Pikkumessu

Pikkumessu Hämeenkyrön kirkko

Pieni rauhoittumisen hetki kiireisen viikon keskellä, lepoa Jumalan kämmenellä

Pikkumessu on paastonajan jumalanpalvelus minikoossa keskellä kiireistä arkea. Kirkossa on tarjolla levollinen hetki ja rauhaa omien ajatusten kanssa. Virret, kaunis musiikki, pieni sanahetki ja ehtoollinen antavat sinulle voimia ja Jumalan siunauksen elämäsi keskelle. Hämeenkyrön kaunis melkein 240 -vuotias kirkko hoitaa ihmistä jo sellaisenaan, rauhan tyyssijana, jossa on tilaa jokaiselle.

Pikkumessussa ei tarvitse olla kuitenkaan yksin omien huolten tai kiitoksen aiheiden kanssa. Halutessasi voit nimettömänä kirjoittaa mieltä painavat asiat, huolesi, surusi, toiveesi tai kiitoksesi pienelle paperilapulle ja jättää lapun ehtoollisen aikana sille varattuun paikkaan.

Kirjoittamiesi asioiden puolesta rukoillaan saman viikon sunnuntain messussa, johon olet tervetullut kuulemaan rukoustasi. Voit kokea ihmeellisen lohdullisen tunteen, kun koko seurakunta rukoilee myös sinun asioidesi puolesta.

Halutessasi voit myös kirjata rukouslappuusi, ettet halua asiasi puolesta rukoiltavan pyhänä kirkossa. Tällöin Anu-pappi rukoilee asiasi puolesta hiljaisuudessa.

Ennen pikkumessun alkua kirkossa on tarjolla kahvia ja teetä sekä pientä suolaista purtavaa aikavälillä 17.30-18.00. Voit tulla tänä aikana kahvittelemaan ja tapaamaan muita kirkkoon tulleita tai voit tulla vasta suoraan pikkumessuun. Kirkossa voit levollisella mielellä olla rauhassa itseksesi tai jutella muiden kanssa.

Pikkumessun musiikista vastaa Sanna-kanttori ja seurakunnan vapaaehtoiset ovat mukana avustustehtävissä.

Tervetuloa!

pappi

Aikuis-, lähetys-, diakonia- ja veteraanityön pappi ja toimituksista (erityisesti hautaukset) ensisijaisesti vastaava pappi

Täällä Hämeenkyrössä minut on jo opittu tuntemaan estetiikkona ja kulttuurin suurkuluttajana. Arvostan myös kaikkea vanhaa sekä perinteitä, mutta elän tässä ajassa. Huumorissani ja perusiloisessa luonteessani näkyvät karjalaisjuureni. Harrastan runoja, kirjallisuutta, teatteria, puutarhaa, ruokaa ja kodin hoitoa. Olen myös mukana monissa yhdistyksissä ja järjestöissä.

Perheeseeni kuuluu mieheni ja hänen kaksi poikaansa, jotka ovat jo aikuisia. Lisäksi vauhtia arkeemme tuovat karjalankarhukoiramme ja lenkkikaverini Tessu sekä manx-rotuinen kissamme Lumikki, joka mielellään haluaisi tassuillaan kirjoittaa tietokoneellani. Molemmat eläimet ovat mustavalkoisia :) Nykyisin Lumikilla on kaverina myös Typy ja Base -nimiset kissat, joita Lumikki pitää omina pentuinaan.

Minua pappina kuvaa varmaan se, että aika usein minulle sanotaan: "Ei uskoisi, että olet pappi. Sinähän puhut ihan tavallisia asioita ja olet ihan tavallinen ihminen!" Ja oikeasti, niinhän me kaikki papit olemme :)

Olen ollut tässä seurakunnassa töissä vuodesta 2009. Työtehtäviini kuuluvat messut, hartaudet ja toimitukset, erityisesti hautaan siunaamiset sekä tietenkin kaikki muut papin perinteiset työt. Jokainen toimitus on minulle kunniatehtävä.

Huolehdin seurakunnassa myös veteraanityöstä, sillä sieluni on läpikotaisin sinivalkoinen. Minulle isänmaallisuus on ennenkaikkea sitä, ettei kaveria jätetä, vaan huolehdimme toinen toisistamme. Tätä veteraanipolven perintöä olen saanut toteuttaa myös diakoniatyössä. Lisäksi olen mukana aikuis- ja lähetystyössä.

t. Anu-pappi

Messu

Uusien työntekijöiden ja luottamushenkilöiden tehtäviinsä siunaaminen. Musiikissa mukana mm. MiniGospelSingers ja Heavenly House Band. Lopuksi kahvit.Tervetuloa!

Kuukalla os. Nikkari-Tuomisentie 2

Kyröspohjan Kinkerit

Mielenkiintoisia keskusteluja, hengellistä ravintoa, yhteislaulua ja kohtaamisia!

Koskilinna, Koskilinnankuja 3

Myötätuuli