Jatkosodan päättymisen muistopäivän hartaus ja seppeleenlasku

ti 19.9. klo 11.00 – 11.30
Lipun- ja seppeleenkantajat sekä muu maanpuolustusväki ennen seppeleenlaskua yhteiskuvassa kirkon portailla.

Hämeenkyrön sankarihautausmaa (Härkikuja 13, 39100 Hämeenkyrö)

Juhlallinen ja koskettava hetki sankarihaudoilla

Jatkosodan päättymisen muistopäivänä kunnioitamme sotasukupolven työtä ja uhrauksia sekä sankarivainajia. Arvokkaassa hetkessä näemme veteraani- ja maanpuolustusyhdistysten liput kantajineen sekä seppelpartion laskemassa seppelettä sankaripatsaalle. Erityisen koskettavan tilaisuudesta tekevät yhteiskoulun oppilaat, jotka avustavat seppeleenlaskussa mm. kunniavartiossa, Suomen lipun airueina ja tekstinluvussa johtajanaan opettaja Ossi Nummelin. Nuorten kautta toteutuu Veteraanien iltahuudon sanat: "Kertokaa, lastenlapsille lauluin, himmetä ei muistot koskaan saa."

Lippu-upseerina tilaisuudessa toimii Harri Mokkila ja pappina on Anu Mätäsniemi. Tilaisuus kestää n. puoli tuntia.

Tervetuloa kaikkien ja kaikenikäisten juhlahetkeen, jonka jälkeen on tarjolla Hämeenkyrön Upseerikerhon kahvitus kirkon eteisessä!
  • Aikuisille Aikuisille
  • Jumalanpalvelukset ja uskonelämä Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Ota yhteyttä

pastori
Yrjö-Koskisentie 6
39100 Hämeenkyrö

Aikuis-, diakonia ja veteraanityön pappi ja toimituksista (erityisesti hautaukset) ensisijaisesti vastaava pappi, vapaaehtoistoiminta, viestintä ja tiedotus

Täällä Hämeenkyrössä minut on jo opittu tuntemaan avoimena estetiikkona ja kulttuurin suurkuluttajana. Arvostan myös kaikkea vanhaa sekä perinteitä, mutta elän tässä ajassa. Huumorissani ja perusiloisessa luonteessani näkyvät karjalaisjuureni. Harrastan runoja, kirjallisuutta, teatteria, puutarhaa, ruokaa ja kodin hoitoa. Olen myös mukana monissa yhdistyksissä ja järjestöissä. Perheeseeni kuuluu mieheni ja hänen kaksi poikaansa, jotka ovat jo aikuisia.

Minua pappina kuvaa varmaan se, että aika usein minulle sanotaan: "Ei uskoisi, että olet pappi. Sinähän puhut ihan tavallisia asioita ja olet ihan tavallinen ihminen!" Ja oikeasti, niinhän me kaikki papit olemme :)

Olen ollut tässä seurakunnassa töissä vuodesta 2009. Työtehtäviini kuuluvat messut, hartaudet ja toimitukset, kaikki papin perinteiset työt. Erityisesti vastaan seurakunnassamme hautaan siunaamisista. Jokainen toimitus on minulle kunniatehtävä. Olen myös diakoniapappi ja hoidan seurakunnan yhteyksiä paikallisiin hoivayksiköihin. Hoidan myös seurakunnan someasioita. Toimin seurakunnan vapaaehtoistoiminnan yhteyshenkilönä ja pidän asiaa seurakunnassa esillä. Jumalanpalveluselämässä vastuullani on organisoida messuavustajien vapaaehtoistoimintaa ja koulutusta.

Vastaan seurakunnassa veteraanityöstä, sillä sieluni on läpikotaisin sinivalkoinen. Minulle isänmaallisuus on ennenkaikkea sitä, ettei kaveria jätetä, vaan huolehdimme toinen toisistamme - tämä on veteraanien henkinen ja hengellinen perintö, mutta myös diakoniatyön ydin - lähimmäisenrakkaus. Tätä veteraanipolven perintöä olen saanut toteuttaa niin Veteraanien perinnekerhossa, Vanajan varttuneet -kerhossa ja kuin myös diakoniatyössä yleisesti. Lisäksi olen mukana aikuistyössä, johon kuuluvat mm. Sarven lauluillat. Minut tapaa myös somessa Anu-papilla on asiaa -hartauksissa.

t. Anu-pappi