Hämeenkyrön Sylivauvat

-juuri äidiksi tulleiden oma ryhmä
syksy 2019

Hämeenkyrön seurakunta järjestää syksyllä 2019 Sylivauvat-ryhmän, joka on tarkoitettu ensimmäistä kertaa äidiksi tulleille, ja joiden vauva on ryhmän alkaessa noin 0-6 kk ikäinen. Ryhmään ilmoittaudutaan etukäteen, ja sen jälkeen kokoonnumme samalla porukalla kahdeksan kertaa.

Sylivauvat-toiminnan tavoite on tarjota sinulle, juuri äidiksi tullut, yhteys muihin samassa elämäntilanteissa oleviin. Toivomme myös voivamme olla tukemassa sinua uudenlaisessa tehtävässäsi, joka on samaan aikaan ihana ja haastava. Äitiyteen kuuluvat monenlaiset tunteet, eikä elämäänsä voi käsikirjoittaa etukäteen. Sylivauvat-ryhmässä saat jakaa muiden äitien kanssa vauva-arjen iloja, huolia ja yllätyksiä.

Mitä ryhmässä tehdään?

Sylivauvat-ryhmän jokaisella tapaamiskerralla on oma teemansa. Ryhmän tarkoitus ei ole kuitenkaan ensisijaisesti valmentaa tai jakaa faktaa, vaikka tietoakin on tarvittaessa tarjolla, vaan tarkoitus on vaihtaa ajatuksia ja kokemuksia, pohdiskella teemaa kunkin ryhmän jäsenen omista näkökulmista. Jokainen osallistuja saa itse päättää kuinka paljon kertoo ajatuksistaan, mitään pakkoa ei ole. Jo sekin että tulet mukaan, on arvokasta.

Tapaamisten teemat liittyvät esimerkiksi äitiyteen, vauva-arjen iloihin ja haasteisiin, omaan jaksamiseen ja tulevaisuuden toiveisiin. Keskustelun lisäksi aiheita käsitellään myös toiminnan kautta. Pohdimme äitijuttujen lisäksi myös Taivaan Isää, jonka turvalliseen syliin mahtuvat sekä vauvat että äidit.

Juttelemisen lisäksi voimme myös laulaa ja lorutella vauvojen kanssa. Mahdollisuuksien mukaan toteutamme ryhmäläisten toiveita. Ideoita saa siis antaa. Tarjolla on myös aamukahvia/teetä ja pientä purtavaa.

Äiti ja vauva
Vauvan käsi

Missä ja milloin? Miten pääsen mukaan?

Tapaamisten lisäksi ilmoittautuneille perustetaan oma suljettu facebook-ryhmä, joka on tarkoitettu vapaaseen jutusteluun, halutessanne myös tapaamisten teemoista nousseiden keskustelujen jatkamiseen. Facebook-ryhmässä voi helposti sopia vaikka yhteisistä vaunulenkeistä tai uusien äitikavereiden kanssa kahvittelusta.

Sylivauvat-ryhmää ohjaa kaksi seurakunnan työntekijää, Merja ja Minttumaria, molemmat itsekin eri ikäisten lasten äitejä.

Ilmoittautuminen ja aikataulu

Ilmoittautua voit tästä linkistä

Ryhmä on maksuton. Kokoonnumme Kyröskoskella Torikadun Olohuoneessa seuraavina perjantai-iltapäivinä klo 13.00-15.00

16.8.

30.8.

13.9.

27.9.

11.10.

25.10.

8.11.

22.11.

diakoniatyöntekijä, aikuistyö

Olen Pirjo Järvinen, diakoniatyöntekijä, jonka työhön kuuluu sekä diakoniaa että aikuistyön asioita.
Minuun voi olla yhteydessä toivoessaan keskusteluapua tai kotikäyntiä, tietoa esim. pienpiireistä, Naistenkahviloista ja nimikkoläheteistä.
Vapaa-ajallani viihdyn kävelylenkeillä koiran kanssa, luen, maalaan akvarelleja sekä hoidan perhettä, kissoja ja pihaa.

Vapaaehtoistyön yhteyshenkilö

Olen Minttumaria ja työskentelen seurakunnassa noin kaksi päivää viikossa lapsi- ja perhetyössä. Toimin seurakunnassa vapaaehtoistyön yhteyshenkilönä, joten minuun voit olla yhteydessä jos haluat toimia vapaaehtoisena tai kysyä vapaaehtoisena toimimisesta. Teen myös muutaman tunnin viikossa someen ja nettisivuihin painottuvaa tiedotusta.

Opiskelin lastenohjaajaksi oppisopimuksella ja valmistuin v.2004. Olen opiskellut myös kirjoittamista.

Perheeseeni kuuluu lisäkseni mies ja kolme alakoulu-ikäistä lasta. Yhdessä tykkäämme mm.pelata lautapelejä. Olemme muuttaneet Hämeenkyröön syksyllä 2005. Minulle tärkeitä asioita ovat perhe, luonto, luovat jutut, kirjoittaminen, kirjat, valokuvaaminen ja käsityöt.

vastaava lastenohjaaja

Olen Merja Eloranta, vastaava lastenohjaaja. Aloitin seurakunnassa syksyllä 1997 tekemällä lastenohjaajan sijaisuuksia. Myöhemmin kouluttauduin lastenohjaajaksi oppisopimuksella ja valmistuin keväällä 2007. Vastaavana lastenohjaajana olen toiminut elokuusta 2013 alkaen. Nimikkeeni mukaisesti vastaan seurakuntamme varhaiskasvatus- ja perhetyöstä.

Minuun voi ottaa yhteyttä lasten ja perheiden asioissa: päiväkerhot, perhekerhot, kesäkerhot ja perheleirit.

Olen ollut Jarin kanssa naimisissa jo kesästä 1986 ja aikuiset lapsemme Joonas ja Reeta ovat kauan sitten lentäneet kotipesästä ja mummoksi pääsin joulukuussa 2017. Pidän kovasti kuntoliikunnasta, lukemisesta, käsitöistä ja lauta- ja korttipelien pelaamisesta (bridge!). Harrastan myös raamattupiiriä, musiikin kuuntelua ja palapelien kokoamista.