Eläkeväen messu

su 8.3. kello 10.00
Hämeenkyrön kirkko

Yhdessäolon valoa ja iloa!

Tänään vietämme eläkeväen kirkkopyhää. Messukumppaneina ovat Hämeenkyrön Seniorit ry, Hämeenkyrön Sosialidemokraatit ry ja Eläkeliiton Hämeenkyrön Yhdistys. Pappina on diakoniapastori Anu Mätäsniemi.

Messu jälkeen on keittolounas ja kahvit kirkon vieressä Kurjenmäellä.

Vaikka messumme kumppaneina ovat eläkeläisjärjestöt, on messu aina koko seurakunnan yhteinen juhla, johon kaikki ja kaikenikäiset ovat tervetulleita!

 

___

Messu on koko seurakunnan yhteinen kokoontuminen. Olet lämpimästi tervetullut vaikka et kuuluisi kirkkoon.

Messussa lauletaan, rukoillaan ja kuullaan puhetta Jumalasta. Voit seurata messun kulkua virsikirjan takaosassa olevasta messun kaavasta. Virsien numerot näet seinällä olevasta virsitaulusta. Käytössä on sekä virsikirja(vihreä) että virsikirjan lisäosa(punainen). Usein messun lopuksi on tarjolla kirkkokahvit kirkon takaosassa. Jää sinäkin tutustumaan muihin seurakuntalaisiin ja tervehtimään tuttuja.

____

Ehtoollinen on kirkon sakramentti ja anteeksiannon hetki. Se on tarjolla kastetuille kirkon jäsenille. Jos et voi vastaanottaa ehtoollista, voit kuitenkin tulla siunattavaksi ehtoolliselle. Kerro ehtoollisen jakajalle että haluat tulla vain siunatuksi.

Jos ehtoollisella alttarille polvistuminen on vaikeaa, ehtoollisen voi vastaanottaa myös seisten tai pyydettäessä se voidaan tuoda luoksesi penkkiin.

____

Jos haluaisit mukaan messun palvelutehtäviin, ota rohkeasti yhteyttä Anu Mätäsniemeen 044 724 8354

____

"...että me yhdessä ollessamme virkistyisimme yhteisestä uskostamme" (Room.1:12)


Ota yhteyttä

pappi
Yrjö-Koskisentie 6
39100 Hämeenkyrö

Aikuis-, diakonia ja veteraanityön pappi ja toimituksista (erityisesti hautaukset) ensisijaisesti vastaava pappi sekä vapaaehtoistoiminnan yhteyshenkilö

Täällä Hämeenkyrössä minut on jo opittu tuntemaan avoimena estetiikkona ja kulttuurin suurkuluttajana. Arvostan myös kaikkea vanhaa sekä perinteitä, mutta elän tässä ajassa. Huumorissani ja perusiloisessa luonteessani näkyvät karjalaisjuureni. Harrastan runoja, kirjallisuutta, teatteria, puutarhaa, ruokaa ja kodin hoitoa. Olen myös mukana monissa yhdistyksissä ja järjestöissä. Perheeseeni kuuluu mieheni ja hänen kaksi poikaansa, jotka ovat jo aikuisia.

Minua pappina kuvaa varmaan se, että aika usein minulle sanotaan: "Ei uskoisi, että olet pappi. Sinähän puhut ihan tavallisia asioita ja olet ihan tavallinen ihminen!" Ja oikeasti, niinhän me kaikki papit olemme :)

Olen ollut tässä seurakunnassa töissä vuodesta 2009. Työtehtäviini kuuluvat messut, hartaudet ja toimitukset, kaikki papin perinteiset työt. Erityisesti vastaan seurakunnassamme hautaan siunaamisista. Jokainen toimitus on minulle kunniatehtävä. Olen myös diakoniapappi ja hoidan seurakunnan yhteyksiä paikallisiin hoivayksiköihin. Hoidan myös seurakunnan someasioita. Toimin seurakunnan vapaaehtoistoiminnan yhteyshenkilönä ja pidän asiaa seurakunnassa esillä. Jumalanpalveluselämässä vastuullani on organisoida messuavustajien vapaaehtoistoimintaa ja koulutusta.

Vastaan seurakunnassa veteraanityöstä, sillä sieluni on läpikotaisin sinivalkoinen. Minulle isänmaallisuus on ennenkaikkea sitä, ettei kaveria jätetä, vaan huolehdimme toinen toisistamme - tämä on veteraanien henkinen ja hengellinen perintö, mutta myös diakoniatyön ydin - lähimmäisenrakkaus. Tätä veteraanipolven perintöä olen saanut toteuttaa niin Veteraanien perinnekerhossa, Vanajan varttuneet -kerhossa ja kuin myös diakoniatyössä yleisesti. Lisäksi olen mukana aikuistyössä, johon kuuluvat mm. Sarven lauluillat. Minut tapaa myös somessa Anu-papilla on asiaa -hartauksissa.

t. Anu-pappi