Ehtoollinen tarjolla kirkossa

Kuvassa ehtoollisvälineet

Voimaa, armoa ja rauhaa ehtoollisesta!

Tänään on mahdollisuus tulla nauttimaan ehtoollista kirkkoon! Kirkossa ei ole klo 11.00 alkaen meneillään jumalanpalvelusta, vaan kirkkoon tulija voi tulla suoraan oman aikataulunsa mukaan aikavälillä 11.00-12.00 ehtoollispöytään ja lähteä pöydästä ehtoollisen saatuaan. Ehtoollisenvietto on kiireetön pyhä hetki, jossa voi halutessaan viipyä pysähtyen ja hiljentyen. Kanttori soittaa musiikkia ehtoollisenjaon ajan ja kirkossa on mahdollisuus myös sielunhoidolliseen keskusteluun.

Ehtoollisella noudatetaan seuraavia ohjeita:
Ehtoollispöytään tullaan maskin kanssa ja alttarialueella olevalta saarnatuolin puoleiselta pöydältä otetaan pikari. Tämän jälkeen polvistutaan alttarille odottamaan papin tuloa ja pikari lasketaan alttarikaiteelle.

Maski otetaan pois vasta, kun pappi on antanut leivän ehtoollisvieraan käteen ja kaatanut viinin alttarikaiteelle laskettuun pikariin. Kun ehtoollinen on nautittu, ehtoollisvieras laittaa maskin takaisin suunsa eteen ja palauttaa pikarin lukupulpetin puolella olevalle pöydälle.
Lisäksi pyydetään ottamaan huomioon perusohjeet: kirkkoon tullaan vain terveinä, huolehditaan käsihygieniasta sekä yli kahden metrin turvaväleistä.

Kerralla kirkossa voi olla läsnä enintään 10 henkilöä voimassa olevien rajoitusten mukaisesti. Tervetuloa!