Uutisia seurakunnasta

Isoja ja pieniä asioita seurakunnasta

Voit lukea koko uutisen otsikkoa klikkaamalla.

Seurakuntaan on nimetty vapaaehtoistyön yhteyshenkilö

5.9.2018 11.33

hands-2847508_960_720_S.jpg

Vapaaehtoiset toimijat seurakunnassa ovat erittäin tärkeitä. Jotta jokainen voisi löytää itselleen sopivan paikan toimia seurakunnassa ja käyttää saamiaan taitoja ja lahjoja, seurakuntaan on nimetty vapaaehtoistyön yhteyshenkilö.

Vapaaehtoinen voi toimia seurakunnassa monin eri tavoin. Voit tulla vapaaehtoiseksi yksittäiseen tilaisuuteen tai sitoutua pitkäksi ajaksi oman elämäntilanteesi ja voimavarojesi mukaan.

Sopivalle paikalle

Tehtäviä on monenlaisia, esim. jumalanpalveluksessa avustaminen, lasten hoitaminen seurakunnan tilaisuuksissa, pyhäkoulun pitäminen, kahvituksen järjestämisessä auttaminen. Ehkä voisit tulla varamummoksi, -papaksi tai lisäsyliksi perhekerhoon. Haluaisitko olla lisäkummina perheelle, joilta oma turvaverkko kotipaikkakunnalla puuttuu tai on vähäinen? Haluaisitko mukaan järjestämään seurakunnan tapahtumia? Kävisitkö tervehtimässä vanhuksia ja vaikka lukemassa heille? Vapaaehtoisia tarvitaan myös kantamaan rukouksin työntekijöitä ja kaikkia paikkakunnan asukkaita. Ehkä voisit tuottaa sisältöä seurakunnan verkkosivuille, kirjoittaa tai valokuvata? Voit myös itse ehdottaa mitä haluaisit seurakunnassa tehdä. Mietitään yhdessä sinulle sopiva paikka toimia ja käyttää lahjojasi ja taitojasi. Ne kun ovat sinulle varmasti käyttämistä varten annettuja.

Ottaessasi yhteyttä et vielä sitoudu mihinkään tehtävään. Tämä kuitenkin mahdollistaa sen, että voimme yhdessä miettiä juuri sinulle sopivaa paikkaa toimia seurakunnasssa.

Vapaaehtoistyön yhteyshenkilönä toimii MInttumaria Ukkonen.

Lue lisää ja ota yhteyttä tämän linkin kautta.