeet: kirkkoon tullaan vain terveinä, huolehditaan käsihygieniasta sekä yli kahden metrin turvaväleistä.

Tervetuloa ammentamaan voimaa ja siunausta ehtoollisesta!