Tiedote korona-virukseen liittyvistä toimenpiteistä

13.3.2020 17.39

PÄIVITETTY 13.3. klo 18.45

Hämeenkyrön seurakunnassa ei toistaiseksi tiettävästi ole Korona-virusta. Tilannetta seurataan jatkuvasti ja ohjeita päivitetään tarvittaessa.

Hämeenkyrön seurakunnassa toimitaan Kirkkohallituksen, Tampereen Hiippakunnan, THL:n ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirin antamien ohjeiden mukaisesti. Lisäksi on konsultoitu Hämeenkyrön ylilääkäri Tuomas Parmasta.

Toimenpiteet Korona-viruksen leviämisen estämiseksi ja riskiryhmiin kuuluvien suojelemiseksi:

• Seurakunta keskeyttää toistaiseksi kokoavan toimintansa
  • Seurakunta hoitaa kuitenkin lakisääteiset tehtävänsä (KL4§1), joita ovat ennen muuta jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset.
  • Sunnuntain jumalanpalvelukset pidetään Hämeenkyrön kirkossa sanajumalanpalveluksina. Seurakuntalaisia pyydetään ottamaan mukaan oma virsikirja. Kirkossa istutaan väljästi. Riskiryhmien on viisainta kuunnella jumalanpalvelukset kotoaan radiosta.
  • Toimitukset, eli kasteet, häät ja hautaan siunaamiset toimitetaan normaalisti. Muistotilaisuuksien ja kastekahvien siirtämistä tuonnemmaksi pyydetään harkitsemaan. Riskiryhmien on syytä harkita osallistumistaan näihin tilaisuuksiin.
  • Kirkkoherranvirasto on toistaiseksi auki normaalisti.
  • Diakoniavastaanotto toimii normaalisti. Diakoniatyöntekijöihin pyydetään ottamaan yhteyttä ensi sijassa puhelimitse.
  • Seurakunnan työntekijöihin voi ottaa yhteyttä puhelimitse ja sähköpostitse.
  • Seurakunta ei toistaiseksi järjestä tarjoilua tilaisuuksissaan
  • Nykyisessä tilanteessa seurakunnan työntekijät eivät kättele seurakuntalaisia ja kättelyä on muutenkin syytä välttää
  • Toivomme, että seurakunnan tilaisuuksiin tullaan vain terveenä. Lievästikin flunssaisia ja ulkomailta hiljattain palanneita pyydetään toistaiseksi välttämään seurakunnan kokoavia tilaisuuksia.
  • Tämä ohjeistus on tällä tietoa voimassa toukokuun loppuun asti.

Pyydämme seurakuntalaisia seuraamaan kirkkoherran tiedotteita kotisivuilla ja facebookissa. Näillä foorumeilla kerromme reaaliaikaisesti seurakunnan toiminnasta muuttuvassa tilanteessa.

Kristittyinä olemme kutsutut pitämään esillä hyvää sanomaa kaikissa tilanteissa.  Viime sunnuntain psalmi 25 rohkaiskoon meitä tässä tehtävässä: ”Sinun puoleesi Herra, minä käännyn. Jumalani, sinun apuusi minä luotan.”

Jorma Pitkänen, kirkkoherra