MESSUN MYSTEEREIHIN...

MESSUN MYSTEEREIHIN... Hämeenkyrön kirkko

Odotettu messuavustajakoulutus nyt uudelleen yleisön pyynnöstä!

Messu on suuri salaisuus,

mysteeri, josta saa elämään ihmeellistä voimaa ja siunausta.

Mitä enemmän messussa käy, sitä enemmän voi ymmärtää….

Erityisen pyhä kokemus on olla itse toteuttamassa messua, silloin saa olla uudella tavalla lähellä Jumalaa. Jumalanpalveluksessa on monia erilaisia tehtäviä tekstinluvusta ehtoollisenjakoon ja kahvinkeittoon, jotka ovat haluttuja tehtäviä. Ensin saattaa jännittää ja tuntua vaikealta, mutta kun uskaltaa ylittää itsensä, voi kokea valtavan ihanan tunteen - minäkin voin ja kelpaan Jumalan työtoveriksi!  Joka kerta messussa myös virkistyy ja saa hyvän mielen kotiin viemisiksi – myös ajattelun aineksia ja syvyyttä arkeen, sekä hengellistä ravintoa!

Jokainen on tervetullut koulutukseen, ei tarvitse olla tietynlainen ihminen tai täydellinen - sillä kukapa meistä olisi? Sellaisena kuin olemme, olemme jokainen hyviä ja riittäviä! Messutehtävät saattavat myös aluksi tuntua vaikeilta, mutta koulutuksen ja harjoituksen myötä pian huomaa, että kaikki jotka niitä tekevät, ovat aivan tavallisia ihmisiä.

Eräs vapaaehtoisemme on sanonut, että kun esimerkiksi ehtoollisavustajan tehtävään pääsee kiinni ja se tulee tutuksi, sitä haluaisi tehdä vaikka kuinka usein - niin hyvältä tuntuu olla erityisessä tehtävässä lähellä pyhiä asioita. Toisaalta, jokaiselle löytyy sellaisia tehtäviä, jotka eivät tunnu ylitsepääsemättömiltä ja tuntuvat itsestä hyviltä.

Haluaisitko tulla mukaan tutustumaan, mitä kaikkea messussa voi tehdä ja kokea? Haluatko pienen koulutuksen messun mysteereihin ja kulkuun sekä mahdollisuuden olla mukana silloin kun itse haluat?

Tervetuloa mukaan! Kirkossa tarjolla klo 17.30 alkaen kahvia ja teetä.

Ei vaadi etukäteisilmoittautumista!

Koulutuksen jatko-osa tulossa to 7.11.2019 klo 18.00, laita ylös kalenteriin!

Koulutuksista saa todistuksen.

pappi

Aikuis-, lähetys-, diakonia- ja veteraanityön pappi ja toimituksista (erityisesti hautaukset) ensisijaisesti vastaava pappi

Täällä Hämeenkyrössä minut on jo opittu tuntemaan estetiikkona ja kulttuurin suurkuluttajana. Arvostan myös kaikkea vanhaa sekä perinteitä, mutta elän tässä ajassa. Huumorissani ja perusiloisessa luonteessani näkyvät karjalaisjuureni. Harrastan runoja, kirjallisuutta, teatteria, puutarhaa, ruokaa ja kodin hoitoa. Olen myös mukana monissa yhdistyksissä ja järjestöissä.

Perheeseeni kuuluu mieheni ja hänen kaksi poikaansa, jotka ovat jo aikuisia. Lisäksi vauhtia arkeemme tuovat karjalankarhukoiramme ja lenkkikaverini Tessu sekä manx-rotuinen kissamme Lumikki, joka mielellään haluaisi tassuillaan kirjoittaa tietokoneellani. Molemmat eläimet ovat mustavalkoisia :) Nykyisin Lumikilla on kaverina myös Typy ja Base -nimiset kissat, joita Lumikki pitää omina pentuinaan.

Minua pappina kuvaa varmaan se, että aika usein minulle sanotaan: "Ei uskoisi, että olet pappi. Sinähän puhut ihan tavallisia asioita ja olet ihan tavallinen ihminen!" Ja oikeasti, niinhän me kaikki papit olemme :)

Olen ollut tässä seurakunnassa töissä vuodesta 2009. Työtehtäviini kuuluvat messut, hartaudet ja toimitukset, erityisesti hautaan siunaamiset sekä tietenkin kaikki muut papin perinteiset työt. Jokainen toimitus on minulle kunniatehtävä.

Huolehdin seurakunnassa myös veteraanityöstä, sillä sieluni on läpikotaisin sinivalkoinen. Minulle isänmaallisuus on ennenkaikkea sitä, ettei kaveria jätetä, vaan huolehdimme toinen toisistamme. Tätä veteraanipolven perintöä olen saanut toteuttaa myös diakoniatyössä. Lisäksi olen mukana aikuis- ja lähetystyössä.

t. Anu-pappi

Israel-piiri

Vapaaehtoisten järkestämässä Israel-piirissä tuoreita kuulumisia ja rukoillaan Israelin puolesta

Raamis -kaikille avoin raamattupiiri

Tule mukaan tutkimaan taivaallisen hyvää sanomaa rentoon ilmapiiriin!

Ankkuri-ilta

Haluatteko ankkuroitua lujemmin parisuhteeseen tai löytää keinoja sen hoitamiseen?