Pyhäinpäivän iltamessu

Pyhäinpäivän iltamessu Hämeenkyrön kirkko

Lohdutusta, valoa ja toivoa marraskuun pimeyteen!

Ajan myötä suru muuttaa muotoaan,

mutta kaipaus jää. Rakkaan ihmisen muisto

ei koskaan katoa.

Pyhäinpäivän aikaan monilla surevilla

on tapana muistella edesmenneitä rakkaitaan

ja sytyttää kynttilöitä heidän

muistokseen haudoilla tai kodin ikkunan

äärellä. Kynttilän liekki

valaisee surun pimeydessä.

Hämeenkyrön seurakunta

tahtoo tarjota Pyhäinpäivänä

paikan, jossa saa kaivata yhdessä

muiden surevien kanssa, mutta kuitenkin

yksityisesti oman ikävän ja ajatusten keskellä.

Marraskuun pimenevässä illassa Pyhäinpäivän

iltamessun kaunis ja koskettava

musiikki, tutut virret, ehtoollinen ja Jumalan

ikiaikainen sana tuovat valoa ja lohtua suruun.

Pyhäinpäivän iltamessussa muistamme

myös yhdessä rakkaitamme. Messussa

luemme kaikkien edellisen Pyhäinpäivän

jälkeen kuolleiden seurakuntamme

jäsenten nimet ja sytytämme

muistokynttilöitä heille.

Iltamessuun voi tulla, vaikka oman rakkaan menettämisestä olisi pidempikin aika kuin vuosi. Surulle ei ole aikarajaa ja jokainen suree omalla tavallaan sekä omalla ajallaan. Lohdutus ikuisessa elämässä on kuitenkin kaikille yhteinen. Sama Kristus kannattelee meitä jokaista kaipauksessamme.

pappi

Aikuis-, lähetys-, diakonia- ja veteraanityön pappi ja toimituksista (erityisesti hautaukset) ensisijaisesti vastaava pappi

Täällä Hämeenkyrössä minut on jo opittu tuntemaan avoimena estetiikkona ja kulttuurin suurkuluttajana. Arvostan myös kaikkea vanhaa sekä perinteitä, mutta elän tässä ajassa. Huumorissani ja perusiloisessa luonteessani näkyvät karjalaisjuureni. Harrastan runoja, kirjallisuutta, teatteria, puutarhaa, ruokaa ja kodin hoitoa. Olen myös mukana monissa yhdistyksissä ja järjestöissä. Perheeseeni kuuluu mieheni ja hänen kaksi poikaansa, jotka ovat jo aikuisia.

Minua pappina kuvaa varmaan se, että aika usein minulle sanotaan: "Ei uskoisi, että olet pappi. Sinähän puhut ihan tavallisia asioita ja olet ihan tavallinen ihminen!" Ja oikeasti, niinhän me kaikki papit olemme :)

Olen ollut tässä seurakunnassa töissä vuodesta 2009. Työtehtäviini kuuluvat messut, hartaudet ja toimitukset, kaikki papin perinteiset työt. Jumalanpalveluselämässä vastuullani on organisoida messuavustajien vapaaehtoista työtä ja koulutusta. Erityisesti vastaan seurakunnassamme hautaan siunaamisista. Jokainen toimitus on minulle kunniatehtävä.

Huolehdin seurakunnassa myös veteraanityöstä, sillä sieluni on läpikotaisin sinivalkoinen. Minulle isänmaallisuus on ennenkaikkea sitä, ettei kaveria jätetä, vaan huolehdimme toinen toisistamme - tämä on veteraanien henkinen ja hengellinen perintö, mutta myös diakoniatyön ydin - lähimmäisenrakkaus. Tätä veteraanipolven perintöä olen saanut toteuttaa niin Veteraanien perinnekerhossa, Vanajan varttuneet -kerhossa ja kuin myös diakoniatyössä yleisesti. Lisäksi olen mukana aikuistyössä, johon kuuluvat mm. Sarven lauluillat. Minut löytää myös Pappilan porinapiiristä, joka kokoontuu työhuoneessani Isopappilassa.

t. Anu-pappi

Kurjenmäkikoti, juhlasali

Pyhäinpäivän ehtoollinen

Ehtoollinen pyhäinpäivän tunnelmissa

Hoivakoti Attendo Kyröskoski

Hartaus

Valoa, iloa ja voimaa Jumalan sanasta!

Hoivakoti Attendo Kyröskoski

Adventtihartaus