Kaatuneitten muistopäivän juhlamessu

Kaatuneitten muistopäivän juhlamessu Hämeenkyrön kirkko

Messu on seurakunnan yhteinen kokoontuminen, jossa saamme tulla ehtoolliselle, saamme laulaa ja rukoilla yhdessä, sekä kuunnella Jumalan sanaa.

Kaatuneitten muistopäivänä Hämeenkyrön kirkko täyttyy juhlatunnelmasta, jota ei kannata ohittaa. Messu alkaa risti- ja lippukulkueella. Pastori Anu Mätäsniemi saarnaa ja toimittaa liturgian, Merja Vuori-Raivio avustaa ehtoollisenjaossa. Juhlamessun eri tehtävissä avustavat hämeenkyröläiset veteraani- ja maanpuolustusyhdistykset. Tekstejä lukevat Tiina Lindi-Mokkila ja Heikki Uusitalo.

Messussa saamme kokea erityisen koskettavia hetkiä Kyröskosken Mieslaulajien esitysten kautta. Kuoro laulaa Johanna Eräsen johdolla mm. Veteraanin iltahuudon. Kaatuneitten muistopäivän juhlallisuudet tiivistyvät seppeleen siunaamiseen alttarilla ja arvokkaaseen seppeleenlaskuun sankarihaudoilla. Lippu-upseerina toimii Ari Lehtonen. Sankaripatsaalla on muistovartio.

Seppeleenlaskun jälkeen kirkkoväki on tervetullut maanpuolustusyhdistysten järjestämille kirkkokahveille kirkon perälle.

pappi

Aikuis-, lähetys-, diakonia- ja veteraanityön pappi ja toimituksista (erityisesti hautaukset) ensisijaisesti vastaava pappi

Täällä Hämeenkyrössä minut on jo opittu tuntemaan estetiikkona ja kulttuurin suurkuluttajana. Arvostan myös kaikkea vanhaa sekä perinteitä, mutta elän tässä ajassa. Huumorissani ja perusiloisessa luonteessani näkyvät karjalaisjuureni. Harrastan runoja, kirjallisuutta, teatteria, puutarhaa, ruokaa ja kodin hoitoa. Olen myös mukana monissa yhdistyksissä ja järjestöissä.

Perheeseeni kuuluu mieheni ja hänen kaksi poikaansa, jotka ovat jo aikuisia. Lisäksi vauhtia arkeemme tuovat karjalankarhukoiramme ja lenkkikaverini Tessu sekä manx-rotuinen kissamme Lumikki, joka mielellään haluaisi tassuillaan kirjoittaa tietokoneellani. Molemmat eläimet ovat mustavalkoisia :) Nykyisin Lumikilla on kaverina myös Typy ja Base -nimiset kissat, joita Lumikki pitää omina pentuinaan.

Minua pappina kuvaa varmaan se, että aika usein minulle sanotaan: "Ei uskoisi, että olet pappi. Sinähän puhut ihan tavallisia asioita ja olet ihan tavallinen ihminen!" Ja oikeasti, niinhän me kaikki papit olemme :)

Olen ollut tässä seurakunnassa töissä vuodesta 2009. Työtehtäviini kuuluvat messut, hartaudet ja toimitukset, erityisesti hautaan siunaamiset sekä tietenkin kaikki muut papin perinteiset työt. Jokainen toimitus on minulle kunniatehtävä.

Huolehdin seurakunnassa myös veteraanityöstä, sillä sieluni on läpikotaisin sinivalkoinen. Minulle isänmaallisuus on ennenkaikkea sitä, ettei kaveria jätetä, vaan huolehdimme toinen toisistamme. Tätä veteraanipolven perintöä olen saanut toteuttaa myös diakoniatyössä. Lisäksi olen mukana aikuis- ja lähetystyössä.

t. Anu-pappi

Päiväkeskus Aurinkorinne, Tunnelikuja

Hartaus

Valoa iloa ja voimaa Jumalan sanasta!

Kesäraamis

Kaikille avoin ryhmä tutkia ja tuumia

Hoivakoti Attendo Kyröskoski

Hartaus

Valoa, iloa ja voimaa Jumalan sanasta!