Onko mitään järkeä uskoa Jumalaan? Eero Junkkaalan Raamattutapahtuma

la 20.3. kello 13.00 - 16.00
Kuvassa Eero Junkkaala
Sosiaalinen media

Nyt on asiantuntevaa esitystä mielenkiintoisesta teemasta! Tule mukaan seurakunnan YouTube -kanavalle!

Kristinuskoa haastetaan yhä enemmän. Voiko järkevä ihminen pitää totena vanhoja uskonnollisia asioita? Eikö tiede ole jo osoittanut, että kristinusko on aikansa elänyt? Eero Junkkaala käsittelee näitä mielenkiintoisia kysymyksiä kolmen 45 min pituisen Raamattuluennon kautta seurakunnan YouTube -kanavalla.

1. Voidaanko Jumalan olemassaolo todistaa?
Jumalan olemassaoloa ei voi tieteellisesti todistaa. Vielä vähemmän voi todistaa sitä, että hän ei ole olemassa. Ensin mainitun puolesta on kyllä varsin hyvin perusteita. Sitä paitsi, maailmassa ja Suomessa on paljon huippuluokan tiedemiehiä, jotka ovat tunnustavia kristittyjä. Joten ei uskominen ainakaan pelkkää tietämättömyyttä ole.

2. Luomisusko ja luonnontiede
Luonnontieteen ja raamatullisen luomisuskon välillä ristiriita näyttäytyy erityisen räikeänä. Ei kai maailmaa viikossa luotu? Miten sovittaa yhteen vuosimiljoonat luomiskertomus? Tähän löytyy erittäin järkevä ratkaisu, jossa otetaan sekä tiede että Raamattu vakavasti.

3. Kestääkö Raamattu historiallisen tarkastelun?
Mutta onko Raamattu vakavasti otettava kirja? Sehän on tuhansia vuosia vanha ja syntynyt aivan erilaisessa maailmassa. Ovatko Raamatun kuvaamat asiat todella tapahtuneet? Tähän kysymykseen voidaan löytää vastauksia arkeologisten kaivausten avulla. Luentosarjan viimeisessä luennossa kerrotaan sanoin ja kuvin, miltä Raamattu näyttää tällaisen tutkimuksen valossa.

Tule mukaan Hämeenkyrön seurakunnan YouTube -kanavalle ja kutsu ystäväsikin!