Kauneimmat joululaulut

Kauneimmat Joululaulut kajahtavat jälleen ympäri Suomen. Suomen suurimmasta vuosittaisesta musiikkitapahtumasta on muodostunut jouluperinne, joka kerää vuosittain noin miljoona suomalaista kirkkoihin laulamaan.

Kauneimpien Joululaulujen lauluvalikoima koostuu suomalaisia puhuttelevista ja joulun sanoman laaja-alaisuutta kunnioittavista teksteistä. Yhteislaulutapahtuma on onnistunut säilyttämään vuosikymmenien kuluessa itseään uudistavan ja laulutapahtumia jatkuvasti uudelleen elävöittävän luonteen. Kauneimmat Joululaulut -perinteeseen kuuluu olennaisesti se, että lauluvihkoon koottujen vanhojen tuttujen joululaulujen lisäksi siinä joka vuosi esitellään uusia joululauluja. Monet uudemmat laulut ovatkin vuosien varrella vakiinnuttaneet paikkansa osana suomalaista joululaulelmistoa.

Tule laulamaan itsellesi ja toisille hyvä joulumieli!

Kauneimmat joululaulut ovat hyväntekeväisyyttä

Kauneimmat Joululaulut on paitsi joulun ajan musiikkitapahtuma, myös yksi Suomen suurimmista hyväntekeväisyyskampanjoista. Normaali vuosina kampanjan vuosittainen keräystulos on ollut noin miljoona euroa. Kauneimmat Joululaulut -tapahtumat tekevätkin samalla tunnetuksi Suomen Lähetysseuran ulkomaantyötä. Kauneimmat Joululaulut on osallistujamäärältään ja toteutustavaltaan kansainvälisesti ainutlaatuinen kirkkojen jouluperinteiden joukossa.

Kauneimmat Joululaulut on Suomen Lähetysseuran ja seurakuntien yhteistyössä toteuttama. Suomen Lähetysseura suunnittelee ja toteuttaa Kauneimmat Joululaulut -materiaalin ja toimittaa lauluvihkot ilmaiseksi seurakuntien käyttöön. Yhteislaulutilaisuuksien järjestämisestä vastaavat puolestaan seurakunnat. Seurakunnat keräävät tilaisuudessa kolehdin Suomen Lähetysseuran ulkomaantyöhön tukemalla vuoden joulukeräyksen kohdetta tai ohjaamalla tukensa oman seurakuntansa palvelusopimukselle.

Keräyksen tuotolla saadaan aikaan positiivista, pysyvää muutosta kehitysmaiden kaikkein köyhimpien ihmisten elinolosuhteissa. Laulutapahtumissa toteutetaan seurakuntien lähetystyötä: poistamalla köyhyyttä, välittämällä kristillistä sanomaa ja vaikuttamalla yhteiskunnallisesti ihmisarvoisen elämän ja oikeudenmukaisuuden puolesta parannetaan maailman heikoimmassa asemassa olevien yksilöiden ja yhteisöjen elämää. 

Nepalilainen tyttö, jolla on jalassa proteesi. Toinen tyttö istuu hänen vieressään.

Miten voin lahjoittaa Kauneimmat joululaulut -keräykseen?

Kauneimmat joululaulut -keräykseen voit lahjoittaa monella eri tavalla. Lisätietoa lahjoittamisen tavoista saat täältä.

Ota yhteyttä

Tansanialaisia lapsia värikkäissä vaatteissa. Takana puita.