Uutislistaukseen

Haluaisitko vapaaehtoiseksi jouluvaellukselle?

Maria, Joosef ja Jeesus -vauva seimen luona.

Jouluvaelluksen vapaaehtoisena toimiminen on ainutlaatuinen kokemus.

Jouluvaellus on elämyksellinen esitys, jossa oppaan johdolla kuljetaan ensimmäisen joulun tapahtumapaikalta toiselle; Jerusalemin torilta Betlehemin talliin ja lopulta joulun tähden alle. Esitykset on valmistettu kaiken ikäisille ja yhden esityksen eli vaelluksen kesto on noin 30 minuuttia. Esitykset ovat pääosin ulkona Isopappilan ja Hämeenkyrön kirkon ympäristössä.

Jouluvaellus toteutetaan viikolla 50. Ensimmäinen esitys alkaa maanantaina 11.12. klo 9.00 ja viimeinen esitys alkaa perjantaina 15.12. klo 12.40. Kaikkina päivinä viikolla 50 on esityksiä klo 9.00 - 13.30 Hämeenkyrön koulujen ja varhaiskasvatusyksiköiden lapsille. Lisäksi on iltaesityksiä, jotka ovat avoimia kaikille.

Haluaisitko kokea erityisen elämyksen ja olla mukana toteuttamassa jouluvaellusta? Vaelluksen esityksiin tarvitaan lukuisia vapaaehtoisia eri tehtäviin. Voit tulla vapaaehtoiseksi useampana tai yhtenä päivänä, oman aikataulusi mukaan. Vapaaehtoisille on tarjolla joka päivä ruoka ja kahvitus. Ennenkaikkea vapaaehtoinen saa viedä mukanaan kotiin tuliaisiksi hyvän joulumielen. Vapaaehtoisia tarvitsemme mm. seuraaviin tehtäviin:

  • Näyttelijöiksi eri rooleihin. Näytelmässä on monenlaisia rooleja, myös sellaisia, jotka eivät vaadi monien vuorosanojen ennalta opettelua, esimerkiksi sanansaattaja (joka lukee tekstin paperista) tai Jerusalemin torimyyjä, jonka vuorosanat voivat vaihdella näyttelijän mukaan. Torille kaivataan myös torimyyjää, joka jakaa koululaisille mehua ja pipareita, kun he odottavat torilla vuoroaan. Oppaan sekä enkelin rooleihin kuuluu myös lauluosioita. Voit toivoa roolia, jota esität yhtenä tai useampana päivänä, tai kokeilla eri rooleja. Toivomme, että jokainen näyttelijä sitoutuisi kerrallaan vähintään kolmeen esitykseen (eli noin 1,5 h tunniksi) jottei vaihtelua tulisi liikaa. Pyrimme huomioimaan roolitoiveet, mutta rooleja jaetaan myös sen mukaan, kuka on milloinkin käytettävissä. Mitä aikaisemmin ilmoitat käytettävyytesi, sitä paremmin pystymme ottamaan roolitoiveesi huomioon.
  • Vaellukseen ilmoittautuvien vastaanottajaksi vaelluspaikalle (ulkona).
  • Ruokahuoltoon/näyttelijöiden avuksi. Tehtäviin kuuluu mm. kahvinkeittoa, ruoan lämmitystä yms. Isopappilassa näyttelijöiden käydessä tauoilla, sekä näyttelijöiden avustamista roolivaatteiden vaihdossa.
  • Lavasteiden rakentamiseen sekä etukäteen että sunnuntaina 10.12.
  • Purku- ja siivoustehtäviin perjantaina 15.12.
  • Ensiapuvastaavaksi. Toimii roolivaatteissa ylimääräisenä paimenena, mutta on tarvittaessa käytettävissä ensiaputehtäviin.
  • Liikenteenohjaajiksi ohjaamaan autojen parkkeerausta hautausmaalle iltaesityksissä.

Tärkeitä päivämääriä

Näytelmän harjoitukset ovat keskiviikkona 15.11. klo 12.30-14, perjantaina 24.11. klo 17.30-19.00, keskiviikkona 29.11. klo 12.30-14.00 ja perjantaina 8.12 klo 17.30-19.00 ja sunnuntaina 10.12. klo 17-19. Näyttelijöiden olisi osallistuttava vähintään yhteen harjoitukseen.

Näytelmän puitteet ja lavasteet kootaan valmiiksi sunnuntaina 10.12. alkaen klo 12.00. Lavasteet puretaan perjantaina iltapäivällä viimeisen esityksen jälkeen.

Miten ilmoittaudun vapaaehtoiseksi vaellukselle?

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi, kerro roolitoiveesi ja milloin olet käytettävissä  sekä mahdolliset allergiasi Merja Elorannalle.

Käytännön järjestelyistä voit kysyä lisää Henna-Riikka Kivistöltä.

Merja Eloranta
Merja Eloranta
lastenohjaaja
Yrjö-Koskisentie 6
39100 Hämeenkyrö

Olen Merja Eloranta, lastenohjaaja. Aloitin seurakunnassa syksyllä 1997 tekemällä lastenohjaajan sijaisuuksia. Myöhemmin kouluttauduin lastenohjaajaksi oppisopimuksella ja valmistuin keväällä 2007. Tein kuuden vuoden pätkän vastaavan lastenohjaajan töitä ja palasin perustyöhön syksyllä 2019. Syksystä 2018 olen ollut mukana myös aikuistyössä vetäen Ankkuri-iltoja pariskunnille.

34:n avioliittovuoden jälkeen jäin leskeksi joulukuussa 2020. Elämääni tuovat lohtua aikuiset lapseni sekä kaksi pientä lastenlasta. Myös Jumalan huolenpito, rukoilevat ystävät ja tämä ihana työ lasten ja perheiden parissa auttavat jaksamaan. Pidän kovasti kuntoliikunnasta, lukemisesta, käsitöistä ja lauta- ja korttipelien pelaamisesta (bridge!). Kuuntelen myös mielelläni musiikkia, kokoan palapelejä ja vietän paljon aikaa lastenlasteni kanssa.

Henna-Riikka Kivistö
Henna-Riikka Kivistö
kasvatuksen pappi
Yrjö-Koskisentie 6
39100 Hämeenkyrö

Olen Hämeenkyrön seurakunnan kasvatuksen pappi. Työhöni kuuluu jumalanpalvelusten ja toimitusten lisäksi koulu- ja päiväkotityötä, eri ikäisten leirejä sekä erilaisia kohtaamisia lasten ja nuorten kanssa kerhoissa, rippikouluissa, nuortenilloissa ja muuallakin. Musiikki, teatteri, tanssi ja kirjallisuus ovat lähellä sydäntäni, minkä saattaa joskus huomata työtavoissanikin.  

30.9.2023 14.22