Raamatun maa avaa tekstin -raamattuluento

Kirkkoherranvirasto, Isopappila

Tule kuulemaan, millaisia näköaloja Pyhän maan tunteminen avaa Raamattuun. Luennoitsijana Jerusalemin Raamattukodin perustaja Halvor Ronning.

Halvor Ronning on teologian maisteri Vanhan testamentin tutkimuksessa (St. Olaf College, Luther Seminary) sekä suorittanut maisterin tutkinnon sekä jatko-opintoja Yalen yliopistossa (Uuden testamentin juutalainen tausta). Lisäksi hän on erään kalifornialaisen yliopiston kunniatohtori.

Hän on sekä tasokas Raamatun maan historian ja maantiedon luennoitsija että virallistettu Israelin opas (vuodesta 1969). Halvor tutkii evankeliumien heprealaisia taustoja. Lisäksi hän toimi Raamatun maantiedon osaston johtajana Jerusalemin Pyhän maan instituutissa parin vuosikymmenen ajan.

Halvorin tulkkina Ulla Järvilehto

Tilaisuuden järjestää Jerusalemin Raamattukodin ystävät ry yhdessä Hämeenkyrön seurakunnan kanssaEnnen raamattuluentoa Maarit Kattilakoski Jerusalemin Raamattukodin ystävät ry:stä kertoo Raamattukodin toiminnasta.

Tilaisuus alkaa kahvitarjoilulla klo 17.30 ja varsinainen ohjelma alkaa klo 18.
Tervetuloa!

kappalainen

Olen Hämeenkyrön seurakunnan kasvatuksen pappi. Työhöni kuuluu jumalanpalvelusten ja toimitusten lisäksi koulu- ja päiväkotityötä, eri ikäisten leirejä sekä erilaisia kohtaamisia lasten ja nuorten kanssa kerhoissa, rippikouluissa, nuorteilloissa ja muuallakin. Musiikki, teatteri, tanssi ja kirjallisuus ovat lähellä sydäntäni, minkä saattaa joskus huomata työtavoissanikin.