Järvenkylän-Kostulan-Osaran-Särkijärven kinkerit

Tyttö, koira ja Yhteisvastuulogo sekä teksti

Osaran kartano (Osarantie 95A, 39230 Osara)

Rentoa kotoisaa yhdessäoloa!

Järvenkylän-Kostulan-Osaran-Särkijärven kinkereillä on mukana Anu Mätäsniemi. Kinkerien aiheena on seurakunnan visiolause "Sinä olet helmi - elämän merkitys löytyy yhteydessä Luojaan ja lähimmäiseen". Voit tulla paikan päälle kahvittelemaan klo 13.30 alkaen, kinkerit alkavat klo 14. Kinkereillä keräämme vapaaehtoisen kolehdin Yhteisvastuun hyväksi.

Tänä päivänä kinkerit ovat rentoja yhteen kokoontumisia kahvittelun merkeissä. Ei enää "kuulusteluja" tai rippikoulun pitoa. Toki rippikouluun osallistuva saa kyllä kinkereiltä merkinnän rippikoulupassiinsa nykyäänkin.

Kinkereillä on mukana seurakunnasta pappi. Musiikilla on kinkereillä oma tärkeä sijansa. Usein laulamme kinkeriväen toivevirsiä. Kinkereille voi tulla mistä tahansa kylästä tai keskustasta. Nykyisin ei enää ole olemassa "kinkeripiirejä", ettei toisen kylän kinkereille voisi tulla. Kaikki kinkeritilaisuudet ovat siis kaikille avoimia. Voit vaikka kiertää läpi kaikki kinkerit. Tervetuloa!
  • Lähetys- ja avustustyö Lähetys- ja avustustyö

pastori
Yrjö-Koskisentie 6

Viestintä, vapaaehtoistoiminta, hautaan siunaaminen, aikuis- ja diakoniatyö sekä sotiemme sukupolvien perinnetyö.

Olen ollut tässä seurakunnassa töissä vuodesta 2009. Työtehtäviini kuuluvat messut, hartaudet ja toimitukset, kaikki papin perinteiset työt. Erityisesti vastaan seurakunnassamme hautaan siunaamisista.

Olen diakoniapappi ja hoidan seurakunnan yhteyksiä paikallisiin hoivayksiköihin. Vastaan seurakunnassa sotiemme sukupolvien perinnetyöstä, sillä sieluni on läpikotaisin sinivalkoinen. Minulle isänmaallisuus on ennenkaikkea sitä, ettei kaveria jätetä, vaan huolehdimme toinen toisistamme - tämä on sotiemme veteraanien sekä sotiemme sukupolvien henkinen ja hengellinen perintö, mutta myös diakoniatyön ydin - lähimmäisenrakkaus. Vastaan yhdessä monien paikallisten yhdistysten kanssa Veteraanien perinnekerhon toiminnasta sekä isänmaallisten seppeleenlaskujen jne tilaisuuksien järjestämisestä.

Toimin seurakunnan vapaaehtoistoiminnan yhteyshenkilönä ja organisoin esimerkiksi messuavustajien, Jumalan kämmenellä -kirjoittajien sekä kirkkoväärtien toimintaa. Lisäksi olen mukana aikuistyössä, johon kuuluu Laulu- ja soitinyhtye Mamma, Pappi ja Pappojen toiminta Sarven lauluilloissa. Vastaan myös seurakunnan viestinnästä.

Täällä Hämeenkyrössä minut on jo opittu tuntemaan avoimena estetiikkona ja kulttuurin suurkuluttajana. Arvostan myös kaikkea vanhaa sekä perinteitä, mutta elän tässä ajassa. Huumorissani ja perusiloisessa luonteessani näkyvät karjalaisjuureni. Harrastan runoja, kirjallisuutta, teatteria, puutarhaa, ruokaa ja kodin hoitoa.

Minua pappina kuvaa varmaan se, että aika usein minulle sanotaan: "Ei uskoisi, että olet pappi. Sinähän puhut ihan tavallisia asioita ja olet ihan tavallinen ihminen!" Ja oikeasti, niinhän me kaikki papit olemme :)