Tuli lakkaa

pe 13.3. kello 10.55 - pe 13.3. kello 11.45
Hämeenkyrön kirkko

Talvisodan päättymisen 80 -vuotismuistopäivän hartaus ja seppeleenlasku sankarihaudoilla

"Siunaa ja varjele meitä,
Korkein, kädelläs.
Kaitse ain kansamme teitä
vyöttäen voimalla meitä
heikkoja edessäs.
Sulta on kaikki suuruus,
henki sun hengestäs."            (VK 584)

Talvisodan päättymisen muistopäivänä kiitämme Jumalaa vapaasta ja itsenäisestä isänmaasta. Kiitämme rauhasta. Muistamme mitä tapahtui 80 vuotta sitten ja kiitämme sotasukupolvea, naisia, lapsia ja miehiä sekä sotiemme veteraaneja heidän työstään, taisteluistaan ja uhristaan tulevien sukupolvien hyväksi. Talvisodan päättymisen muistopäivän juhlallisuudet alkavat 10.55 kirkon kellojen muistosoitolla.

Muistopäivänä vietämme hartauden kirkossa sekä laskemme seppeleen sankarihaudoille. Mukana muistopäivän juhlallisuuksissa ovat paikalliset veteraani- ja maanpuolustusyhdistykset sekä partiolippukunta Hämeenkyrön Hälläpyörät. Tilaisuudessa esiintyy Kyröskosken Mieskuoro joht. Johanna Eränen. Lippu-upseerina toimii Ari Lehtonen ja pappina Anu Mätäsniemi.

Seppeleenlaskun jälkeen tarjotaan kirkkokahvit kirkossa.

Tervetuloa kaikki ja kaikenikäiset!


pappi
Yrjö-Koskisentie 6
39100 Hämeenkyrö

Aikuis-, lähetys-, diakonia- ja veteraanityön pappi ja toimituksista (erityisesti hautaukset) ensisijaisesti vastaava pappi

Täällä Hämeenkyrössä minut on jo opittu tuntemaan avoimena estetiikkona ja kulttuurin suurkuluttajana. Arvostan myös kaikkea vanhaa sekä perinteitä, mutta elän tässä ajassa. Huumorissani ja perusiloisessa luonteessani näkyvät karjalaisjuureni. Harrastan runoja, kirjallisuutta, teatteria, puutarhaa, ruokaa ja kodin hoitoa. Olen myös mukana monissa yhdistyksissä ja järjestöissä. Perheeseeni kuuluu mieheni ja hänen kaksi poikaansa, jotka ovat jo aikuisia.

Minua pappina kuvaa varmaan se, että aika usein minulle sanotaan: "Ei uskoisi, että olet pappi. Sinähän puhut ihan tavallisia asioita ja olet ihan tavallinen ihminen!" Ja oikeasti, niinhän me kaikki papit olemme :)

Olen ollut tässä seurakunnassa töissä vuodesta 2009. Työtehtäviini kuuluvat messut, hartaudet ja toimitukset, kaikki papin perinteiset työt. Jumalanpalveluselämässä vastuullani on organisoida messuavustajien vapaaehtoista työtä ja koulutusta. Erityisesti vastaan seurakunnassamme hautaan siunaamisista. Jokainen toimitus on minulle kunniatehtävä.

Huolehdin seurakunnassa myös veteraanityöstä, sillä sieluni on läpikotaisin sinivalkoinen. Minulle isänmaallisuus on ennenkaikkea sitä, ettei kaveria jätetä, vaan huolehdimme toinen toisistamme - tämä on veteraanien henkinen ja hengellinen perintö, mutta myös diakoniatyön ydin - lähimmäisenrakkaus. Tätä veteraanipolven perintöä olen saanut toteuttaa niin Veteraanien perinnekerhossa, Vanajan varttuneet -kerhossa ja kuin myös diakoniatyössä yleisesti. Lisäksi olen mukana aikuistyössä, johon kuuluvat mm. Sarven lauluillat. Minut löytää myös Pappilan porinapiiristä, joka kokoontuu työhuoneessani Isopappilassa.

t. Anu-pappi