Helluntain messu ja seurakunnan synttärijuhla

Helluntain messu ja seurakunnan synttärijuhla Hämeenkyrön kirkko

Paljon onnea Hämeenkyrön seurakunta!

Helluntaina on kautta aikojen muisteltu alkuseurakunnan syntymää, kun Pyhä Henki annettiin opetuslapsille tulenlieskojen muodossa ja he alkoivat viedä sanomaa Jeesuksesta eteenpäin.

Täällä Hämeenkyrössä vietämme helluntaina oman seurakuntamme syntymäpäiväjuhlaa, joka alkaa klo 10.00 Helluntain iloisella juhlamessulla kirkossa. Seurakunnan vapaaehtoiset ovat toteuttamassa eläväistä messua pastori Anu Mätäsniemen ja kanttori Sanna Loikaksen kanssa. Hämeenkyrön kirkkovaltuuston puheenjohtaja Eero Norokorpi toivottaa kirkkoväen tervetulleeksi ja Ari Lehtonen avustaa ehtoollisenjaossa. Tekstejä lukee Matti Pitko.

Messun jälkeen kirkossa juhlitaan Hämeenkyrön seurakuntaa täytekakkukahveilla ja suolaisella tarjottavalla sekä pienellä synttärihetkellä, jossa Jouko Hannu kertoo Kyrön emäseurakunnan synnystä sekä Heikki Uusitalo seurakuntamme viimeisten vuosikymmenten vaiheista.

Mutta paljonko Hämeenkyrön seurakunta täyttää? Voit veikata seurakunnan ikää kirkkokahveilla. Parhaiten arvannut palkitaan!

pappi

Aikuis-, lähetys-, diakonia- ja veteraanityön pappi ja toimituksista (erityisesti hautaukset) ensisijaisesti vastaava pappi

Täällä Hämeenkyrössä minut on jo opittu tuntemaan estetiikkona ja kulttuurin suurkuluttajana. Arvostan myös kaikkea vanhaa sekä perinteitä, mutta elän tässä ajassa. Huumorissani ja perusiloisessa luonteessani näkyvät karjalaisjuureni. Harrastan runoja, kirjallisuutta, teatteria, puutarhaa, ruokaa ja kodin hoitoa. Olen myös mukana monissa yhdistyksissä ja järjestöissä.

Perheeseeni kuuluu mieheni ja hänen kaksi poikaansa, jotka ovat jo aikuisia. Lisäksi vauhtia arkeemme tuovat karjalankarhukoiramme ja lenkkikaverini Tessu sekä manx-rotuinen kissamme Lumikki, joka mielellään haluaisi tassuillaan kirjoittaa tietokoneellani. Molemmat eläimet ovat mustavalkoisia :) Nykyisin Lumikilla on kaverina myös Typy ja Base -nimiset kissat, joita Lumikki pitää omina pentuinaan.

Minua pappina kuvaa varmaan se, että aika usein minulle sanotaan: "Ei uskoisi, että olet pappi. Sinähän puhut ihan tavallisia asioita ja olet ihan tavallinen ihminen!" Ja oikeasti, niinhän me kaikki papit olemme :)

Olen ollut tässä seurakunnassa töissä vuodesta 2009. Työtehtäviini kuuluvat messut, hartaudet ja toimitukset, erityisesti hautaan siunaamiset sekä tietenkin kaikki muut papin perinteiset työt. Jokainen toimitus on minulle kunniatehtävä.

Huolehdin seurakunnassa myös veteraanityöstä, sillä sieluni on läpikotaisin sinivalkoinen. Minulle isänmaallisuus on ennenkaikkea sitä, ettei kaveria jätetä, vaan huolehdimme toinen toisistamme. Tätä veteraanipolven perintöä olen saanut toteuttaa myös diakoniatyössä. Lisäksi olen mukana aikuis- ja lähetystyössä.

t. Anu-pappi

Kesäraamis

Kaikille avoin ryhmä tutkia ja tuumia

Jumesniemen kirkko, Jumesniementie 411

Perinteinen kirkkoilta Jumesniemen kirkossa

Illassa mukana kapteeni evp. Olli Seppänen. Kahvitarjoilu!

Kesäraamis

Kaikille avoin ryhmä tutkia ja tuumia