Pääsiäiskoristeita.Paastosta pääsiäiseen

Paasto on rakkautta Jumalaa, itseä, lähimmäistä ja luomakuntaa kohtaan

Tuhkakeskiviikkona 14.2. alkoi suuri paastonaika, joka on seitsemän viikon pituinen matka kohti pääsiäistä. 

Paastonaikana valmistaudumme pääsiäiseen ennenkaikkea sisäisesti; mikä elämässä on todella tärkeää, mitä tarvitsen ja mitä en. Paastonaika on kaiken turhan ja voimia vievän siivoamista elämästä ja keskittymistä siihen, mikä on tärkeää ja hyväksi. Raamattu sisältää vanhan viisauden, jonka mukaan sillä, joka uskoo Kristukseen, on jo kaikki. Jokaisena paastonajan sunnuntaina keskitymme siihen, mitä Kristus on meille antanut. Kristuksen suurin lahja meille on se, että hän rakasti jokaista ihmistä niin paljon, että kuoli meidän puolestamme. Jeesuksen suurin lahja on rakkaus.

Paastonaika auttaa näkemään, että myös jokaisen ihmisen elämässä tärkeintä on rakkaus. Paastonaikana meitä kutsutaan seuraamaan Jeesusta eli rakastamaan lähimmäisiämme, itseämme ja luomakuntaa. Paasto on syvimmiltään paastoa pahasta ja suuntautumista kohti hyvää. Paastonaika syvenee hiljaiseen viikkoon. Katsomme Kristuksen kärsimystä meidän puolestamme. Pitkäperjantain pimeyden jälkeen loistaa kuitenkin pääsiäisen valo.

Niin pysyvät nämä kolme: usko, toivo ja rakkaus, mutta suurin niistä on rakkaus. (1. Kor. 13)

Hämeenkyrön kirkon alttaritaulu, jossa Jeesus ja kaksi enkeliä. Edessä risti, ruusu ja piikkikruunu.
Paastonaika syvenee hiljaisen viikon pitkäperjantaihin. Jeesus kuolee ristillä syntiemme puolesta.

Hiljainen viikko

Hiljainen viikko on pääsiäistä edeltävä viikko. Sitä kutsutaan myös nimellä piinaviikko tai suuri viikko. Hiljaisella viikolla keskitymme muistelemaan Jeesuksen kärsimystä.

Hiljaisen viikon ja pääsiäisen jumalanpalvelukset muodostavat vaikuttavan sarjan elämyksiä, joiden kautta voi kokea Jeesuksen elämän viimeiset vaiheet ja iloisen ylösnousemuksen. Hiljaisen viikon ja pääsiäisen tapahtumat löydät tämän sivuston tapahtumalistasta.

Lue lisää hiljaisesta viikosta täältä.

Kinkereillä tehdään hyvää

Paastonaika on paastoa pahasta ja suuntautumista kohti hyvyyttä ja lähimmäisenrakkautta. Kinkereillä on mahdollisuus tehdä hyvää osallistumalla  Yhteisvastuukeräykseen, sillä joka kinkeritilaisuudessa kerätään vapaaehtoinen kolehti Yhteisvastuun hyväksi. Alta löydät kaikki Hämeenkyrön kinkeritapahtumat sekä kaikki muut paastonajan ja pääsiäisen tapahtumat.

Lisätietoa kinkeritapahtumista saat täältä.

Kissa ja pajunoksia.

Pääsiäisviikko - ilon viikko

Hiljaisen viikon syvä paastonaika päättyy hiljaisen lauantain yöhön eli pääsiäisyöhön. Pääsiäisyön messussa iloitaan ylösnousseesta Jeesuksesta ja aloitetaan pääsiäisen vietto. Pääsiäissunnuntaita seuraava viikko on pääsiäisviikko, jolloin kirkkovuodessa puhutaan ylösnousseesta Jeesuksesta ja hänen todistajistaan. 

Pääsiäisen vietto alkaa siis vasta pääsiäisyönä. Pääsiäisaika kestää Helatorstaihin saakka, sillä silloin Jeesus astui ylös taivaaseen, eikä ollut enää ylösnousseena opetuslastensa keskellä. Kuoleman voittanut Kristus on kuitenkin joka päivä seurakuntansa keskellä salatulla tavalla. Saamme kohdata hänet Raamatun sanassa, ehtoollisessa ja kasteessa, rukouksessa ja seurakunnan yhteydessä. Kristuksen kohtaamme myös jokaisessa lähimmäisessämme.