Päivitetty koronatiedote 8.1.2021

8.1.2021 18.12

Kirkkoherran tiedote 8.1. 2021

Hämeenkyrön kunnan ja Tampereen hiippakunnan ohjeiden mukaan toimimme toistaiseksi seuraavasti:

-jumalanpalvelukset toimitetaan kirkossa ilman läsnäolevaa seurakuntaa ja striimataan.

-kirkollisissa toimituksissa voi olla läsnä enintään 10 henkeä. Siunaustilaisuuksissa vainajan lähimmät omaiset saavat olla paikalla, vaikka tämä raja ylittyisi

-aikuisten pienryhmätoiminta toteutetaan etäkokoontumisina

Pyydämme teitä seuraamaan seurakunnan kotisivuja, muuta someviestintää sekä paikallislehden ilmoituksia.

Nettitarjontaa kannattaa seurata muutenkin aktiivisesti. Toivomme, että voitte löytää seurakuntamme nettisivuilta tai muualta verkosta itsellenne sopivia kirkko-, laulu- ja musiikkitilaisuuksia.

Seurakunnan eri työmuodot tiedottavat omista tilaisuuksistaan sitä mukaan, kun uusia suunnitelmia ehditään tehdä.

Hygieniaan liittyvät perusohjeet - käsienpesu, käsidesi, yskiminen hihaan, turvavälit -  ovat luonnollisesti edelleen voimassa, mutta maskin käyttöä suositellaan nyt entistä painokkaammin. Maskin käyttö on lähimmäisen huomioimista ja yhteisen vastuun kantamista.

Haluan kiinnittää huomiota myös seurakunnan tilojen eteisissa tapahtuviin kohtaamisiin. Näissä tiloissa on muistettava säilyttää maltti ja välttää kiirettä. Näin turvavälit voidaan säilyttää ja vältytään turhilta riskeiltä.

Uusia viranomaisten laatimia ohjeita on tulossa lähiaikoina. On syytä varautua siihen, että rajoitukset tulevat jatkumaan talven ja kevään aikan, sillä rokotukset ovat vasta alkamassa.

Voimia ja kärsivällisyyttä sekä hyvää uutta vuotta toivottaen

Jorma Pitkänen, kirkkoherra