Hämeenkyrön kirkko lumisen maiseman keskellä.

Kirkkoherran koronaohjeet 5.4.2022

5.4.2022 15.54

Viralliset rajoitteet koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi ovat poistuneet. Koska koronavirusta on kuitenkin edelleen liikkeellä, sen leviämistä on syytä ehkäistä. Tämän vuoksi pyydän seurakuntalaisia huomioimaan seuraavaa: Seurakunnallisissa tilaisuuksissa – myös kodeissa järjestettävissä – on edelleen syytä noudattaa hygieniaan liittyviä ohjeita. Näitä ovat käsienpesu, käsidesi, yskiminen hihaan. Tiloihin tullaan vain terveenä. Maskin käyttöä suositellaan edelleen kaikissa tilaisuuksissa. Maskin käyttö on lähimmäisen huomioimista ja yhteisen vastuun kantamista.

Seurakunnan tilaisuuksissa asetutaan istumaan väljästi. Metrin väli toisiin seurakuntalaisiin on suositeltavaa (ei koske saman perheen jäseniä). Myös kodeissa järjestettävissä tilaisuuksissa on syytä suhteuttaa toisiinsa käytettävissä oleva tila ja kutsuttavien määrä. Tämä on huomioitava esim. kotikasteita harkittaessa. Huomiota on kiinnitettävä erityisesti eteistiloissa tapahtuvien kohtaamisten tuomiin riskeihin. Toisten huomioiminen näissä asioissa on välittämistä, johon meitä kaikkia kutsutaan

”Sinä olet minun kallioni ja pakopaikkani. Sinä johdatat ja ohjaat minua.”

Jorma Pitkänen, kirkkoherra