Messukoulutus II -kirkon juhlahetket

Messukoulutus II -kirkon juhlahetket Hämeenkyrön kirkko

Miten ristiä, kynttilöitä tai lippua kannetaan kulkueessa? Kuinka seppele siunataan? Miten airueet toimivat? Mitä seppeleenlaskussa tehdään? Mitä ristisaatto symboloi? Miten kirkkoon pitäisi pukeutua?

Hämeenkyrön kirkossa vietämme usein isänmaallisia juhlahetkiä messujen ja hartauksien yhteydessä. Myös monien yhdistysten kirkkopyhissä toteutuvat samat juhlalliset messukulkueet kuin isänmaallisissa kirkkohetkissä.

Juhlamessun tehtävissä palvelevat monet paikalliset vapaaehtoiset, jotka ovat kaivanneet koulutusta tehtävissä toimimiseen. Koulutus tuo varmuutta, poistaa jännitystä ja antaa vapaaehtoiselle rauhallisen juhlamielen ja mahdollisuuden nauttia ainutkertaisesta hetkestä, jossa saa olla kunniatehtävässä.

Nyt käymme rauhassa kohta kohdalta läpi jokaisen juhlamessun tehtävän kulkuetehtävistä seppeleenlaskuun! Tule ainutlaatuiseen tilaisuuteen saada opastusta tärkeisiin tehtäviin, jotka kaikki kuitenkin ovat tarkoitettu tavalliselle ihmiselle - jokainen onnistuu kun tietää, mitä kirkon juhlassa pitää tehdä!

Kahvitarjoilu kirkossa klo 17.30-18.00.

Kouluttajina seurakunnan veteraanityön pastori Anu Mätäsniemi sekä seurakunnan lippu-upseeri Ari Lehtonen

Ilmoittaudu koulutukseen Anulle viim. 1.11.2019!

pappi

Aikuis-, lähetys-, diakonia- ja veteraanityön pappi ja toimituksista (erityisesti hautaukset) ensisijaisesti vastaava pappi

Täällä Hämeenkyrössä minut on jo opittu tuntemaan estetiikkona ja kulttuurin suurkuluttajana. Arvostan myös kaikkea vanhaa sekä perinteitä, mutta elän tässä ajassa. Huumorissani ja perusiloisessa luonteessani näkyvät karjalaisjuureni. Harrastan runoja, kirjallisuutta, teatteria, puutarhaa, ruokaa ja kodin hoitoa. Olen myös mukana monissa yhdistyksissä ja järjestöissä.

Perheeseeni kuuluu mieheni ja hänen kaksi poikaansa, jotka ovat jo aikuisia. Lisäksi vauhtia arkeemme tuovat karjalankarhukoiramme ja lenkkikaverini Tessu sekä manx-rotuinen kissamme Lumikki, joka mielellään haluaisi tassuillaan kirjoittaa tietokoneellani. Molemmat eläimet ovat mustavalkoisia :) Nykyisin Lumikilla on kaverina myös Typy ja Base -nimiset kissat, joita Lumikki pitää omina pentuinaan.

Minua pappina kuvaa varmaan se, että aika usein minulle sanotaan: "Ei uskoisi, että olet pappi. Sinähän puhut ihan tavallisia asioita ja olet ihan tavallinen ihminen!" Ja oikeasti, niinhän me kaikki papit olemme :)

Olen ollut tässä seurakunnassa töissä vuodesta 2009. Työtehtäviini kuuluvat messut, hartaudet ja toimitukset, erityisesti hautaan siunaamiset sekä tietenkin kaikki muut papin perinteiset työt. Jokainen toimitus on minulle kunniatehtävä.

Huolehdin seurakunnassa myös veteraanityöstä, sillä sieluni on läpikotaisin sinivalkoinen. Minulle isänmaallisuus on ennenkaikkea sitä, ettei kaveria jätetä, vaan huolehdimme toinen toisistamme. Tätä veteraanipolven perintöä olen saanut toteuttaa myös diakoniatyössä. Lisäksi olen mukana aikuis- ja lähetystyössä.

t. Anu-pappi

Hämeenkyrön Veteraanitalo

Pyhäinpäivän ehtoollinen

Vietämme yhdessä ehtoollista pyhäinpäivän tunnelmissa

Siljankoti

Pyhäinpäivän ehtoollinen

Vietämme ehtoollista pyhäinpäivän tunnelmissa

Pyhäinpäivän iltamessu

Lohdutusta, valoa ja toivoa marraskuun pimeyteen!