Lähimmäisen messu

Lähimmäisen messu Hämeenkyrön kirkko

Tervetuloa lämminhenkiseen messuun yhdessä lähimmäisesi kanssa!

Kirkko, joka on täynnä lämpöä,

ystävyyttä ja iloa.

Koko seurakunnan yhteinen syksyn aloitusmessu, jossa eri-ikäiset seurakuntalaiset ovat pyhän äärellä…

Tunnelma, joka antaa voimaa

arkeen ja syksyyn.

Siunaus,

suuri seurakunnan lahja,

joka kantaa päivästä toiseen.

Seurakunnassa jokainen ihminen on arvokas ja tärkeä.

Lähimmäisen sunnuntaina muistamme kaikkia lähimmäisiämme viettäen yhdessä seurakunnan syysjuhlaa. Erityisen ainutkertaisen ja koskettavan tunnelman messuumme luo Teljän Kamarikuoro (kuvassa) johtajanaan MuT, DU, kanttori Anne-Marie Grundstén – laulullaan Kamarikuoro vie meidät taivaisiin!

Toivomme, että jokainen kirkkoon tulija voisi tuoda messuun lähimmäisensä eli jonkun tuttavan, perheenjäsenen, naapurin tai ystävän, joka ei rohkene messuun yksin tai hänellä on vaikeuksia tulla kirkkoon yksin. Kirkkoreissu yhdessä on ikimuistoinen hetki ja kaunis lahja lähimmäiselle. Lähimmäisen messu antaa lähimmäisellesi iloa sekä voimia pitkäksi aikaa…toki kirkkoon olet tervetullut yksinkin!

Messussa avustamassa olevat vapaaehtoiset vauvasta vaariin tuovat kirkkoon elämän arkisen todellisuuden sekä lämminhenkisen ja kodikkaan olon. Olemme kaikki yhdessä Jumalan kämmenellä. Kirkko alkaa juhlavalla ristikulkueella, jossa ristiä kantaa Otto Yrjölä. Tekstejä lukee Matti Pitko ja esirukouksia Hannele Nordfors ja Sirpa Myllymäki. Kanttorina on Sanna Loikas. Liturgian ja saarnan toimittaa aikuis-, diakonia –ja veteraanityön pastori Anu Mätäsniemi. Ehtoollisavustajina ovat Jorma Pitkänen, Pirjo Järvinen, Jesse Anttila ja Arja Tuomala.

Monet meistä tekevät myös vapaaehtoistyötä omassa elämänpiirissämme lähimmäisiämme arkisesti ja hiljaisesti auttaen, jonkin yhteisön palveluksessa tai seurakunnan toiminnassa mukana olemalla tai luottamustehtävissä toimien. Lähimmäistä palvellessa toteutamme Jeesuksen käskyä rakastaa toisiamme. Lähimmäisen messussa kaikille vapaaehtoisille lausutaan siunaus saarnastuolista. Siunaamista varten ei tarvitse tulla alttarille, vaan siunaaminen tapahtuu seurakunnan ollessa omilla paikoillaan penkeissä.

Messun jälkeen Hämeenkyrön Maa- ja Kotitalousnaisten tarjoavat kirkkokahvit kirkon perällä!

Tervetuloa ainutkertaiseen Lähimmäisen messuun !

pappi

Aikuis-, lähetys-, diakonia- ja veteraanityön pappi ja toimituksista (erityisesti hautaukset) ensisijaisesti vastaava pappi

Täällä Hämeenkyrössä minut on jo opittu tuntemaan avoimena estetiikkona ja kulttuurin suurkuluttajana. Arvostan myös kaikkea vanhaa sekä perinteitä, mutta elän tässä ajassa. Huumorissani ja perusiloisessa luonteessani näkyvät karjalaisjuureni. Harrastan runoja, kirjallisuutta, teatteria, puutarhaa, ruokaa ja kodin hoitoa. Olen myös mukana monissa yhdistyksissä ja järjestöissä. Perheeseeni kuuluu mieheni ja hänen kaksi poikaansa, jotka ovat jo aikuisia.

Minua pappina kuvaa varmaan se, että aika usein minulle sanotaan: "Ei uskoisi, että olet pappi. Sinähän puhut ihan tavallisia asioita ja olet ihan tavallinen ihminen!" Ja oikeasti, niinhän me kaikki papit olemme :)

Olen ollut tässä seurakunnassa töissä vuodesta 2009. Työtehtäviini kuuluvat messut, hartaudet ja toimitukset, kaikki papin perinteiset työt. Jumalanpalveluselämässä vastuullani on organisoida messuavustajien vapaaehtoista työtä ja koulutusta. Erityisesti vastaan seurakunnassamme hautaan siunaamisista. Jokainen toimitus on minulle kunniatehtävä.

Huolehdin seurakunnassa myös veteraanityöstä, sillä sieluni on läpikotaisin sinivalkoinen. Minulle isänmaallisuus on ennenkaikkea sitä, ettei kaveria jätetä, vaan huolehdimme toinen toisistamme - tämä on veteraanien henkinen ja hengellinen perintö, mutta myös diakoniatyön ydin - lähimmäisenrakkaus. Tätä veteraanipolven perintöä olen saanut toteuttaa niin Veteraanien perinnekerhossa, Vanajan varttuneet -kerhossa ja kuin myös diakoniatyössä yleisesti. Lisäksi olen mukana aikuistyössä, johon kuuluvat mm. Sarven lauluillat. Minut löytää myös Pappilan porinapiiristä, joka kokoontuu työhuoneessani Isopappilassa.

t. Anu-pappi

Kurjenmäkikoti, juhlasali

Pyhäinpäivän ehtoollinen

Ehtoollinen pyhäinpäivän tunnelmissa

Hoivakoti Attendo Kyröskoski

Hartaus

Valoa, iloa ja voimaa Jumalan sanasta!

Raamis -kaikille avoin raamattupiiri

Tule mukaan tutkimaan taivaallisen hyvää sanomaa rentoon ilmapiiriin!