Päivitetty koronatiedote 30.11.20

25.11.2020 16.46

Kirkkoherran tiedote

Kunnassa on tehty pandemiaohjausryhmän sunnuntaina 29.11. pitämän kokouksen jälkeen jälleen uusia päätöksiä. Vuoden loppuun on voimassa rajoitus, jonka mukaan julkisiin tilaisuuksiin voi osallistua enintän 10 henkeä - ollaan sitten sisällä tai ulkona (aiemmin 20 henkeä). Sama 10 hengen rajoitus koskee yksityistilaisuuksia.

Tampereen hiippakunnan tuomiokapituli on antanut ohjausryhmän suositusten perusteella Pirkanmaan seurakuntia koskevia ohjeita. Merkittävimmät 29.11. alkaen voimassa olevat päätökset ovat:

-jumalanpalvelukset toimitetaan kirkossa ilman läsnäolevaa seurakuntaa ja striimataan 10.1.2021 asti.

-kirkollisissa toimituksissa voi olla läsnä enintään 10 henkeä. Siunaustilaisuuksissa vainajan lähimmät omaiset saavat olla paikalla, vaikka tämä raja ylittyisi.

-kokoava toiminta ja aikuisten pienryhmätoiminta keskeytetään tai siirretään etäkokoontumiseksi (21.12. asti)

Hiljattain julkaistussa jouluesitteessä olevat tiedot perustuvat aikaisempaan tilannearvioon. Tämän vuoksi esitteen tiedot eivät pidä paikkaansa ja esitteet on kerätty pois.

Pyydämmekin teitä seuraamaan seurakunnan kotisivuja, muuta someviestintää sekä paikallislehden ilmoituksia.

Nettitarjontaa kannattaa seurata muutenkin aktiivisesti. Toivomme, että voitte löytää seurakuntamme nettisivuilta tai muualta verkosta itsellenne sopivia kirkko-, laulu- ja musiikkitilaisuuksia.

Seurakunnan eri työuodot tiedottavat omista tilaisuuksistaan sitä mukaan, kun uusia suunnitelmia ehditään tehdä.

Hygieniaan liittyvät perusohjeet - käsienpesu, käsidesi, yksiminen hihaan, turvavälit -  ovat luonnollisesti edelleen voimassa, mutta maskin käyttöä suositellaan nyt entistä painokkaammin. Maskin käyttö on lähimmäisen huomioimista ja yhteisen vastuun kantamista.

Haluan kiinnittää huomiota myös seurakunnan tilojen eteisissa tapahtuviin kohtaamisiin. Näissä tiloissa on muistettava säilyttää maltti ja välttää kiirettä. Näin turvavälit voidaan säilyttää ja vältytään turhilta riskeiltä.

Joulusta näyttää tulevan toisenlainen kuin vielä muutama viikko sitten ajattelimme. Tähän meidän on nyt mukautuminen. Valo kuitenkin loistaa pimeyden keskellä - tämä on joulun sanoma. Siksi tahdon kaikesta huolimatta toivottaa teille valoisaa ja siunattua joulunaikaa!

Jorma Pitkänen, kirkkoherra