Kierikkala-Laitila-Vanajan kylien kinkerit

Paula ja Lauri Ylivakerilla os. Vanajantie 26, Simuna

Mukava yhdessäolon hetki!

Kinkerit ovat nykyisin rento kyläläisten ja seurakunnan työntekijöiden kohtaamispaikka kahvitteluineen. Laulamme myös vähän virsiä ja olemme sanan äärellä. Toisin kuin useasti kuulee ajateltavan, kinkereillä ei "kuulustella" ketään eikä ole pakko puhua tai laulaa, voi vaan olla ja nauttia muiden seurasta. Mikäli nautit laulamisesta, ota kuitenkin oma virsikirja mukaan! Tule sellaisena kuin olet!

Kinkereille voit saapua omaan tahtiisi kahveelle klo 12.00 alkaen, mukana Anu Mätäsniemi ja Sanna Loikas.

pappi
Yrjö-Koskisentie 6

Aikuis-, lähetys-, diakonia- ja veteraanityön pappi ja toimituksista (erityisesti hautaukset) ensisijaisesti vastaava pappi

Täällä Hämeenkyrössä minut on jo opittu tuntemaan avoimena estetiikkona ja kulttuurin suurkuluttajana. Arvostan myös kaikkea vanhaa sekä perinteitä, mutta elän tässä ajassa. Huumorissani ja perusiloisessa luonteessani näkyvät karjalaisjuureni. Harrastan runoja, kirjallisuutta, teatteria, puutarhaa, ruokaa ja kodin hoitoa. Olen myös mukana monissa yhdistyksissä ja järjestöissä. Perheeseeni kuuluu mieheni ja hänen kaksi poikaansa, jotka ovat jo aikuisia.

Minua pappina kuvaa varmaan se, että aika usein minulle sanotaan: "Ei uskoisi, että olet pappi. Sinähän puhut ihan tavallisia asioita ja olet ihan tavallinen ihminen!" Ja oikeasti, niinhän me kaikki papit olemme :)

Olen ollut tässä seurakunnassa töissä vuodesta 2009. Työtehtäviini kuuluvat messut, hartaudet ja toimitukset, kaikki papin perinteiset työt. Jumalanpalveluselämässä vastuullani on organisoida messuavustajien vapaaehtoista työtä ja koulutusta. Erityisesti vastaan seurakunnassamme hautaan siunaamisista. Jokainen toimitus on minulle kunniatehtävä.

Huolehdin seurakunnassa myös veteraanityöstä, sillä sieluni on läpikotaisin sinivalkoinen. Minulle isänmaallisuus on ennenkaikkea sitä, ettei kaveria jätetä, vaan huolehdimme toinen toisistamme - tämä on veteraanien henkinen ja hengellinen perintö, mutta myös diakoniatyön ydin - lähimmäisenrakkaus. Tätä veteraanipolven perintöä olen saanut toteuttaa niin Veteraanien perinnekerhossa, Vanajan varttuneet -kerhossa ja kuin myös diakoniatyössä yleisesti. Lisäksi olen mukana aikuistyössä, johon kuuluvat mm. Sarven lauluillat. Minut löytää myös Pappilan porinapiiristä, joka kokoontuu työhuoneessani Isopappilassa.

t. Anu-pappi