Kauneimmat joululaulut

Kauneimmat Joululaulut kajahtavat ympäri Suomen vuonna 2022 jo 50. kerran. Suomen suurimmasta vuosittaisesta musiikkitapahtumasta on muodostunut jouluperinne, joka kerää vuosittain noin miljoona suomalaista kirkkoihin laulamaan.

Kauneimpien Joululaulujen lauluvalikoima koostuu suomalaisia puhuttelevista ja joulun sanoman laaja-alaisuutta kunnioittavista teksteistä. Yhteislaulutapahtuma on onnistunut säilyttämään vuosikymmenien kuluessa itseään uudistavan ja laulutapahtumia jatkuvasti uudelleen elävöittävän luonteen. Kauneimmat Joululaulut -perinteeseen kuuluu olennaisesti se, että lauluvihkoon koottujen vanhojen tuttujen joululaulujen lisäksi siinä joka vuosi esitellään uusia joululauluja. Monet uudemmat laulut ovatkin vuosien varrella vakiinnuttaneet paikkansa osana suomalaista joululaulelmistoa.

Tule laulamaan itsellesi ja toisille hyvä joulumieli!

Nepalilainen tyttö, jolla on jalassa proteesi. Toinen tyttö istuu hänen vieressään.

Miten voin lahjoittaa Kauneimmat joululaulut -keräykseen?

Kauneimmat joululaulut -keräykseen voit lahjoittaa monella eri tavalla. Lisätietoa lahjoittamisen tavoista saat täältä.

Kauneimmat joululaulut on auttamista ja lähetystyötä

Jouluun kuuluu antamisen ilo – niin myös Kauneimpiin Joululauluihin. Kauneimmissa Joululauluissa kerätään vuosittain lahjoituksia Suomen Lähetysseuran työhön heikoimmassa asemassa olevien lasten aseman parantamiseksi. Kauneimmat Joululaulut on paitsi joulun ajan musiikkitapahtuma, myös yksi Suomen suurimmista hyväntekeväisyyskampanjoista.

Normaalina vuosina kampanjan vuosittainen keräystulos on ollut noin miljoona euroa. Teemme työtä uskontoon, kieleen tai etnisyyteen katsomatta, jotta jokaisella lapsella olisi toivoa ja oikeus parempaan tulevaisuuteen. Kauneimmat Joululaulut -tapahtumat tekevätkin samalla tunnetuksi Suomen Lähetysseuran ulkomaantyötä.

Kauneimmat Joululaulut on Suomen Lähetysseuran ja seurakuntien yhteistyössä toteuttama. Suomen Lähetysseura suunnittelee ja toteuttaa Kauneimmat Joululaulut -materiaalin ja toimittaa lauluvihkot ilmaiseksi seurakuntien käyttöön. Yhteislaulutilaisuuksien järjestämisestä vastaavat puolestaan seurakunnat.

Seurakunnat keräävät jokaisessa Kauneimmat joululaulut -tilaisuudessa kolehdin Suomen Lähetysseuran ulkomaantyöhön tukemalla vuoden joulukeräyksen kohdetta tai ohjaamalla tukensa oman seurakuntansa palvelusopimukselle. Vastalahjaksi tilaisuuteen osallistuneet saavat itselleen Kauneimmat joululaulut -lauluvihkon.

Keräyksen tuotolla saadaan aikaan positiivista, pysyvää muutosta kehitysmaiden kaikkein köyhimpien ihmisten elinolosuhteissa. Laulutapahtumissa toteutetaan seurakuntien lähetystyötä: poistamalla köyhyyttä, välittämällä kristillistä sanomaa ja vaikuttamalla yhteiskunnallisesti.

Kauneimmat Joululaulut -keräyksen avulla teemme työtä köyhyyden poistamiseksi sekä ihmisarvoisen elämän ja oikeudenmukaisuuden puolesta. Parannamme kehitysmaiden äitiysterveyttä ja lasten mahdollisuuksia ravintoon, puhtaaseen juomaveteen, turvaan ja koulutukseen. Edistämme vammaisten lasten erityisopetusta ja heidän oikeuksiensa toteutumista. Kehitämme myös selviytymiskeinoja ilmastonmuutoksessa.

Tansanialaisia lapsia värikkäissä vaatteissa. Takana puita.