Lähimmäisen messu

Lähimmäisen messu Hämeenkyrön kirkko

Tervetuloa lämminhenkiseen messuun yhdessä lähimmäisesi kanssa!

Lähimmäisen messuun voit, mikäli mahdollista, tuoda mukanasi jonkun lähimmäisen, joka ei itse yksin pääsisi kirkkoon. Näin voit antaa lähimmäisellesi suuren lahjan - yhteinen kirkkoreissu!

Lähimmäisen messu on samalla seurakunnan syksyn toiminnan yhteinen aloitus. Eri-ikäiset seurakuntalaiset ovat järjestämässä messua sen eri tehtävissä. Liturgina ja saarnaajana on Anu Mätäsniemi, ehtoollisavustajana Jesse Anttila. Kanttorina Sanna Loikas. Mukana ovat myös seurakunnan diakoniatyöntekijät Johanna Graeffe, Pirjo Järvinen ja Suvituuli Messi sekä muita työntekijöitä. Messussa siunataan myös seurakunnan vapaaehtoiset.

Messussa esiintyy porilainen Teljän kamarikuoro joht. musiikin tohtori Anne-Marie Grundstén (kuvassa). Kirkkoon kannattaa tulla jo pelkän musiikin takia, sillä luvassa on taivaallisia hetkiä! Kirkkoväkeä hemmotellaan Lähimmäisen sunnuntaina myös seurakunnan emäntien kirkkokahveilla messun jälkeen kirkon perällä. Tule kirkkoon kokemaan pyhää ja jotain ainutlaatuista sekä saamaan siunaus syksyysi!

pappi

Aikuis-, lähetys-, diakonia- ja veteraanityön pappi ja toimituksista (erityisesti hautaukset) ensisijaisesti vastaava pappi

Täällä Hämeenkyrössä minut on jo opittu tuntemaan estetiikkona ja kulttuurin suurkuluttajana. Arvostan myös kaikkea vanhaa sekä perinteitä, mutta elän tässä ajassa. Huumorissani ja perusiloisessa luonteessani näkyvät karjalaisjuureni. Harrastan runoja, kirjallisuutta, teatteria, puutarhaa, ruokaa ja kodin hoitoa. Olen myös mukana monissa yhdistyksissä ja järjestöissä.

Perheeseeni kuuluu mieheni ja hänen kaksi poikaansa, jotka ovat jo aikuisia. Lisäksi vauhtia arkeemme tuovat karjalankarhukoiramme ja lenkkikaverini Tessu sekä manx-rotuinen kissamme Lumikki, joka mielellään haluaisi tassuillaan kirjoittaa tietokoneellani. Molemmat eläimet ovat mustavalkoisia :) Nykyisin Lumikilla on kaverina myös Typy ja Base -nimiset kissat, joita Lumikki pitää omina pentuinaan.

Minua pappina kuvaa varmaan se, että aika usein minulle sanotaan: "Ei uskoisi, että olet pappi. Sinähän puhut ihan tavallisia asioita ja olet ihan tavallinen ihminen!" Ja oikeasti, niinhän me kaikki papit olemme :)

Olen ollut tässä seurakunnassa töissä vuodesta 2009. Työtehtäviini kuuluvat messut, hartaudet ja toimitukset, erityisesti hautaan siunaamiset sekä tietenkin kaikki muut papin perinteiset työt. Jokainen toimitus on minulle kunniatehtävä.

Huolehdin seurakunnassa myös veteraanityöstä, sillä sieluni on läpikotaisin sinivalkoinen. Minulle isänmaallisuus on ennenkaikkea sitä, ettei kaveria jätetä, vaan huolehdimme toinen toisistamme. Tätä veteraanipolven perintöä olen saanut toteuttaa myös diakoniatyössä. Lisäksi olen mukana aikuis- ja lähetystyössä.

t. Anu-pappi

Raamis -kaikille avoin raamattupiiri

Tule mukaan tutkimaan taivaallisen hyvää sanomaa rentoon ilmapiiriin!

Hoivakoti Attendo Kyröskoski

Hartaus

Valoa, iloa ja voimaa Jumalan sanasta!

Kurjenmäkikoti, 2 krs juhlatila

Hartaus

Valoa, iloa ja voimaa Jumalan sanasta