Kirkkoherran kynästä: POIKKEUKSELLISIA AIKOJA

17.3.2020 17.11

POIKKEUKSELLISIA AIKOJA

Suomessa eletään poikkeuksellista aikaa. Koronaviruksen takia varaudutaan nyt sellaisella tavalla, jossa on talvisodan henkeä: kaveria ei jätetä. Rajujen toimien tarkoituksena on suojata riskiryhmiin kuuluvia ja säästää terveydenhoitojärjestelmää ylikuormittumiselta. Näissä talkoissa tarvitaan jokaista. Tarvitaan sopeutumista siihen, että emme voi elää kuten tavallisesti.

Tällainen aika voi olla myös mahdollisuus johonkin uuteen. Seurakuntamme lähettää jumalanpalveluksia striimaamalla eli verkon välityksellä. Monenlaista muutakin innovatiivista on puhkeamassa esiin. Kerromme poikkeusajan toiminnasta kotisivuillamme sekä facebookissa. Seuraa näitä kanavia.

Kristittyinä olemme kutsutut pitämään esillä hyvää sanomaa kaikissa tilanteissa. Tässä meitä voi rohkaista psalmin 25 sana: ”Sinun puoleesi Herra, minä käännyn. Jumalani, sinun apuusi minä luotan.”

Rukouksessa saamme kääntyä Jumalan puoleen. Ja odottaa hänen apuaan. Pidetään nyt yhtä – elämmehän poikkeuksellista aikaa.

Jorma Pitkänen, kirkkoherra