Päivitetty tiedote koronavirukseen liittyvistä toimenpiteistä

17.3.2020 19.13

Valtioneuvoston 16.3. päättämien uusien rajoitusten ja piispojen ohjeiden mukaisesti Hämeenkyrön seurakunta on päivittänyt ja arvioinut uudelleen toimintatapojaan meneillään olevassa tilanteessa.

Toimenpiteet Korona-viruksen leviämisen estämiseksi ja riskiryhmiin kuuluvien suojelemiseksi:

• Seurakunta keskeyttää toistaiseksi kokoavan toimintansa. Samalla kuitenkin kehitetään verkossa tapahtuvaa srk-työtä, ollaan puhelimitse tavoitettavissa/ soitetaan srk-laisille yms.
  • Sunnuntain jumalanpalveluksissa kirkossa ovat paikalla vain jumalanpalveluksen toimittajat. Nämä sanajumalanpalvelukset striimataan eli lähetetään verkossa. Tarkemmat tiedot siitä, miten näitä jumalanpalveluksia voi seurata, annetaan seurakunnan kotisivuilla ja facebook-sivuilla loppuviikon aikana.
  • Kirkko on avoinna keskiviikkoisin klo 18-20 (25.3. alkaen) rukousta, hiljentymistä ja sielunhoitoa varten. Paikalla on aina kaksi työntekijää.
  • Toimitukset, eli kasteet, häät ja hautaan siunaamiset, toimitetaan siten, että paikalla voi olla pappi mukaan luettuna korkeintaan 10 henkeä. Tämä koskee myös haudalla tapahtuvia siunauksia. Näin suojellaan sekä seurakuntalaisia että työntekijöitä.
  • Kastetilaisuuksia ja vihkimisiä järjestetään vain Hämeenkyrön kirkossa. Muistotilaisuuksien ja kastekahvien siirtämistä tuonnemmaksi suositellaan. Työntekijöiltä ei edellytetä osallistumista näihin tilaisuuksiin.
  • Merkkipäiviään viettäviä ei käydä tässä tilanteessa onnittelemassa riskien välttämiseksi
  • Isopappilaa ei toistaiseksi vuokrata perhejuhliin
  • Kirkkoherranvirasto on auki maanantaina ja torstaina klo 9-13 viikosta 13 alkaen.
  • Diakoniatyöntekijät ovat tavoitettavissa kaikkina arkipäivinä. Heihin – samoin kuin muihin työntekijöihin – voi ottaa yhteyttä, kun kaivataan tukea, kuuntelijaa tai esirukousta.
  • Seurakunta perustaa myös myös tukipuhelimen, johon voi soittaa torstaista 19.3. alkaen  arkisin klo 9-18. Puhelinnumero 044-7248 322. Työntekijöiden henkilökohtaiset yhteystiedot löytyvät  seurakunnan kotisivuilta ja tiedotteista.
  • Avustusasioissa ota yhteyttä diakoniatyöntekijöihin puhelimitse ma ja ti klo 9.00 – 11.00.
  • Tämä ohjeistus on tällä tietoa voimassa neljä viikko 13.4. asti.

Pyydämme seurakuntalaisia seuraamaan kirkkoherran tiedotteita kotisivuilla ja facebookissa. Näillä foorumeilla kerromme reaaliaikaisesti seurakunnan toiminnasta muuttuvassa tilanteessa.

Kristittyinä olemme kutsutut pitämään esillä hyvää sanomaa kaikissa tilanteissa.  Psalmin 25 sana rohkaiskoon meitä tässä tehtävässä: ”Sinun puoleesi Herra, minä käännyn. Jumalani, sinun apuusi minä luotan.”

Jorma Pitkänen, kirkkoherra